Fotbal judetean

Bibarț s-a oprit la cota 9 pentru un loc pe podium: ACS Socodor – UTA II 6-1





Echipele UTA-ei angrenate în întrecerile de seniori nu se simt deloc bine. Dacă cea din Liga 2-a a mai strâns cu chiu cu vai 9 puncte, „satelitul” din eșalonul patru a rămas pe sec și după runda a patra. Mai mult, „roș-albii”, în aceeași formulă experimentală, au înregistrat un nou eșec la scor, iar „călăul” nu se regăsește printre echipele cu pretenții ale campionatului.

La fel de adevărat este și că Socodorul a trecut la un alt nivel în acest sezon, cu fostul căpitan al Crișului, Teodor Turcuș, șef de orchestră și atracție pentru alți foști colegi de la vicecampioana județeană en-titre. În această săptămână, trupa lui Tibi Darazs l-a primit în mijlocul ei pe Iosif Covaci, care a și marcat la debut.

Dar, până una alta să-i dăm „Cezarului”…Bibarț ce-i al lui, înainte ca duminică seară să zboare în Anglia până de Sărbători. Acesta făcut rapid 2-0, în minutele 10 și 19, pe două contre rapide ale echipei sale și pasele eficiente ale lui Șulea, respectiv Dema. Cum utiștii nu au avut reacție, tot gazdele aveau să puncteze în minutul 33. Șulea a șutat de la 21 de metri, iar mingea a fost ușor atinsă de un adversar înainte de a-l păcăli pe Debre, la rădăcina barei.

Partea secundă a debutat tot cu gol în poarta utistă, dar de data asta apărată de Trașcă. Cel care a făcut 4-0, în minutul 47, a fost Licker, printr-o reluare simplă din careul mic, la capătul unei faze fixe prost tratată de vizitatori.  Golgheterul Bogdan Bibarț și-a încheiat treaba pentru Socodor în minutul 55, când a înscris cel de-al 9-lea său gol stagional printr-o elegantă „scăriță” la pasa lui Turcuș. Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu, prin nou-intratul Cornean, care le-a luat fața fundașilor adverși și a rămas singur cu portarul. După cum vă spuneam, Covaci a debutat și el cu gol, venit dintr-o fază clasică, pătrundere de pe stânga și șut plasat la colțul lung.

După acest succes, Socodorul are al doilea atac din campionat și se află în companie selectă pe podiumul Ligii a 4-a, alături de vecinii din Chișineu Criș și Sântana. „Ne-am făcut meciul simplu cu cele două goluri din primele 20 de minute. Deși beneficiază de aportul unor jucători talentați și antrenați, UTA nu e chiar o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Sau, cel puțin față de noi, care avem deja dezvoltate niște relații de joc și avem și maturitatea de partea noastră. Și viteza jucătorilor noștri a făcut diferența uneori, cu regretul că Bogdan Bibarț ne părăsește până în iarnă. Au mai plecat și Buia sau Pîslariu, am pierdut puțin din calitate, dar numeric stăm încă bine. Ni s-a alăturat și Covaci, un fotbalist mult peste media Ligii a 4-a, sunt sigur că ne vom descurca și ne vom îndeplini obiectivul, un loc printre primele 8 echipe ale campionatului”, a menționat Petrică Crișan, președintele celor de la Socodor.

 

Formații:

Socodor: Vîrzob (62 Oală) – Bragea, Licker, Gherheș, D. Ardelean – Șulea (46 Mako), Turcuș – Covaci, Fl. Dema (85 Colompar), Fluieraș – Bibarț (67 Molcuț).

UTA II: Debre (46 Trașcă) – Gabor, Curta, Filaret (66 Popovici), Laza (69 Maier) – Dobrean (46 Cornean), Al. Bodri – Țîrlea, Nistor, Gavrilă – P. Stan.

Arbitri: Flavius Bădică – Cristian Cășuț, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Marcel Vida









3 comentarii

  1. Ne zice dl Petrică Crișan, președintele celor de la Socodor. ca ….”UTA nu e chiar o echipă în adevăratul sens al cuvântului.”. Am ajuns sa rada si Socodorul de UTA ! Daca clubul este incapabil sa tina o a doua ( cit de cit de seniori) echipa , a orasului, ( ca UTA 1 este singura echipa a Aradului…si joaca cum joaca…) nu vad sensul sa fim ciuca batailor in judet. Am rabdat destul anul trecut cind in Judet si in C am fost penibili. Nu este o scuza rulajul unor juniori incapabili sa duca i competitie de nivel judetean. Batjocora numelui UTA trebuie sa inceteze. O noua dovada de incompetebta crasa a conducerii.unui club, care s-ar vrea …moderna, dar este doar…incompetenta si neavenita.

    0
    0
    1. Probabil am fost inteles gresit in momentul in care am vorbit despre joc. Nu m-am referit ca UTA nu este o echipa, ba din contra, am spus ca se vede faptul ca se lucreaza la antrenamente, au o idee clara de joc, trasee destul de bine stabilite, dar probabil diferenta de varsta a facut ca jocul sa fie la indemana Socodorului. In ceea ce priveste strategia clubului UTA nu cred ca este gresita, ruleaza tineri la nivel de seniori, lucru care va facilita trecerea acestora definitiv la prima echipa.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button