UTA Arad

Mihalcea a vorbit după oficializarea despărțirii de UTA: „Sunt direct și impulsiv, poate i-am timorat pe unii jucători. Lotul nu e complet!”





Adrian Mihalcea a dorit să creeze un șoc după egalul cu Baloteștiul și și-a dat verbal demisia de pe banca UTA-ei în fața ziariștilor. Problema e că totul a venit la „pachet” cu o serie de afirmații tăioase, chiar acuzative la adresa fotbaliștilor, iar conducerea clubului a considerat că nu mai e loc reconciliere între părți și au confirmat ruptura. Astăzi, la 4 zile după respectivul episod, fostul atacant al lui Dinamo a dat un interviu pentru colegii de la gsp.ro, pe care vi-l redăm mai jos:

– Domnule Mihalcea, regretați că v-ați dat demisia de la UTA?
– Bine n-am cum să mă simt. La câteva ore după partida cu Balotești, când am discutat la rece cu conducerea, eram dispus să continuu, dar până la urmă au rămas bătute în cuie cuvintele mele de la finalul jocului. Nu mai sunt un copil, ca să îmi pară rău și să am lacrimi în ochi. Merg înainte!

– Ce n-a mers?
– Nu vreau să spun că sunt fotbaliști care nu vor fi buni în viitor, dar momentan nu s-au ridicat la nivelul pe care l-am așteptat eu. Plus că am tot sperat în ultimele două săptămâni să aducem doi atacanți, pentru că noi am stat doar în Curtuiuș. Poate a fost vorba și de firea mea, cine știe.

– La ce vă referiți?
– Știe toată lumea că eu sunt foarte direct și impulsiv și poate acest lucru i-a făcut pe unii dintre jucători să fie timorați și să nu mai reacționeze cum trebuie. Nu mă învinovățesc, dar e normal să îmi pun semne de întrebare. În ultimele două meciuri au avut o teamă inexplicabilă în joc. Mai ales fotbaliștii de la care ne așteptam cu toții la lucruri foarte bune. Cred că până la urmă asta a fost. Presiunea conducerii, combinată cu presiunea pusă de mine, i-a făcut pe fotbaliști să clacheze.

– Totuși ați avut o singură înfrângere.
– Ai dreptate! Pe noi ne-au distrus egalurile, cu ghilimelele de rigoare. Am remizat de trei ori acasă. Știam că va fi un campionat greu, cu echipe care mai mult se vor apăra când vor juca împotriva UTA și speram ca acești jucători să facă diferența, dar nu s-a întâmplat. Nu arunc vina pe jucători, e doar vina mea că nu am reușit să gestionez altfel situația. Eu așa lucrez, țin la disciplină, la lucrurile corect făcute și la discuțiile bărbătești, față în față, cu privit în ochi.

– Cam pe unde se află UTA din punctul de vedere al valorii lotului?
– Realist vorbind, lotul nu este complet, e nevoie de jucători. Mai sunt și acești copii U19 pe care trebuie să îi folosești în Liga a 2-a. Cu toate că au calități, nu au experiență. Iar cei cu experiență, cum am pus, nu s-au exprimat la potențialul lor.

– Ce șanse mai are echipa la promovare?
– Foarte mari. Echipa e la 4 puncte de locul doi și de abia a început sezonul. Până la urmă, noi am pierdut un singur joc în șase etape.

 









13 comentarii

  1. A fi direct nu e un pacat, dar circula vorba prin targ ca ati jignit si injurat jucatorii, iar asta deja e sub demnitatea umana. Din pacate daca auzi ce e la gura unor antrenori de copii si juniori iti vine sa-ti astupi urechile, cica asa ii motiveaza.

    0
    0
  2. Tot Mihalcea zicea că la cursuri PRO ii învață cum să vorbească cu patronii. !!Mai bine le povestea despre relațiile cu proprii jucători ! Totuși stau și mă gândesc cum ar fi reacționat fiecare dintre noi când unul că STRATILA nu face nimic acasă 3 meciuri ?? Dacă dai frâu liber nervilor te vede lumea iar daca faci îți plesnește ție o artera !!

    0
    0
  3. Cand aduci jucatori care se considera ,,monstri sacri” si nu accepta autoritatea antrenorului pe buna dreptate nemultzumit, rezultatele nu pot fi mai bune.. Situatzia actuala a UTA-ei nu este datorata antrenorului. Imi amintesc de marele Petchovschi cum isi molesta jucatorii de pe margine. Cand joci bine si ai rezultate, potzi pretinde atitudini manierate din partea antrenorului, dar daca joci prost, normal e sa pleci capul, sa strangi din dintzi si sa-tzi castigi respectul prin rezultatele muncii tale…Mie la Sibiu Mihalcea mi s-a parut a fi prea moale, fara reactzie…Probabil si-a dat seama ca a pierdut partida…

    0
    0
    1. Nimic, dar absolut nimic in lumea asta,nu justifica un comportament de subspecie. Nu poti, nu e normal sa-ti injuri jucatorii.

      0
      0
  4. Poate exagerez eu, stau si ma gandesc ca daca foarte multi procedeaza asa asta o fi normalitatea. Dar oare chiar e normal sa procedezi asa?

    0
    0
    1. Nu ai nicio dovada ca asa au stat lucrurile, doar lansezi supozitii la care tot tu raspunzi. Astea sunt strambe ieftine.

      0
      0
      1. Daca stii sa citesti ai vazut ca asta am si scris:,,circula vorba prin targ”. Cat despre multi antrenori de la copii si juniori chiar stiu ca injura si jignesc. Alta data citeste mai atent si abia apoi comenteaza. Si uite cum din strambele invocate de tine nu a mai ramas nimic.

        0
        0
      2. Confirm eu că înjura jucătorii, știu de la un jucător, chiar de la primele antrenamente așa a încercat să se impună! Sunt curios cum de va înțelege cu Andor la Mioveni, care tot după un conflict cu el a plecat de la UTA! Va amintiți că l-a înjurat când a intrat mai dur la un jucător de la Călărași, chiar in preajma băncii de rezervă..

        0
        0
        1. Frumos si civilizat mod de a te impune , ce sa zic. Oare oamenii astia au habar de psihologia sportivului , de putina pedagogie sau sunt veriga lipsa in lantul evolutiei omului?

          0
          0
      3. Am auzit si eu ca ii injura,iar daca asa stau lucrurile e de necrezut. Cum sa faci asta,omule? Asa se castiga respectul?

        0
        0
  5. Un concept interesant la ZDROBIS zis părintele. E. de părere că. jucătorii mai tineri sunt. TIMORATI. ! Și asta până la echipa reprezentativa ! Meseria ei și,- au aleso. Povesteau actori mari că BIBANU că a cunoscut oameni mai talentați că el dar cum urcau pe scena uitau cum ii cheamă !! Meserii talent riscuri pentru noi un spectacol. !! Sa ii respectam pentru clipele chiar mai puțin reușite. HAI UTA !!

    0
    0
  6. Boala jucătorului român, se vede transferat la o echipă pe un salariu bunicel, se culcă pe-o ureche. Mă uit la sârbi cum joacă, cu o dăruire exemplară, sau un exemplu chiar sub nasul nostru, Adili, sau la naționala Islandei…iar petardele noastre convocate la națională ies cu tricourile uscate după 90 minute…lipsă de respect pentru meseria care-i hrănește. Nu știu ce și cum a vorbit Adi cu jucătorii, dar ca fost jucător, normal că a simțit că unii nu dau totul pe teren. Puteți să spuneți orice, ăștia suntem, ca nație…la noi merge doar cu biciul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button