Alte sporturi

ACS Univest Arad, argint la Campionatul național de junioare III la oină





În perioada 27-30 iulie, la Bacău, nouă eleve ale Școlii Gimnaziale ,,Sfânta Ana” Sântana au participat, alături de coordonatorul proiectului la nivelul județului Arad, profesorul Octavian Lupei și de profesorul lor de educație fizică și sport, Emil Arsa, la o tabără de inițiere în jocul de oină. La sfârșitul stagiului a avut loc finala campionatului național de junioare III,  județul nostru fiind reprezentat de echipa A.C.S. Univest Arad, constituită din eleve ale Școlii Gimnaziale Șimand, pregătite de prof. Daniel Mărcuș și completată cu trei eleve de la Sântana.
Fetele Aradului au reușit o performanță deosebită, clasându-se pe treapta a doua a podiumului național, după echipa județului Argeș, dar înaintea celei din Constanța, ambele cu tradiție în practicarea oinei.

În felul acesta, prof. Octavian Lupei, cel care a luptat ani de-a rândul ca oina, sportul național al românilor, să nu dispară de la nivelul județului Arad, încearcă să predea ștafeta mai tinerilor Daniel Mărcuș și Emil Arsa. Iar începutul acestei colaborării este, după cum se vede, de bun augur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button