UTA Academie

A fi sau a nu fi în Liga Elitelor! UTA și CFR Cluj scot săbiile pentru titlul de campioană în seria a 13-a preliminară: „Meci capital pentru restul sezonului!”





Dacă juniorii mici, pregătiți de Sandu Gaica și Vasile Sin, vor ajunge en-fanfare în Liga Elitelor, UTA Under 19 trebuie să transpire serios pentru acest lucru. Duminică dimineața, de la ora 10, pe arena din Sânnicolau Mic va disputa finala seriei cu numărul 13 în fața celor de la CFR Cluj, echipă ce are și ea același număr de puncte și chiar conduce campionatul grație unui golaveraj superior.

Într-adevăr, în afara remizei din tur (2-2), agățată de arădeni in extremis în urma reușitei lui Sabău, „roș-albii” și „feroviarii” au mers din victorie în victorie. Scorurile au fost și ele pe alocuri astronomice, astfel că, după 6 runde din faza preliminară a Ligii Elitelor golaverajele combatantelor arată astfel: 35-5 pentru UTA, respectiv 40-2 pentru CFR-ul lui Mihai Pop și Sorin Oncică. Practic, teamul de pe Someș a scos mingea din propria plasă doar în confruntarea tur cu utiștii, iar Costel Bogoșel are și o explicație pentru asta. „Au doi fundași centrali foarte robuști și un mijlocaș central cam de aceeași talie, sunt greu de surprins pe fazele fixe, acolo unde echipele mai slab cotate mai pot pune probleme. Din fericire, noi am marcat din două astfel de faze la Cluj, însă, pe de altă parte, am ratat din acțiuni construite. Oricum, chiar dacă rezultatul de egalitate cu goluri ne avantajează puțin în vederea meciului de duminică, trebuie să ne gândim doar la victorie. Orice altă abordare ar fi riscantă. Am înțeles că adversarii noștri deplasează la Arad și jucătorii de Liga 3-a care au dreptul să evolueze conform vârstei, deci va fi un meci de care pe care”, spune fostul fundaș utist, care conduce destinele UTA-ei Under 19, alături de Mihai Petcuț, Adi Ungur și Sandu Țamboi.

Așadar, ambele combatante își joacă sezonul în disputa de duminică, obiectivul lor fiind accesul în Liga Elitelor. „Pe lângă conștința fiecărui jucător în parte, sperăm că am reușit și noi să-i capacităm la maxim. O să mai insistăm pe acest aspect și la cele două antrenamente rămase până la ora jocului, dar, pe de altă parte, încercăm să păstrăm ritmul de joc și dorința extraordinară pe care am avut-o sâmbăta trecută, la Oradea. Dacă repetăm acea evoluție nu doar CFR-ul, dar nicio altă echipă din țară la vârsta noastră, nu ne poate sta în cale. Pe asta trebuie să insistăm, să nu ne intereseze prea mult adversarul, ci mai ales ceea ce avem noi de făcut pe parcursul partidei ce va decide, în proporție de 99%, echipa calificată în noua ediție a Ligii Elitelor. E un meci capital pentru restul sezonului și vrem să-l câștigăm”, a mai subliniat Bogoșel.

Utiștii nu au nicio problemă de lot, așa că ar putea intra pe teren cu: Mureșan – Savin, Sabău, Onuțan, Frai – Lezeu – Gruiescu, R. Petcuț, T. Bodri, L. Bodri – N. Faur.

După finala seriei la Under 19, începând cu ora 12, tot la Sânicolau Mic, aceleași cluburi se duelează și la Under 17. În tur, arădenii câștigaseră cu 4-2 la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button