Fotbal judetean

Eliminările de la Sântana, plătite (și) în fața lui Covaci et. comp: CS Glogovăț – ACS Socodor 2-3





Serios zdruncinată după suspendările încasate ca urmare a eliminărilor de la Sântana, Glogovățul nu a putut strânge rândurile pentru un rezultat pozitiv cu o echipă a Socodorului tot mai încrezătoare în posibilitățile ei. Fără Călin Dehelean pe bancă și R. Ardelean, Pantea și Borteș (suspendați), dar și fără Cornea (plecat în concediu) și Danciu (accidentat), formația de la marginea Aradului a avut meritul de a reveni de la 0-2, dar cu toate astea a rămas fără niciun punct la ultimul fluier al lui Gornic.

Superioritatea ușoară în joc a vizitatorilor s-a concretizat în minutul 27. Atunci, Mako a tras la poartă, Mitrea a respins până la Covaci, care a înscris pentru 0-1. Până la pauză, Sebastian Mako a ratat desprinderea, reluând incredibil alături, din numai 4 metri, după o pasă excelentă a lui Turcuș.

Repriza a doua s-a reluat – practic – de la 0-2 și asta pentru că Dema a înscris din centrarea perfectă a lui D. Ardelean. A fost momentul în care „roș-albaștrii” s-au trezit la viață și au revenit pe tabelă. În minutul 63, Gornic a transformat un penalty acordat la un henț în careul oaspeților, pentru ca 8 minute mai târziu, Palcu să pună capul la centrarea juniorului Chiș pentru 2-2. Dar, Iosif Covaci avea să facă diferența cu al doilea său gol, unul de autor. Fostul mijlocaș al Crișului a interceptat o degajare a lui Mitrea, a înaintat 20 de metri cu balonul, și-a așezat balonul de pe stângul pe dreptul și a trimis sec în cros, în plasa laterală: 2-3. În cele 12 minute rămase de jucat nu s-a mai întâmplat nimic demn de consemnat, deși pe gazon s-a aflat și Negrea, atacantul veteran al lui „Vladi”, care a lipsit o perioadă bună din cauza unei probleme de ordin medical.

Socodorul e a treia forță a campionatului după 5 runde și își pune în gardă și viitorii adversari. „Avem un vestiar foarte unit la Socodor, jucăm din plăcere și asta se vede și în rezultatele echipei. În plus, alături de colegii de la Crișul, Șulea sau Turcuș, am ridicat puțin nivelul liniei de mijloc, nu suntem victime sigure în fața niciunei echipe. Chiar am încredere că ne putem menține în primele 5-6 formații până la finalul sezonului. Sigur, la Vladimirescu au contat și cele câteva absențe din lotul lor, dar, până la urmă, e și meritul nostru că am știut să profităm”, a spus omul meciului, Iosif Covaci, cel care a preferat să muncească alături de tatăl său și să practice fotbalul doar din plăcere.

În absența antrenorului Dehelean, „exilat” în tribună, pe banca lui „Vladi” a stat președintele clubului, fost jucător până la accidentarea din primăvară, în urma duelului cu utistul Dumitru. „Speram că putem suplini numeroasele absențe, dar nu a fost așa. Echipa a luptat cât a putut, a și revenit de la 0-2, dar nu am putut salva nici măcar un punct. E bine, totuși, că nu am avut de suferit doar noi după meciul de la Sântana. Ne-am bucurat să vedem că arbitrul Herțeg nu a fost delegat în weekend la Liga 4-a, sperăm să mai stea pe tușă încă două-trei etape”, a menționat Ovidiu Tănasă.

Formații:

Glogovăț: Mitrea – Goldiș (61 Chiș), Mariș, Ruja, L. Avram – E. Varga, Blănaru, S. Popa (56 Negrea), A. Gornic  – Palcu, Magdi (46 Doboș).

Socodor: Vîrzob – Bragea (67 Flueraș), Buruiană, Gherheș, D. Ardelean – Șulea (90 Miron), Turcuș – Fl. Dema, Mako (80 Licker), Covaci  – Molcuț (86 Tulcan)

Arbitri: Alexandru Gornic – Vlăduț Stanciu, Florin Vesa.

Observatori: Mircea Toderici, Ovidiu Coman.









2 comentarii

  1. Pai ce ai făcut ma nene ma (autorul acestui articol) ?! Negrea „veteran” la 23 de ani ? ??‍♂️??‍♂️ Pai atunci Sucă e junior la vârsta lui ?? bafta la baraj legico ! ?⚽️

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button