Fotbal judetean

Cigan show în nocturnă: Unirea Sântana – Crișul Chișineu Criș 0-3





Unirea Sântana a încheiat o săptămână extrem de solicitantă cu un insucces în fața principalei favorite la promovare din Liga 4-a Arad. Crișul s-a impus cu 3-0 în amicalul început la ora 19,30 în „fieful” echipei „roș-negre”, toate golurile purtând semnătura puternicului „vârf”, Cristian Cigan. A fost 0-2 la pauză, după o prestație net superioară a „alb-albaștrilor”, după care gazdele au echilibrat situația, însă golul a venit tot în poarta „uniriștilor”.

Pe 14 oameni mari și lați a contat Dinu Donca în această seară și asta pentru că Martin, Paven și Vuin sunt în vacanță, iar Pasăre și Stanciu au acuzat ceva probleme medicale. „Am întâlnit o echipă superioară din toate punctele de vedere în această seară. A aliniat aproape două garnituri diferite, a avut o prospețime mai mare și chiar și valoric a stat mai bine. Vorbim, până la urmă, de cea mai bine cotată formație din județ, principala candidată la promovare. Pe noi acest amical ne-a prins destul de obosiți, chiar sleiți de puteri, aș spune, după o săptămână cu antrenamente zilnice și amicale cu divizionarele terțe, Cermei și Lipova. Dar, obiectivul nostru nu a fost să ajungem pregătiți pentru meciul cu Crișul, ci să acumulăm din punct de vedere fizic. Au fost și lucruri bune și mai puțin bune în această seară, în repriza a doua eu zic că am fost stăpânii jocului, dar se poate ca și adversarul s-o fi lăsat mai moale la adăpostul celor două goluri. Concluzionând, eu zic că ne-am atins în mare scopul propus pentru ultima săptămână, rezultatele din amicale contează mai puțin mai ales când ai alte ținte pe termen scurt” , a menționat antrenorul Unirii Sântana.

În absența lui Zsolt Muzsnay, plecat la Budapesta din motive personale, pe banca celor de la Crișul a luat loc Daniel Cherecheși. Managerul vicecampioanei județene en-titre a crescut câteva generații de copii, printre foștii săi elevi numărându-se și Ciornei, Pătroi sau Covaci. „Am făcut un meci bun din toate punctele de vedere. Am întâlnit o echipă solidă și nu i-am dat prea multe șanse. Am marcat când a trebuit, am rulat întreg lotul și am terminat amicalul fără accidentări. Suntem în grafic cu pregătirea, încetul cu încetul intrăm în forma pe care ne-am dori-o încă din prima etapă a noului campionat”, a menționat Cherecheși, care – pe de altă parte – a anunțat despărțirea prematură de Sebastian Ianc, din motive disciplinare. În schimb, au sosit Hosu, un fundaș dreapta care a trecut și pe Pîncota în liga 3-a și Diaconu, „închizătorul” juniorilor de la Sântana, campioni județeni trei ani la rând. Lucian Todea are o problemă medicală și nu a putut fi utilizat azi.

Formații

Sântana: Csurka – Toader, Bodea, Pleșca, Peia – Ginghină, Mateiu, Avrămuțiu, Josan – Prică, Capătă. Au mai jucat: Matiș – Istin, Marc.

Crișul: Mucha – Ciornei, Teșădan, Pavel, Jude – Huțanu, Clej, Fl. Gâlcă, Covaci – Cigan, Modan. Au mai jucat: Pătroi, Borșa, Selejan, C. Maghici, Parlapan, Hosu, Onița, Diaconu.

Sântana o înfruntă pe Voința Macea peste 8 zile într-un nou amical, în timp ce Crișul merge, miercuri, la Cermei, pentru disputa cu divizionara a treia, pregătită de Radu Anca și Roland Nagy.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button