Fotbal juniori

S-a dat startul în Campionatul Străzilor din Arad cu disputele din Gai!





Noul proiect al Asociației Județene de Fotbal Arad, intitulat sugestiv ”Camopionatul Străzilor din Arad” are ca scop descoperirea plăcerii de a juca fotbal la copiii între 6 și 14 ani, de a-i atrage spre mișcare pentru o dezvoltare armoniasă, sănătoasă.

Străzile Gaiului sunt toate asfaltate și nu e lucru rău, dar din păcate, au dispărut maidanele, locurile de joacă naturale, locuri pe care părinții sau bunicii actualilor copii ai acestui cartier le exploatau la maxim în timpul lor liber de acum câteva decenii. Asemănătoare sunt și condițiile din alte cartiere, așa că AJF-ul s-a gândit să „arunce” ideea de a se revigora jocurile cu mingea în cartierele Aradului.

Gaiul a fost primul cartier care a răspuns „prezent”, așa că s-au alcătuit 12 echipe de copii, fiecare dintre ele purtând numele unei străzi din cartier. Străzile Faurilor, Fagului, Izvor, General Doda, Hatman Arbore, Cîmpurilor, Spătaru Preda, Ceala, Nouă, Ion Creangă și Bogdan Voievod au fost reprezentate de o echipă alcătuită din 4 jucători cu domiciliul pe acea stradă sau pe una vecină.

La startul întrecerilor, ce a avut loc în joi după-amiază la Sala Școlii Gimnaziale „Frații Neuman”, a fost prezent și Adrian Lucaci.  Președintele AJF Arad i-a îndemnat pe copii să nu uite de plăcerea jocului cu mingea, în detrimentul telefoanelor mobile sau tabletelor.

Combatantele au fost împărțite în patru grupe, fiecare grupă având în componență câte trei echipe.

S-au jucat deja trei meciuri, după cum urmează:

– Grupa A: Str. Hatman Arbore – Ceala 3-1

– Grupa B : Str. Fagului- Str. Bogdan Voievod 0-2

– Grupa C: Str. Nouă- Str. Faurilor 5-0

În zilele următoare se vor disputa și celelalte meciuri din grupe, iar câștigătoarele grupelor vor juca fazele finale.

Fiecare component al celor 12 echipe va primi în final câte o medalie și o diplomă, iar primele trei clasate vor primi în plus câte o cupă și materiale sportive și promoționale de la diferiți susținători ai proiectului.

Competiția se va extinde în toate cartierele Aradului , iar campioanele cartierelor vor evolua în Turneul final.

Organizatorii mulțumesc sponsorilor și direcțiunii Liceului cu Program Sportiv Arad, care a pus la dispoziție suprafața de joc.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button