Glorii arădene

Despre „Fotbalul care odinioară zâmbea“, cu Florin Matei





Sala „Vasile Goldiş“ a Consiliului Judeţean Arad a fost gazda unei manifestări editoriale de excepţie, manifestare care s-a petrecut miercuri: jurnalistul şi scriitorul Florin Matei şi-a lansat cartea „Fotbalul care odinioară zâmbea“, lucrare apărută recent la Editura MIRADOR, Arad, cu sprijinul Centrului Cultural judeţean Arad.

Într-un ambient cald, prietenesc şi degajat, manifestarea a cunoscut prezenţa unor fotbalişti de renume ai Aradului şi ai zonei de vest a României, oameni de sport, ziarişti şi scriitori, iubitori ai sportului-rege, care au umplut până la refuz locurile rezervate manifestării.

Întreaga întâmplare culturalo-sportivă a fost moderată de omul de cultură şi jurnalist, dr. Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad. Cuvântul de deschidere şi de bun sosit al invitaţilor a fost rostit de Sergiu Bâlcea, vicepreşedinte al Consilului Judeţean Arad. Despre jurnalistul Florin Matei şi despre cartea sa, „Fotbalul care odinioară zâmbea“ au vorbit scriitorii Horia Simon, Vladimir Belity, Constantin Butunoi şi Ioan Matiuţ, directorul Editurii Mirador.

Scriitorul şi jurnalistul Florin Matei a mulţumit celor prezenţi pentru participare precum şi celor ce s-au referit la carte şi la activitatea sa de gazetar, venind cu amănunte inedite, interesante despre parcursul naşterii cărţii sale, de la idee până ce aceasta a văzut lumina tiparului.

De asemenea, jurnalistul de la „Fotbal Vest” şi-a mărturisit emoţia văzând că în sală sunt prezente personalităţi deosebite din lumea fotbalului din Vestul României, oameni de o valoare incontestabilă. La propunerea autorului, toţi cei prezenţi au imortalizat momentul printr-o  fotografie de grup.

La sfârşit, Florin Matei a acordat autografe pe cartea sa, „Fobalul care odinioară zâmbea“, carte care se anunţă un bestseller pe piaţa cărţii.

Petre Don

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button