UTA Arad

Mentalitatea lui Adili: „Ca să câștigi trebuie să lupți până la capăt, nu contează minutul, ploaia sau căldura”





Dintre fotbaliștii transferați în iarnă de UTA, doar unul a confirmat în „alb-roșu” și și-a asigurat prezența și în lotul lui Adrian Mihalcea pentru sezonul ce a început excelent astăzi, la Târgoviște.

De fapt, lui Mevlan Adili, căci despre el este vorba, i se datorează în mare măsură cele trei puncte cucerite în fața Chindiei. Macedonianul a recuperat o minge la 20 de metri de buturile lui Grahovac, a pasat rapid pentru Stahl, a parcurs în vitează aproximativ 70 de metri și a centrat perfect pentru „capul” câștigător al lui Curtuiuș. Și toate astea în minutul 89, când – poate – mulți jucători s-ar fi mulțumit să rămână în poziții defensive, mai ales că rezultatul nu era tocmai rău. „Pentru mine nu contează minutul, ci doar că trebuie să-mi ajut echipa până fluieră pentru ultima oară arbitrul. Așa am fost crescut, ca să câștigi trebuie să lupți până la capăt, nu contează minutul, ploaia sau căldura. Și azi chiar a fost foarte cald, dar gândul nostru a rămas mereu la cele trei puncte. Faza din care a înscris Marius chiar a fost una frumoasă, lucrată, mă bucur că am pus și eu umărul”, a menționat fundașul dreapta al „roș-albilor”, care ar fi trebuit să primească și un penalty în prima parte: „A fost fault clar, chiar nu-mi dau seama cum nu l-a văzut arbitrul. În schimb, am primit un cartonaș galben pentru simulare, eu nu sunt obișnuit să fiu pedepsit astfel”.

Chindia se anunță una dintre echipele ce vor lupta pentru promovare, iar succesul e cu atât mai important. „Într-adevăr, sunt destul de buni, îi respectăm, dar noi suntem UTA și vrem să câștigăm pe orice teren și împotriva oricui. Asta nu înseamnă că în teren nu trebuie să rămânem modești și concentrați tot meciul. Asta am făcut și azi și am obținut o victorie foarte prețioasă pentru noi și suporterii noștri, cărora le mulțumim pentru susținere atât de departe de casă”, a mai spus Mevlan Adili.









16 comentarii

  1. Repede reînnoit contractul cu Adili pentru a nu-l pierde gratis. Se vede de la o posta ca băiatul este cu 2 clase peste ceilalți. La ce mentalitate are si cat de modest este, ii prevăd un viitor frumos in fotbal. Bravo Mevlan Adili!

    0
    0
  2. baiatul asta la barajul cu poli a fost cel mai bun nu degeaba la vazut si ionut popa el lupta de parca el ar fi fost aradean bravo adili tineo tot asa nu stiu de ce nu ia dat lui banderola de capitan uitativa la atletico madrid pe cine are capitan si ce presiune pune pe arbitri si intervine imediat in conflicte

    0
    0
  3. Oare cum s-ar putea transfera mentalitatea lui Adili la fotbalistul roman ???Sa vedem dirzenie , modestie , spirit de lupta , sacrificiu , si sa nu mai cada ca secerati de gloante si cind ii loveste o musca , si cu urlaturi de parca ii opereaza fara anestezie .!.

    0
    0
  4. Felicitari Mevlan si intregii echipe.
    Pastrati-va concentrarea.Nici un adversar nu trebuie privit de sus.
    Asa cum spui,meciul se termina atunci cand fluiera arbitrul.
    Succes in continuare!

    0
    0
  5. Un om simplu,un caracter puternic,un exemplu de urmat pt multi fotbalisti.
    Dupa returul cu Recas,doar la el am vazut lacrimi in ochi,si asta spune mult!
    Am spus-o inca din returul cu Rosu,ca era mult peste ceilalti din lot!Posibil ca si acum.
    Cum de nu s-a gandit nimeni la el,pt fi capitan?
    Bafta si la mai mare!

    0
    0
  6. Am uitat ceva important!
    Dupa victoria clara 0:3,cu ASU,de la Timisoara,Adilii a fost singurul care i-a luat pe umeri pe copiii aradenilor,care au avut voie sa coboare!Poate ca pt unii,un gest infim,dar din inima!
    Apoi,la Siria,dupa returul cu Recasul lui Robu,cand suporterii,plecasera deja si tribunele mobile se adunau,lotul UTA-ei,dupa dusuri,se indrepta spre autocar.
    Printre ultimii,a venit si Adilii,”remorcand” un sac urias de echipament!Spun asta,pt ca la orice echipa,bagajele le cara juniorii sau rezervele!Asta spune mult despre modestia si caracterul sau!
    Si asta nu este tot!
    Langa poarta de la iesire,a dat nas in nas cu Codru Gradinaru!
    Tot cu lacrimi in ochi,pe care nu le-am observat la nici un altul,l-a intrebat in limba engleza pe Gradinaru,care este programul urmator?
    Am ramas socat!Mai oameni buni!Baiatul acesta nu si-ar fi luat vacanta,ar fi continuat,atat era de bagat in priza!
    Codru i-a spus ca inca nu se stie nimic si va fi sunat!
    Ulterior,nu numai ca a fost sunat,ba chiar la recomandarile lui,au mai fost adusi 2 jucatori,conationali!As baga mana in foc,ca nu pt comisioane,care se practica des!
    Toate acestea adunate,spun multe!
    Nu am nimic cu Curtuius,parerea mea nu conteaza si nici nu trebuie,dar banderola trebuie sa o poarte
    MEVLAN ADILII!
    Daca macar jumatate din caracterul sau,l-ar putea „transfera” celorlalti,am fi linistiti!

