National Sebis

Noua echipă a Sebișului se prezintă într-un prim derby de promovare: „Șirineasa a investit foarte mult, dar vrem să începem cu trei puncte acasă”





Național Sebiș a început cel de-al 11 sezon consecutiv în Liga 3-a, iar în mai mult de jumătate dintre ele a avut gânduri de promovare. De fiecare dată, nu s-a legat ceva, iar lucrurile au fost luate mereu de la capăt cu aceeași înverșunare și convingere că, de data aceasta, soarele va ieși și pe ulița grupării de pe malul Crișului Alb

Multe au fost revoluțiile la nivel de lot, dar ca cea din această vară parcă nu s-a mai văzut. Din vechiul lot au mai fost păstrați doar cinci jucători (Bârsănel, Basic, Siminic, Săulescu și Susan), iar restul de 17 (Moroz, Voicilă – portari; Zăinescu, Deliman, Dumitrache, Pintea – fundași; Ruță, Pâslaru, Petculescu, E. Dică, Zs. Vereș, C. Vereș, Livan, Tătulea – mijlocași; Ionică, Voinescu și Enciu – atacanți) plus antrenorul Alin Chița, sunt fețe noi pe malul Crișului Alb. Debutul a fost așa și așa, o remiză cu palpitații  (4-4), la Deva, dar nu înainte de o calificare fără probleme în turul trei al Cupei. Așadar, mâine, de la ora 17, noul Național va încerca să bată cea mai extravagantă echipă din campionat pentru a-și face fericiți susținătorii la prima apariție oficială stagională în fața lor.

ACS Sirineasa a fost mutată din județul Vâlcea tocmai la Petroșani de potentul om de afaceri, Nicu Sarcină, care a și cules tot ce mai era liber de contract la această dată dintre jucătorii cu nume pentru un obiectiv îndrăzneț. Totuși, „secundul” Marin Tudorache nu dorește să vorbească despre promovare, ci: „Tot ce ne propunem deocamdată este să jucăm un fotbal frumos și eficient. Ne deplasăm pe terenul unei grupări ce are experiența Ligii a 3-a, care a ocupat mereu locuri fruntașe în acest eșalon, dar care, ca și noi, a schimbat mult la nivel de lot și ar putea avea probleme la relațiile de joc. Am asistat la remiza lor de la Deva, unde putea să piardă clar, iar, pe final, chiar să și câștige meciul. Au câțiva jucători cu mare experiență, dar și juniori interesanți, suntem siguri că ne așteaptă un meci dificil”, a recunoscut ajutorul lui Gabi Mangalagiu.

Probabil, Antohi, Rus, Covaci și Gakos vor ajunge la Luceafărul, divizionară secundă salvată de același Sarcină, dar: „Avem destui jucători în lot, nu va fi o problemă să facem o echipă bună la Sebiș”, a adăugat Tudorache. Șirineasa se mută chiar de azi pe plaiuri arădene, mai precis se va caza în zona Ineului.

Erorile defensive au costat Sebișul trei puncte la Deva, iar Alin Chița admite faptul că va opera niște schimbări în apărare odată cu vizita celor de la Șirineasa. „Avem un lot de 22 de jucători, îi voi alege pe cei care stau mai bine din punct de vedere sportiv și mental. Apărarea noastră nu mai are voie să arate ca la Deva, dar sunt destule de îmbunătățit și pe faza de atac. Ceea ce știm este că suntem datori să fim determinați, agresivi și să avem acea plăcere de a juca pentru suporterii noștri. E pentru prima oară când ne văd pe viu într-un meci oficial și vrem să le oferim puncte și fotbal. Misiunea noastră este foarte dificilă, atâta timp cât avem în față o echipă în care s-a investit foarte mult, cu jucători cunoscuți la nivelul primelor două ligi. Pe Ioniță sau Anghelina chiar i-am pregătit la Dinamo II, pe Manole sau Zaina îi cunosc foarte bine, au destui jucători care pot face diferența. Din fericire, nu stăm nici noi rău la acest capitol, sper ca și Dică să-și revină până la ora meciului, căci acuza ceva probleme la spate”, ne-a mărturisit Alin Chița, care se bucură și de recuperarea noului căpitan, Marco Enciu, care ratase partida de la Deva din cauza unei accidentări.

Formații probabile:

Național Sebiș Voicilă – Pintea, Bârsănel, Basic, Siminic – Sz. Vereș – Săulescu, Voinescu, E. Dică, C. Vereș – Enciu.

ACS Sirineasa:  Teodorescu – Oct. Vasile, Oițã, Ionițã, Dragu – L. Iordache, Zaina – Manole, Cioiu, Fl. Pârvu  – Anghelina

Arbitri: Vlad Inoan (Florești – Cluj) – Csaba Antal (Cluj), George Suciu (Câmpia Turzii).
Observatori FRF: Constantin Făniță și Dorin Micșa (ambii din Timișoara)








4 comentarii

  1. Barsanel si Basic ,trebuiau sa fie titulari si-n prima etapă,e un cuplu de fundasi centrali sudat…Poate nenea Chița dau mister Cojo nu vor,nu stiu sau nu are cine sa le spuna

    0
    0
  2. Sebisul are jucatori foarte buni ,dar pana sa fie echipa durează ca sant foarte mulți jucatori noi ,dar am încredere ca o sa faca treaba Hai Național!!!

    0
    0
  3. Daaaaa,sant foarte sudați de anu trecut ,cand l-au nenorocit pe mister Cojo,e ca si cum Ionut Popa ar juca cu Seroni si Bocsan in același timp ,dar Popica nu cred ca vrea președinte ca ii sta rau in costum???

    0
    0
  4. Național are jucatori foarte buni ,indiferent cine e pe teren important e ca Sebisul sa câștige,Forza Băieți

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button