UTA Arad

UTA – Călărași, într-un nou moment cheie al sezonului: „Trei puncte pentru moral și clasament”





Disputele dintre UTA și Dunărea Călărași au avut o încărcătură și o miză aparte în ultimele două sezoane. După „dubla” de la barajul din sezonul 2015-2016, adjudecată de arădeni, după 1-3 și 4-1, au urmat întâlnirile din sezonul regulat 2016-2017. Cea de la Arad, de pe „Motorul” a fost prima din gestiunea lui Laurențiu Roșu în fața propriilor susținători, iar victoria cu 2-0 a deschis o serie de 9 rezultate pozitive. În primăvară, pe Dunăre, a decis golul lui Mardare, „roș-albii” lăsând pe drum trei puncte imense în lupta pentru promovarea directă cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Oarecum, duelul de mâine după-amiază (ora 16) vine și el într-un moment crucial pentru echipa emblemă a Aradului. Aflată pa locul 12 după șapte runde, „Bătrâna Doamnă” nu are doar șansa victoriei dacă nu vrea să piardă contactul cu plutonul formațiilor cu pretenții din eșalonul secund. În plus, cele trei puncte ar aduce capital de încredere pentru noua bancă tehnică și un plus de moral într-un vestiar ce nu s-a mai bucurat de un succes de pe 19 august, de la acel 3-0 pe terenul Clinceniului.

Așadar, Adrian Falub pune toate tunurile pe călărășeni, dar – totodată – atrage atenția asupra dificultății partidei, mai ales că există absențe importante: fundașul Ciucă și mijlocașii ofensivi Strătilă și Prună. „Știm cu toții că ne așteaptă o partidă foarte grea, cu – poate – cea mai în formă echipă din campionat. Dunărea Călărași vine după patru victorii consecutive, are moral și este printre cele mai bune formații din campionat. Are un joc bine organizat, știe să joace fotbal, iar antrenorul lor este un bun motivator. Având în vedere trecutul său de jucător și căpitan la Poli, Alexa și-ar putea motiva și mai bine jucătorii pentru acest meci, dar suntem și noi conștienți că avem mare nevoie de cele trei puncte, atât pentru moral, cât și pentru clasament”, spunea în conferința de presă de ieri antrenorul arădenilor, care știa de absența pentru suspendare a omului de gol al „galben-albaștrilor”, Vali Alexandru, dar nu avea prea mare încredere în update-ul făcut de omologul său miercuri seara.

Într-adevăr, Alexa a anunțat și alte posibile lipsuri la nivelul titularilor, printre care fundașul stânga Tomozei și mijlocașii ofensivi Drăghiceanu (un junior nemțean testat și de UTA în cantonamentul din Italia din vara anului trecut) și Kanda. „Nici nu ştiu ce să mai spun. M-au dat peste cap aceste accidentări, dar sunt convins că vom juca de la egal la egal cu UTA. Presiunea mare este mai mult pe ei, dar şi noi avem de îndeplinit un obiectiv. Vom vedea la finalul meciului cine câştigă cele trei puncte. Noi suntem încrezători şi mergem la Arad să câştigăm!”, menționa Dan Alexa miercuri seara

Formații probabile:

UTA: Grahovac – Adili, Manea, Scutaru – Buleică, Tănase, Cârstocea, Burlă – Stahl, Curtuiuș, Păcurar.

Călărași: C. Lungu – Ţenea, Mardare, Bg. Şandru, S. Matei – Preoteasa, Sil. Pană – Danciu, Dincă, V. Munteanu – Missi Mezu.

Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Adrian Mărginean (Aiud), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Claudiu Gaitin (Ghiroda-Timiș)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin)

Conducerea clubului UTA anunță că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, sâmbătă, începând cu ora 14:30. Ultimul autocar va pleca la ora 15:00. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria. Primul va pleca la ora 18:00, iar ultimul la 18:15. Biletele sunt disponibile la stadionul „Otto Greffner”, începând cu ora 15:00.

Meciul de mâine nu va fi televizat pe niciun canal, dar îl veți putea urmări în format Live-text pe sportarad.ro

FOTO: AFC Dunărea Călărași (Facebook)

10 comentarii

  1. Timisoreanul Botas e perfect pentru partida de maine.dar si amicul Adr.Marginean din Aiud….! Pa… Alexa si Hai UTA !

    0
    0
  2. Să supărat falcă și nu mai transmite la tv -ul de casa aservit? Foarte bine, cine vrea să vadă UTA să o încurajeze la fata locului! Mai ales că e cel mai important sa câștigăm! Orice alt rezultat decât victoria, înseamnă un sezon compromis! Mâine să vedem că mușcați din gazon, chiar daca veti pierde, va vom aplauda daca vedem SPIRIT DE SACRIFICIU!