    0
    0
  7. Am vazut golul. In minutul 89 sa mai faci sprintul ăla din careul tau pana in celalalt careu…Care fundas din liga 2 ar mai fi facut asta? De asemenea de remarcat stilul „hoțesc” de demarcare al lui Curtuiuș, care se infiltrează liber in continuu de la inceputul contra atacului pâna cand primește centrarea. Doi fotbalisti de clasa, felicitari tuturor baieților pt victorie.

    0
    0
  8. Puțini fundași dreapta atât de tehnici a avut echipa de-a lungul anilor și cu forța ofensiva. !!Poate. BUBELLA. sau. batranul. SZUCS ! MACEDONIA tara de oameni mândrii și curajoși și-a. câștigat stima Europei. .Din comentarii am înțeles. că și STHAL a făcut un joc foarte bun. Văzând fuleul lui în alergare ,tehnica in viteza. ba chiar și silueta
    l-aș numi fara ezitare. DI. MARIA de Arad !!!

    0
    0
  9. Ca sa promoveze, studiind programul turului, UTA va trebui sa obtina 45 de puncte in 19 etape cu un plus 18 in clasamentul adevarului ,aici incluzand si micile sincope care intervin intru-n parcurs atat de lung.
    Apropos, in Liga a doua ai 38 de etape ca si in Anglia, Franta ,etc.In Liga 1 ai 26 de etape plus play-off sau play-out care e mai lung.
    Te miri de ce fotbalul romanesc a ajuns unde a ajuns ,cand in campionatele puternice se incepe sezonul in septembrie,se joaca din 3 in 3 zile in campionat,cupele nationale,cupele ligilor,meciuri la nationalele de seniori si la cele de tineret,se joaca de Craciun,de Anul Nou,de Pasi,etc.
    Noi incepem in iulie si in august ne lamentam ca suntem deja obositi ca am jucat in tururile preliminare la cupele europene.
    Vedetele de la noi ,care nu sunt fotbalisti ,ci jucatori de fotbal,prima data se tatueaza,apoi isi iau permisul de conducere si apoi se accidenteaza la primul antrenament la munte sidevin indisponibili pe termen nelimitat.
    Daca prind un transfer afara ,dupa 3 meciuri lustruiesc banca si dupa 6 luni-1an revin ca mari vedete in fotbalul mioritic.
    Pana atunci pt. noi doar UTA conteaza !

    0
    0
    1. super comentariu, este de neinteles cum poti juca la 40 de grade la umbra vreo 60 la soare. Eu unul am crezut ca schimbarea de la FRF va aduce o imbunatatire dar parca e mai rau. Nebunia de anul trecut cu cei de la Pincota acum reluata cu cei de la Foresta. Echipe retrogradate ani la rand reprimite in liga 2 Resita sau Snagov cum so numi nu conteaza ca are (-) in drepul punctelor cum a fost anul trecut si asta la liga 2 ca mai jos e jale. Jucatorii sunt umflati de presa doi tineri fenomen Coman senzatie se impiedica in minge si se cere pe el 3 milioane minim dar cel mai tare e Morutan baiatul mi se pare depasit de multe ori de joc isi da cu stangul in dreptul rateaza din 2 metri incercand calcaie si alte mari figuri de vedeta care valoreaza 1 milion. Vedete ajunse la nationala dar desculte rau zeci de articole despre ei cu ce mandre tunate au, ce mancare au mancat cum sunt alintati brilianti diamanti si alte apelative maneliste. Selectii la nationale de juniori facute pe interes cu jucatori doar de la Academia lui Hagi cu toate ca ca nu toti sunt super valori iar alti care ar merita nu au nici o sansa ( exemplu 2 jucatori de la UTA Stahl sau Jorza care poate ar avea fata dar nici o sansa). Incercam tot felul de modele belgian olandez etc dar le facem dupa model romanesc adica nimic construim centre de excelenta si dupa un an le desfintam dupa ce am luat jucatori de la cluburi ii dam la altele si alte tampeni de astea. Suntem la ani lumina de vecini nostri unguri ce sa mai zicem de sirbi croati sloveni. Halal Forza UTA

      0
      0
  10. Am zis din primele meciuri jucate de Adili ca imi place indarjirea,mentalitatea,nu ii este frica sa puna piciorul si nu se da batut si are tupe.Bravo Adilli.Si felicitari tuturor pentru victorie

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button