UTA Arad

Doar clubul UTA nu a mandatat FRF-ul să negocieze comercializarea drepturilor TV! Drăgan: „Suma oferită nu e corectă în acest moment”





Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga 2 care a avut loc astăzi, 25 iulie, la baza sportivă a Federaţiei Române de Fotbal de la Mogoşoaia, a fost cel legat de „mandatarea FRF pentru vânzarea drepturilor tv aferente competiţiei Liga 2, ediţia 2017-2018”.

Dintre cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din noul sezon al Liga 2 prezenţi la şedinţă, doar 17 au votat ca FRF să fie mandatată să negocieze comercializarea drepturilor TV pentru sezonul 2017-2018. Conducătorul UTA-ei a votat împotrivă, echipa arădeană fiind singura nemulţumită faţă de suma despre care se discută că ar putea fi acordată de DigiSport pentru a transmite noua ediţie de campionat a eşalonului secund.

Din informaţiile Liga2.ro, suma despre care FRFşi DigiSport discută în acest moment se învârte în jurul a 400.000 de euro. Televiziunea a propus o creştere procentuală de 15 la sută faţă de suma oferită sezonul trecut şi cere stabilitate în noua ediţie, pornind de la stoparea retragerilor cluburilor din campionat, până la dispariţia oricărei opuneri din partea vreunei echipe în privinţa nemulţumirii programului la care vrea televiziunea să transmită.

Foresta nu a avut reprezentant, iar Metalul Reşiţa nu avea drept de participare la şedinţă, pentru că nu s-a întrunit Comitetul Executiv al FRF pentru a valida completarea locului vacant lăsat de FC Braşov.

Drăgan: „Suma oferită nu este corectă în momentul acesta”

„Ne nemulţumeşte în primul rând partea financiară. Considerăm că se putea mult mai mult. Noi nu am fost niciodată neapărat împotriva televizării meciurilor, dar pentru o sumă corectă. Din punctul nostru de vedere, suma oferită nu este corectă în momentul acesta. Deocamdată, acolo se aude (n.r. – întrebat dacă suma este de 400 de mii de euro). E o sumă care ne nemulţumeşte clar, dar, totodată, nu suntem împotriva televizării meciurilor noastre, dar pentru o sumă corectă. O să vedem zilele următoare, săptămâna viitoare ce se va întâmpla”, a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Drăgan, directorul de competiţii al clubului UTA şi reprezentantul echipei arădene la Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor din Liga 2 de astăzi.

În sezonul trecut, drepturile TV ale Ligii 2 au costat-o pe Digi aproximativ 350.000 de euro. UTA a transmis înainte returului barajului de promovare cu ACS Poli că nu permite televizarea jocului, deoarece nu va primit niciun ban în plus. Arădenii au avut 28 de meciuri televizate în sezonul recent încheiat, pentru care a încasat 23.000 de euro, sumă primită şi de cluburile cu cinci meciuri televizate.

Mai puţin de două săptămâni la dispoziţie pentru organizarea licitaţiei şi vânzarea drepturilor TV

Imediat după încheierea Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga 2, FRF a şi publicat pe site-ul oficial anunţul prin care informează televiziunile că se pot înscrie la licitaţia achiziţionării drepturilor TV ale ediţiei 2017/2018 a eşalonului secund.

Tot procesul se întinde până pe 4 august, adică până în ziua în care efectiv ar putea avea loc statul noului sezon. De obicei, vinerea sunt programate jocuri în campionatul Ligii 2. FRF are astfel mai puţin de două săptămâni la dispoziţie să vândă drepturile TV, să mulţumească echipele, iar televiziunea câştigătoare să se şi deplaseze la faza locului unde va transmite prima partidă.

„Federaţia Română de Fotbal aduce la cunoştinţa tuturor celor interesaţi deschiderea Procedurii de LICITAŢIE privind atribuirea Pachetelor ce conţin drepturi de transmisie a meciurilor de fotbal disputate în cadrul competiţiei Liga 2, pe teritoriul României şi extern, pentru sezonul competiţional 2017-2018.

Caietul de sarcini aferent procedurii de licitaţie este disponibil gratuit persoanelor interesate şi se poate obţine de către orice persoană interesată prin intermediul poştei electronice, adresându-se un e-mail în acest sens către alexandru.candea@frf.ro în perioada 25 iulie 2017 – 28 iulie 2017.

