UTA Arad

„Copia Academiei Hagi” vine la Șiria pentru debutul UTA-ei în fața propriilor suporteri! Mihalcea: „Valoarea și experiența, de partea noastră”





Debutul perfect de sezon (1-0 pe terenul Chindiei) rămâne o frumoasă amintire pentru „Bătrâna Doamnă”. Punctele sunt imense, însă doar dacă vor fi dublate de o nouă victorie mâine dimineață, la debutul noii echipe a UTA-ei în fața propriilor susținători. Cadrul a rămas arena „Otto Greffner”, din Șiria, unde sosește una dintre cele cinci echipe nou promovate din Liga 3-a.

În mod normal, arădenii nu ar trebui să aibă probleme, chiar dacă există un capitol, respectiv omogenitatea, la care Metaloglobus stă mai bine. Asta a subliniat și Adrian Mihalcea la conferința de presă ce a precedat meciul. „Echipa din București se bazează pe același grup de anul trecut, pe același antrenor tânăr și preocupat, care a obținut destule performanțe în Liga 1. Deși au și câțiva jucători de certă valoara, Metaloglobus se bazează mult pe unitatea grupului. Încearcă să joace fotbal, să construiască mereu, nu să distrugă. Practic au copiat modelul Academiei Hagi, cu grupe de copii și juniori puternice care alimentează în permanență prima echipă. Mai știm că acasă evoluează pe un teren sintetic, condițiile vor fi puțin diferite pentru ei sâmbătă, la Șiria. Avem destule date despre ei, inclusiv imagini video de la meciul cu Satu Mare de săptămâna trecută, vom fi pregătiți de acest debut. Trebuie să ne păstrăm atitudinea de la partida cu Chindia, căci, altfel, valoarea și experiența sunt de partea noastră”, a punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Convocările lui Stahl și Jorza la naționala Under 19 nu ar trebui să-i scoată pe aceaștia din calcule pentru partida cu echipa din Capitală. „Au jucat câte o repriză într-un amical, într-o zi de marți, sunt tineri, își vor recupera energiile până sâmbătă. Și, chiar dacă nu ar fi așa, am avea cu cine să-i înlocuim pe cei doi, sau oricare fotbalist din lot. Oricum, clubul UTA se mândrește cu internaționalii săi, sperăm să fie convocați și alți tineri fotbaliști la echipele reprezentative mai repede sau mai târziu”, a mai explicat Mihalcea.

Optimism emană și Mevlan Adili, poate omul meciului pentru UTA la Târgoviște. „Ce s-a întâmplat campionatul trecut e istorie, nici nu mă mai gândesc la ce a fost, ci la ce se întâmplă acum. Sper să fie anul nostru, nu cred că vom fi surprinși de nicio echipă. Sunt fericit să vă văd într-un număr atât de mare alături de noi, îmi doresc să fie la fel și la finalul anului”, a precizat fundașul macedonian în seara prezentării lotului utist, în fața a peste 200 de susținători ai echipei fanion.

Metaloglobus a început cu stângul sezonul, însă numai prin prisma rezultatului. Bogdan Argeș Vintilă susține că eșecul intern cu Olimpia a fost total nemeritat după aspectul general al partidei, iar băieți săi sunt deciși să se revanșeze la Șiria. „Într-adevăr, UTA, prin valoarea și maturitatea ei, este una dintre favorite la Liga 1. O respectăm, dar până la un anumit punct. Sigur, arădenii vor dori să dubleze succesul prețios, dar sperăm să ne ridicăm la nivelul lor, să producem un fotbal bun și, de ce nu, să scoatem un rezultat bun sâmbătă. Prin prisma experienței superioare a fotbaliștilor ei UTA e favorită, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot ce depinde de noi pentru a întoarce calculele hârtiei”, ne-a declarat antrenorul bucureștenilor.

 

Formații probabile:

UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Asani, Cârstocea – Strătilă, Jorza, Stahl – Curtuiuș.

Metaloglobus: R. Geantă – A. Roman, Fl. Iordache, Caramalău, A. Sava – A. Popa, Ghenovici – Şt. Stîngă, Şt. Niculae, Robu – Bilciurescu.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț), Jozsef Peter (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Vladimir Nagy (Aiud)

Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița)

De menționat ar fi că meciul dintre UTA și echipa bucureșteană poate fi văzut în direct și pe TV Arad. Întâlnirea se vede și în mediul online, la adresa www.tv-arad.ro, precum și pe paginile de Facebook TV Arad și UTA Arad. Totodată, sportarad.ro a intrat în cel de-al 12-lea sezon în care va oferă în format live-text desfășurarea în timp real a partidelor Campioanei Provinciei la fotbal.

Conducerea clubului vă mai informează că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, sâmbătă dimineață, începând cu ora 9,30, iar ultimul, la ora 10,00. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria. Primul va pleca la ora 13,00, iar ultimul la 13,15. Începând cu ora 10,00, la stadionul „Otto Greffner” din Șiria, se pot achiziționa abonamente.









12 comentarii

  1. Chiar ma minunez, vad ceva mult dorit, o transmisie locala TV pentru UTA. Iata ca nu disparem fizic, inainte de a intra…in normalitate ! Bravo !!

    0
    0
  2. Cum UTA nu a mai acceptat transmiterea meciurilor de acasa , cum brusc Digi nu e mai interesata deloc de Liga 1 ( cel putin nu se mai aude nimic pe nici o sursa de stiri ) , ceea ce demonstreaza ca tot ratingul lor in editia trecuta a fost data de UTA , iar acum acesti samsari au vrut sa ne cumpere pe acelasi maruntis . Bravo conducerii !

    0
    0
      1. Digi a cumpărat primele 2 opțiuni de transmisiune a partidelor din Liga 2. A apărut și comunicat pe FRF, dar dacă tu nu urmărești știrile, asta-i altă poveste.

        0
        0
        1. Daca e asa …mea culpa , eventual da-ne si nou un link cu stirea , nu de alta dar asteptam sa apara stirea pe liga2.ro dar acolo e pauza totala

          0
          0
          1. Pandurii-Chindia ,,maine de la 11.00. Pe digi . Deci, d-nii Alex si Flore au dreptate.
            HAIDE UTA!!!

            0
            0
  3. Vor creste preturile televizarii meciurilor lui UTA.din deplasari,asta daca digi nu le-a impus deja o suma fixa….
    Un lucru bun,ca in sfarsit,o televiziune locala preia transmisiile,de „acasa”(sa speram ca nu cu „Sacrifice”),dar asta nu scuteste pe nici un suporter adevarat,sa mearga la meci,transportul fiind oricum gratuit!
    Hai UTA!!!!

    0
    0
  4. Pt domnii comentatori de la TV Arad: la unele ocazii aveti un ton de parca ne uitam la golf, nu la fotbal. Ceva entusiasm totusi nu ar lipsi, iar fiind pe TV Arad nu ne asteptam sa fiti total subiectivi

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button