Liga a 2-a

Marți, UTA află în ce ordine își va înfrunta adversarii în noua ediție a Ligii a II-a! Se retrage Foresta?





Marţi, 25 iulie, este o zi importantă pentru cluburile care vor participa în noul sezon al Ligii 2. La baza sportivă a Federaţiei Române de Fotbal de la Mogoşoaia a fost convocată, de la ora 10:00, Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2, iar mai apoi, tot acolo, de la ora 13:00, are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului competiţional al ediţiei 2017-2018 a eşalonului secund.

Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a Adunării de mâine se numără alegerea unui nou reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF. Cum Ştefan Stana, preşedintele Metalului Reşiţa, nu mai îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi membru, deoarece clubul său a retrogradat în Liga 3, conducătorii echipelor vor vota un nou reprezentant dintre cei care şi-au depus candidatura pentru această funcţie.

Lucrurile sunt foarte clare în această privinţă din punctul de vedere al lui Auraş Braşoveanu, celălalt reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx care îşi menţine această funcţie până la expirarea mandatului de patru ani. Înlocuitorul lui Ştefan Stana va fi preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, deoarece el a fost singurul conducător care până pe 20 iulie, data limită până la care se puteau face înscrieri, şi-a depus candidatura.

„Conform procedurii care a fost îndeplinite, o singură persoană este înscrisă în acest moment. Este domnul Marcel Ghergu de la Târgovişte. Procedura a fost ca depunerea înscrierii să se facă până la 20 iulie. Iar până atunci şi-a depus candidatura doar domnul Ghergu. Conform articolului 50 din Statut, cred că va fi şi singurul acceptat, pentru că în cazul în care mâine mai vrea cineva să candideze, conform Statutului nu poate fi acceptat”, a spus, pentru Liga2.ro, Braşoveanu.

Dacă cvorumul se va întruni şi Marcel Ghergu va fi singurul înscris pentru postul rămas vacant de reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx, preşedintele Chindiei va fi votat şi va ocupa această funcţie cel puţin 7 luni, atât cât a mai rămas din actualul mandat. Anul viitor se vor face noi alegeri la FRF, atât pentru postul de preşedinte, cât şi pentru noii membri ai CEx, iar mandatele vor fi de 4 ani.

Contactat de reporterul Liga2.ro, preşedintele Chindiei a rămas rezervat şi a transmis că aşteaptă mai întâi să fie numit în funcţie şi apoi va face o declaraţie despre intrarea sa în Comitetul Executiv. „Haideţi să aşteptăm Adunarea Generală şi vorbim după ea. Deocamdată nu pot să mă exprim, pentru că nu este clar acest lucru. Dacă mâine se prezintă doar cinci reprezentanţi ai Ligii a 2-a, atunci nu se va vota”, a spus Marcel Ghergu.

Foresta anunţă marţi dimineaţă dacă se retrage sau continuă

Altfel, începând de la ora 13:00, la Mogoşoaia se va stabili programul competiţional al noului sezon al Ligii 2. Mâine dimineaţă, Foresta Suceava va anunţa dacă va continua sau nu în campionat şi dacă poate fi luată în calcul la ţintar. Metalul Reşiţa va fi inclusă pentru moment în program, însă FRF va decide în cadrul Comitetului Executiv din 1 august dacă o şi primeşte. Se doreşte formarea unei singure serii cu un număr par de echipe, iar în cazul în care Foresta se va retrage, atunci Metalul ar ţine campionatul într-un număr impar cluburi.

Iată ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Cluburilor din Liga 2 din 25 iulie 2017:

a) Constatarea întrunirii cvorumului;
b) Prezentarea listei oficiale a candidaţilor pentru funcţia respectivă;
c) Desemnarea comisiei de validare a voturilor;
d) Alegerea unui reprezentant al cluburilor din Liga 2 ca membru al Comitetului Executiv al FRF;
e) Mandatarea FRF pentru vânzarea drepturilor tv aferente competiţiei Liga 2, ediţia 2017-2018;
f) Tragerea la sorţi pentru stabilirea programului jocurilor din Liga 2, ediţia 2017-2018.

FOTO: UTA Media Design









2 comentarii

  1. Da!Corect,dar regulamentul specifica ft clar ca in lipsa de cvorum,alegerea reprezentantului se repeta la minim 14 zile,in regim de urgenta putandu-se decala in avans!
    Si se mai specifica ft clar:”daca si in cazul ca, cvorumul nu este definit,Liga Profesionista de Fotbal,va desemna la minim a 2-a sedinta,reprezentantul,care indeplineste conditiile!
    Ca si la licitatii publice,nu se accepta mai putin de 2 candidati,la prima strigare!
    Nu FRF-ul decide drepturile de organizare si televizare!Doar LPF-ul!Clar?
    Nimeni din FRF si LPF,nu poate impune numarul par sau impar de echipe!
    Nu au de unde sa stie parcursul campionatului si la cate echipe arunca prosopul!
    Una este sa faci planuri si alta este ca planul de acasa,nu se potriveste cu cel din targ!
    Foresta si Brasovul se anuntau candidate serioase!Si unde au ajuns?
    Resita si Pancota,nu erau luate in calcule,doar teoretice!S-a adeverit!
    ROAF-ul,prost facut,nu specifica direct speta in care o echipa se retrage automat,sau pe parcurs!
    Din aceasta cauza apar sincopele in care o echipa castiga la masa verde cu 3-0,si alteia nu i se recunoaste neprezentarea adversarului.Ulterior anulandu-se rezultatele respectivei echipe!
    Se numesc cheltuieli enorme de deplasare,in speta UTA.cu avionul.Acele fonduri puteau fi pastrate…
    Daca Chivorchian a refuzat orice transmitere TV si a promovat,propun ca si UTA sa procedeze la fel!
    Daca echipa Chindia va reprezenta Liga 2,deja exista un adversar in plus,din nastere!
    AAAA! Si am uitat!Roaf-ul trebuie sa anuleze absolut toate rezultatele echipelor retrase si nu in pauza de iarna!

    0
    0
  2. Grija mare trebuie sa fie la reprezentanții. cluburilor că sa nu mai accepte. competiție. șchioapă Cum să accepți și regula cu jucătorii sub 21 cînd cei de la A joaca cu unul singur Măsurile trebuie sa fie. COMUNE Nici la div.3 nu ai voie cu experimente!Au grije cluburile de juniori Cu televizarea UTA la început de drum trebuie sa accepte și compromisuri pentru a se reinstala in mediul fotbalistic din tara Lumea te uita daca fugi de Media AURA de club mare trebuie păstrată și multiplicată

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button