Persoanele interesate vor trebui să ataşeze mailului transmis către FRF:

– Delegaţie/Împuternicire/Procură acordată persoanei care se prezintă în vederea achiziţionării caietului de sarcini

– Copie CI a persoanei care se prezintă în vederea achiziţionării caietului de sarcini

Toate detaliile privind condiţiile de participare, termenele procedurii, conţinutul pachetelor de drepturi se regăsesc în cuprinsul Caietului de sarcini.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la: STR. SERGENT VASILE ŞERBĂNICĂ NR. 12, SECTOR 2, BUCURESTI; FAX (+40) 213029192 sau 0213029177; E-MAIL: alexandru.candea@frf.ro.”, sună anunţul FRF cu privire la organizarea licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV ale noului campionat al Ligii 2.

Sursa: liga2.ro









6 comentarii

  1. Bravo conducerii! Nu lăsați că Digi să vă stabilească programul pt mărunțiș! Iar suporterii adevărați merg la stadion! Chiar și la Siria, 10 lei nu e mult pt un bilet! Pt suporterii de peste hotare sa de găsească soluția că la baraj, cu meciul transmis online!

    0
    0
    1. UTA are suporteri nu numai in Arad, ci in multe alte orase si tzari, care doresc sa vada meciurile, neavand posibilitatea de a le urmari pe teren!

      0
      0
      1. Acei suporteri pot sa o vada pe UTA la tv in deplasari. Si pentru meciurile de acasa, la fel cum s-a mentionat mai sus, se pot transmite meciurile online pe site-ul UTA-ei. Suma aia de 23 000 de euro e bataie de joc, acopera o deplasare lunga si atat.

        0
        0
  2. In sfarsit UTA nu mai este „capul plecat” si capra FRF-ului si aici nu ma refer doar la vremea lui Burleanu!
    Au preluat reteta lui Chivorchian!Felicitari,chiar daca s-au desteptat abia la returul barajului.
    Nici o problema,personal nu ma deranjeaza(DEOCAMDATA),ca merg la SIRIA!
    Dar sa nu dureze prea mult!Se aude dom’Falca si dom’Gopo Mosneag,acolo sus?
    La noi acasa,nu dicteaza nici FRF,cu atat mai putin Digi!
    Insa sabia este cu doua taisuri!Sa ne asteptam la represalii….Un mic aut,acordat invers,un cartonas galben gratuit,un penalti neacordat,etc,etc….Suficient sa ne manance niste nervi si niste puncte!
    Demonstrati pe teren,ca nimeni si nimic nu ne poate invinge si astfel se exclud alte variante!
    Pt Mister Mihalcea:
    -nu le arata doar meciurile cu Poli,cate or fi ele sub acest nume…
    -arata-le si alte aspecte.Deplasarea suporterilor la Alba Iulia,cand DN 7 era parca vopsit in alb/rosu….TIR-istii au oprit prin parcarile de pe Valea Muresului,neavand rost sa isi continue drumul.Imi aduc aminte de un sofer care se uita naucit,crezand ca s-a declansat o noua revolutie.Era un Turc de origine Macedoneana,care si-a incuiat TIR-ul la Batuta si a venit cu noi in bus!Abia la intoarcere am aflat ca era suporter Fener si era obisnuit cu asa ceva!
    -nici tu,Mihalcea,inca nu ai simtit pe piele proprie ce inseamna sustinerea suporterilor,nu direct a galeriei Ultra.Iti doresc doar succese,ca sa intelegi ce inseamna sa trezesti suflul!
    Mult noroc!Hai UTA!

    0
    0
  3. Digi TV știe ca UTAare dreptate dar sunt supărați pe suma mare. risipită pe o competiție. slabă Pe viitor o divizie B echilibrata poate face concurenta div. A .Digi are forța cu Spania,Italia, Franța pe care sa fim. sinceri le așteptăm toți.Burleanu conștient și el promisese un sponsor .Cum la noi toți declara la fisc profit. O s-au ascuns toți. Div B ar trebui sa fie transmisă de televiziunea publică TVR.Din păcate ea poate fi data că exemplu cum nu trebuie făcut televiziune Eu i-am înlocuit la frecventare cuDISCOWERY

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button