    0
    0
  3. Ft bine punctat,Remus!!!!!!!Doar o minune ne-ar indreptati sa speram ca ne intoarcem la Arad cu o victorie!(cat de rau suna asa ceva,cum ca ne intoarcem la Arad)…
    Doua lucruri esentiale astept maine:
    1:Sa castigam,indiferent de jocul aratat,pt ca este mare nevoie de victorie,sau…..
    2:In cazul unei infrangeri,sa vedem pragmatism,insistenta,vointa si mai ales atitudine!!!!
    Pe de alta parte,se zice ca se discuta cu Pedro Enrique!Asta ar fi cea mai tare bomba!
    Dupa ce a fost injurat la returul barajului,ca la usa cortului la incalzire,el raspunzand cu zambete,apoi a intrat si a trecut pe langa Manea ca si trenul prin gara,sa fie adus la UTA ca posibil marcator!Dar nu ma mai mira absolut nimic!
    Fizic are,aroganta necesara o are,goluri a marcat,putin cam rau sta la capitolul disciplina!Daca Ionut Popa,cunoscut ca foarte exigent,l-a reintrodus in teren dupa o excludere din lot si in cateva minute dupa ce a intrat,ne-a luat orice speranta de revenire,poate ca????????
    Dar am ajunge din nou la episodul,”jucatori refuzati,exclusi”altundeva,sa fie inregimentati la UTA!
    Cat despre ce ne asteapta cu Calarasi-ul,nimeni nu poate sti!Nici o echipa,oricat de mica ar fi,dupa cele petrecute pana acum,nu vine sa piarda!Absolut!
    Au si ei niste lipsuri in lot,dar sa nu ne culcam din nou pe o ureche!
    La ora 16,in tribune vor fi prezenti si cativa jucatori,eliberati in vara de catre UTA,printre care si Chindris,care vrea declarativ(in cercuri private),sa se amuze la un eventual esec!
    Nu cred ca este o atitudine normala.Dar ma rog…Fiecare cu pasaricile personale si rafuielile sale!
    Mult succes UTA!Hai baieti,se poate!Dati-va drumul in sfarsit!Putina combativitate va cerem!

    0
    0
    1. Giro te-as intreba cum e cu acest Pedro Enrique….?ori Popica ne abureste ca el v-a deveni jucator liber(s-a depus memoriu sa devina liber) caci e indisciplinat,dar imediat il reprimeste in lot si ,,al care se da utist din Savarsin,, cred ca ne trage clapa cu jucatorul respectivAti vazut ce baga de Mailat…ca el se v-a adresa la Kovesi..!Parerea mea ca Popica e anti-uta !Astazi la asemenea arbitrii… nu trebuie sa avem emotii suporteri utisti.Victorie utista sigura !Hai UTA !

      0
      0
      1. Cat de vechi aradean si pentru UTA,esti?Tu te mai iei dupa ce declara Ionut Popa?
        Cat a fost rost de cascaval,iubea UTA!Dupa ce l-a facut praf prin toata mass-media,pe Pedro Enrique,ba chiar ca a si vrut sa-l bata(tare as fi vrut sa vad acest meci pugilistic) si l-a incalzit a 2-a repriza intreaga,in fata peluzei a 2-a,de la Siria,stiind ca va fi injurat si porcait,Enrique si-a dovedit valoarea si in batjocura,dupa ce Poli(Recas),era clar castigatoarea barajului,ne-a mai dat un gol!
        Asa ca lasa-ne cu Johanut Popa al tau!

        0
        0
    2. Putem sa aducem jucatori ca se fie inregimentati, nu ideea de baza este problema, vezi cazul Leicester city, care in plus au adus si antrenorul Ranieri dupa rezultate catastrofale cu selectionata Greciei. Cred ca Pedro Henrique ar fi in folosul echipei la ora asta.

      0
      0
  4. Pt Lucian admin:
    As avea o intrebare pt tine…..
    Mergi la meci?Da?
    Cu cine?
    Multumesc pt un raspuns anticipat!

    0
    0
  5. 1.- meciul nu va fi pe TV. nu e bine-.Incepuseram sa fim si noi, in rand cu lumea buna, probabiol ca si TV Arad ar vrea sa transmita doar gratis. desi cred ca era cea mai urmarita transmisie a sa .2.- UTA se afla in situatia in care , de la Clinceni nu a mai batut pe nimeni,Calarasul a legat, deja, citeva victorii. Orice e posibil.dar UTA nu prea are echipa competitiva. Schimbarea liniei defensive , in 3, si asa permeabila, poate fio solutie rea 3- Un alt rezultat decit victorie este..prost. Echipa e cam aceiasi, doar ca Buleica va tine banda dreapta. Nu il vad pe Pacurar dand randament pe aripa stanga. Desi , de la meciul de baraj cu Poli nu am mai fost la Siria, azi voi merge. Vom vedea daca vom avea ..o noua portie de nervi si impotenta, sau UTA isi incepe operioada mai buna. Succes !

    0
    0
  6. La lotul pe care îl are la dispoziție Adrian Falub pentru acest meci, trecerea la o apărare cu trei fundași nu mi se pare oportună. După reintrarea lui Ciucă, un trio defensiv Manea – Scutaru-Ciucă ar putea fi o variantă, completată de Adili și Burlă pe flancuri. Poate că, alături de Stahl și Păcurar, Asani ar fi mai util decât Buleică la mijloc dar sper ca Falub să fie inspirat dacă îl va folosi pe cel de-al doilea.
    La cum s-a desprins Sibiul, victoria cu Dunărea este obligatorie – toți știm și (ne) spunem asta, important este ca jucătorii noștri să fie convinși de asta. Baftă și să comentăm după meci despre victoria în fața trupei lui Alexa!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button