Fotbal judetean

Nervi, două eliminări, dar și primul succes intern pentru „alb-roșii”: Victoria Zăbrani – Victoria Nădlac 1-0





O partidă fără o miză deosebită sau ambiții personale s-a transformat într-o dispută tensionată. Primele probleme au apărut pentru gazde încă dinaintea primului fluier al centralului Flavius Bădică, atunci când Olariu, Gherghel și Corlățeanu nu au apărut la teren, fiind absenți nemotivați pentru această dispută. Așadar, Zăbraniul a avut o bancă scurtă, cu doar trei jucători care au luat loc alături de antrenorul Adrian Abrudean.

Partida în sine a fost una echilibrată, cu un plus ofensiv pentru oaspeți, care au ratat o ocazie mare prin Dan Puie, care scăpoat singur cu portarul advers, dar a fost blocat de acesta și a ratat astfel ocazia de a deschide scorul. De cealaltă parte, Topai a ratat o ocazie bună, după un șut bun, în timp ce Zele nu a nimerit cadrul porții. Mai inspirat la finalizare a fost „vulpoiul” Flavius Băd, care, cu 5 minute înainte de final a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat un fundaș advers, dar portarul și a punctat pentru scorul pauzei.

Partea a doua a debutat sub același semn al echilibrului, care – însă – s-a rupt în minutul 58 când Edu a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Oaspeții au forțat egalarea însă Puie, Lakatoș sau Coriteac nu au fost preciși la finalizare. Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 80, când Aldea a văzut și el al doilea cartonaș galben, unul îndelung contestat de oaspeți. Până la final, nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar Victoria Zăbrani a obținut prima victorie pe teren propiu din acest sezon și a urcat până pe locul 3 în clasament.

Duelul din teren a continuat și la final, cu oaspeții acuzând maniera de arbitraj, dar și unele metode ale gazdelor de a obține victoria. „Vă spun sincer că a fost cel mai bun meci al nostru, practic s-a jucat doar la o singură poartă, cea a gazdelor. Am jucat foarte bine, nu am crezut că putem să prindem o echipă într-o zi atât de proastă, pur și simplu nu îmi vine să cred ce adversar am avut în față, nu au contat defel în meci. În plus, arbitrajul a fost așa cum a fost, nu e posibil ca la o fază la care un jucător al nostru scapă singur cu portarul, să fie faultat din postură de ultim apărător și arbitrul să dea doar cartonaș galben. În partea a doua, ne-a omorât arbitrul. Până și observatorul Andraș Mako a spus că așa ceva nu a văzut de când e. Nu pot să îmi dau seama cum se poate arbitra în așa hal. Fundașul nostru sărea la cap cu adversarul și se dicta fault. Le-am și spus băieților să nu mai sară la cap, că se fluieră imediat. Am fost îngălbeniți foarte ușor, iar lor li se spunea că la următoarea fază vor primi galben, dar nu se mai întâmpla asta. Am făcut un joc foarte bun, dar am ajuns să trăiesc vremurile din copilăria mea. Atunci când mingea era ascunsă de adversar, ca să tragă de timp. Așa au făcut și gazdele acum, ieșea mingea în aut și ei nu o mai returnau în teren, o ascundeau pur și simplu. Nu pot să cred, din ce citisem și auzisem, știam că Zăbraniul e o echipă cu pretenții, dar a fost comic ce s-a întâmplat pe teren. Le-am spus și lor că nu e posibil să facă așa ceva, chiar dacă nu joci bine, măcar să nu ascunzi mingea, să tragi de timp așa.  În plus, faza eliminării a fost și mai comică.  Aldea a fost călcat pe picior de un coechipier, i-a reproșat acestuia acest lucru și a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Cum se poate așa ceva? Dar, trebuie să fiu sincer și să recunosc că până la urmă e vina noastră, noi nu am reușit să băgăm mingea în poartă. Dar, asta, nu înseamnă că arbitrul trebuia să tragă atât de mult adversara noastră. Vă spun sincer, dacă am fi învins, nu ar fi fost o surpriză la felul în care s-a jucat“, susține Rudolf Lakatos, antrenorul celor de la Nădlac.

Replica a venit din partea lui Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Victoria Zăbrani. „Cei de la Nădlac să spună și cum au ascuns ei mingile la 0 – 0, înainte să vorbească . Pe mine mă interesează doar că am câștigat acest meci, nu sunt interesat de ce spun unii și alții. A fost o partidă dificilă, cu un adversar incomod, rezultând un meci mult mai greu decât m-aș fi așteptat. Nu am prins una din cele mai bune zile, tocmai de aceea îi felicit pe băieți pentru pragmatismul arătat. A fost o victorie muncită, meritată, am jucat aproape 30 de minute în inferioritate numerică. E drept, nu am fost de multe ori foarte periculoși în atac, dar e important că am obținut victoria și că e al treilea joc de campionat în care nu am primit gol. Mă bucur de victorie și felicit încă o dată echipa pentru aceste trei puncte”.

Formații:

Zăbrani: Irimia – Topai, Francescu, Lung, Edu – Zele, Crișan, Simion, R. Varga (20 Filip) – Băd, Dochița (65 Strango)

Nădlac: Dulhaz – Taloș, Grasa, Gabor, Nagy – Gyebnar, Coriteac, Aldea – Vlad (63 Harazin), Puie, R. Lakatos.

Arbitri: Flavius Bădică – Florin Vesa, Adrian Vasile.

Observatori AJF: Adrian Apătean, Andras Mako









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button