UTA Arad

Jorza și Stahl, în premieră „sub tricolor”! Utiștii revin sub comanda lui Mihalcea miercuri





Petre, Tănase sau Man, fotbaliști obișnuiți cu selecțiile la echipa națională Under 19 le-au predat ștafeta altor doi jucători crescuți de Atletico și propuși de UTA în fotbalul mare. Mijlocașii Amir Jorza și Albert Stahl se află printre jucătorii convocați de selecționerul Adrian Boingiu pentru acțiunea din această săptămână a „tricolorilor”, respectiv amicalele cu reprezentativa similară a Ciprului.

Cei doi arădeni sunt de sâmbătă la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, au avut programate primele antrenamente, iar marți, de la ora 19,30, intră pe teren contra ciprioților. Titulari în victoria UTA-ei la Târgoviște, Jorza și Stahl vor fi din nou la dispoziția lui Mihalcea de joi, după ce miercuri se vor afla pe drum. Tinerii mijlocași vor părăsi mai repede „Mogoșoaia”, tocmai pentru a fi la dispoziția antrenorului „Bătrânei Doamne” la ultimele antrenamente înainte de partida internă cu Metaloglobus. „Cel puțin în cazul lui Amir, care a început cel de-al treilea său sezon la Liga 2-a, convocarea trebuia să vină și mai repede. Într-adevăr, Stahl a ieșit în evidență puțin mai târziu, dar ambii merită să fie la și în echipa națională. Nu în lotul lărgit, ci chiar în primul <<unsprezece>>. Am lucrat în jur de zece ani cu ambii, iar fotbalistic nu vor avea nicio problemă să se impună. Tot ce trebuie să facă ei este să gestioneze bine aspectul emotiv, căci în momentul în care îți reprezinți țara în orice activitate există o anumită responsabilitate și presiune”, a spus Cristian Păcurar, antrenorul celor doi utiști din fragedă pruncie, alături de Francisc Tisza și Marius Demian.

La rândul lor, cei doi proaspeți internaționali ne-au declarat:

„Speram la o convocare încă de anii trecuți, dar am primit-o când, poate, mă așteptam mai puțin. Nu există nimic mai frumos decât sa joci pentru țara ta și sunt bucuros ca fac asta chiar și în meciuri amicale deocamdată” (Amir Jorza)

„Am mai fost la selecții, dar aceasta este prima convocare pentru meciuri internaționale. Sunt foarte bucuros că am ocazia sa joc în culorile echipei naționale, sper să demonstrez că sunt demn de această convocare” (Albert Stahl)

Naționala U19 se pregătește pentru debutul în preliminariile Euro 2018. În toamnă, „tricolorii” vor evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a calificărilor. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 vor merge mai departe în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

De la niveul ligii secunde, Boingiu a mai convocat trei jucători, pe fundașul Andrei Chindriș (Știința Miroslava) și mijlocașii Rareș Lazăr (CS Mioveni) și Radu Bîrzan (FC Argeș).

10 comentarii

  1. Bravo copii!Meritul muncii voastre!Felicitari!
    Un ochi imi rade,dar celalalt imi plange….Sper ca aveti contracte de reziliere „sanatoase”!
    Mult succes si sa nu va aplecati pe o ureche!Cariera voastra,abia acum incepe!
    Bafta multa!

    0
    0
  2. Iar nu as dori sa-mi interpretati gresit parerea!Daca gresesc,sa spuna cei in cauza!
    Toti acesti copii,au crescut sub Feri Tisza bacsi!Cata modestie din partea dansului…Nu l-ai auzi niciodata spunand cat a muncit cu ei,dar niciodata nu si-ar revendica formarea lor!
    Asa este Albert?

    0
    0
  3. Felicitari baieti!Lamuriti-ne si pe noi,cumva….De la Targoviste,sambata dupa amiaza,direct la Mogosoaia,la lot?Meritul vostru!Dar cum de nu v-a vazut pana acum nimeni?Doar acum cand UTA se declara direct pt promovare?
    Sunteti ok??Sau o alta marsavie bucuresteana si reveniti obositi,joi seara,ca sambata cu Metalogobus,sa nu fiti apti?
    Ati inteles,Dragan si Codru Gradinaru?Sunt convins ca nu repetati greselile!
    Lipsa de experienta manageriala,a facut ca Dennis Man,sa ajunga titular acum,dupa 200.000Eur pierduti(clauze)!,Adrian Petre plecat in anonimitate,identic!
    Din greseli inveti!
    Nu scapati acesti copii!Si daca le dati drumul,sa fie pe bani multi!Macar sa se merite!
    Hai UTA!

    0
    0
  4. de ce n-au fost vazuti pana acum? din cauza ca asa se fac selectiile la noi nu cei care merita ci doar interese pentru unele cluburi ( marea academie a lui |Hagi a carui jucatori si cei talentati si cei slabi trebuie chemati acolo si vedem cu ce rezulate ne bate si Malta)
    Cu oboseala nu cred ca tine daca esti obosit la 18 ani ii o problema la Albert da ar fi greu de inlocuit dar Amir are rezerve bune Pruna sau Tanase.
    S-a pierdut 200000 de euro la MAN pentru ca numai in Romania nu sunt respectate clauze il joci 9 meciuri iar apoi nu il mai joci intentionat.
    Petre vandut in anonimitate aici s-ar putea sa ai surprize daca se adapteaza si joaca bine s-ar putea sa il vedem la o echipa mare. Echipa daneza la care a plecat e una din cele mai iubite din aceea tara vinde bine si ca parere are toate sansele sa creasca sanatos nu ca pe meleaguri dambovitene ( cazul de mai sus Man)

    0
    0
  5. Probabil ambii juniori au ceva impresari care trebuie să le crească cota, să dea bine la CV. O veche meteahnă a ,,Naționalelor,, când loturile sunt făcute de alții, care au interese financiare puternice! Doar așa se explică eșecurile pe bandă rulantă la toate loturile naționale, care culminează cu Naționala mare!
    Copiii nu au nici o vină, doar aceea de a-și vedea de treabă și de antrenamente! Forza UTA!

    0
    0
  6. Da, pot sa spun ca, atat Jorza cat si Stahl, care i-am urmarit pe viu si in partida de la Targoviste cu Chindia, sunt niste jucatori foarte talentati si in curand ,daca sunt serioosi si isi vad de treaba lor , v-or ajunge fotbalisti mari si poate chiar in nationala Romaniei pe viitor !!!

    0
    0
    1. De ce nu ne spuneti despre meciul de la Targoviste, cum s-a miscat echipa in teren? daca tot ati fost la meci. Tot am asteptat comentarii de la dvs, dar nimic.

      0
      0
        1. I-am cerut omului o parere despre meci, daca tot a fost pe stadion, chiar daca e rezumat pe internet, nu iti poti da seama de anumite aspecte. M-ar fi interesat sa spuna parerea despre cele doua echipe, despre joc, s.a.m.d.
          Dar ce treaba ai tu omule? ,Nu inteleg ce te bagi tu in seama sau darthept. Suporter de internet esti tu prietene, eu ma aflu printre cei 232 de oameni, care au platit abonament si in acest sezon, cum de altfel am facut-o din anii ’90 incoace, Dar tu, ce faci pt. clubul asta, in afara de faptul ca, in general. comentezi aiurea pe aici? Care dintre noi e suporter de internet? desteptule

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button