Fotbal judetean

Doar oaspeții și-au pus număr la casă: Frontiera Curtici – Păulișana Păuliș 0-3





La Vamă s-au înfruntat două dintre cele patru echipe nu adunaseră niciun un punct în acest sezon, așa că miza era destul de ridicată. Mai bine pregătiți fizic și mai omogeni, băieții lui Mițiți și-au tăiat până la urmă partea leului, fără a rupe – însă – gura târgului chiar și în fața ultimei echipe reunite în această vară.

Suporterii fideli ai Frontierei nu au fost lipsiți din tribune, cu speranța că favoriții își vor face rost de număr la casă. Dar nu a fost așa, căci lipsurile au fost prea mari. Nici măcar un antrenor nu au avut pe bancă amfitrionii în condițiile în care „interimarul” Alex Don era ocupat cu serviciul care contează, iar negocierile cu tehnicianul menit să-l înlocuiască pe Aslău nu au fost încheiate încă. Apoi, Hanc și Gliguța au intrat pe teren într-un picior, iar masivilor atacanți Spătaru și Liga le-au ajuns prea mingi utile.

În atari condiții, deschiderea tabelei era doar o chestiune de timp, iar momentul potrivit s-a născut în minutul 43. Atunci, Iercan a centrat de pe dreapta, D. Popa a preluat pe piept și a trimis cu șiretul piciorului stâng lângă bară. Scorul pauzei avea să fie 0-2, căci același Popa a transformat penalty-ul acordat la hențul lui Ursoi. Scorul de neprezentare l-a semnat, încă din minutul 51, Itu, care a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, ce s-a dus „ață” lângă bara porții lui Iacob.

Cele câteva șuturi de la distanță ale curticenilor și o fază suspectă în careu cu Liga care a protejat balonul în fața lui Brutyo înainte de a cădea au fost prea puțin pentru ca Frontiera să emită pretenții și la un singur punct. „Suntem într-o situație specială, fără 80% din echipa de anul trecut și destui fotbaliști pe care i-am reactivat în urmă cu o lună. E normal ca o echipă pregătită și omogenă ca Păulișul să profite, însă sperăm că putem salva corabia, cu mențiunea că e nevoie de un antrenor și o prezență mai mare la antrenamente”, consideră Ghiță Tăucean, președintele secției de fotbal a grupării Curticene.

Dincolo, Dnuț Mițiți nu poate fi pe deplin mulțumit, atâta timp cât l-a pierdut din nou pe D. Calancea, eliminat pe final, dar și pentru că ceva lipsește jocului echipei sale. Singurul aspect pozitiv sunt punctele și, poate, evoluțiile bune a trei-patru jucători. În rest, mă aștept mult mai mult de la noii veniți, mi-ar plăcea ca nu tot vechea gardă să ducă greul. Marcăm destul de greu în raport cu numărul de ocazii creat, încă observ că echipa e puțin debusolată și nu înțeleg de ce. Poate, după această gură de oxigen, să ne revenim și ca atitudine, căci Mailatul nu va veni în excursie la Păuliș”, a menționat antrenorul trupei din Podgorie.

 

Formații:

Curtici: Iacob – Gavriș (78 Al. Crișan), Turda (85 Neagotă), Rancov, D. Munteanu – Gheorghieș, Hanc (70 Șiclovan), Ursoi, Gliguța (63 Bătrînu) – M. Spătaru, Liga.

Păuliș: Brutyo – Iercan, Suciu, D. Crișan, Ambruș (70 Morariu) – Pop (82 Belei), Itu – Orza, Bruț (65 Gugeanu), D. Calancea – D. Popa (60 Grigorean).

Arbitri: Alin Deac – Sergiu Burcă, Ioan Vasile. Observatori AJF: Traian Enoiu, Iosif Lovas.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button