Fotbal judetean

„Lanterna” a rămas la Graniță: Frontiera Curtici – Cetate Săvârșin 2-3





Derby-ul suferinței a revenit echipei din comuna regală, care scapă de ultimul loc în clasament, ocupat acum chiar de adversara de azi. Diferența s-a făcut pe final, când Cătălin Neamț a avut inspirația să-l aducă în teren pe Boc, care a înscris la prima atingere de balon.

Partida a început cu accidentarea gravă a lui Alex Don, care a rămas să dea indicații de pe margine, din calitate de antrenor interimar. La faza respectivă, Pavel a trimis pe lângă din poziție de unu la unu cu portarul. Săvârșinul nu a avut tocmai startul de meci dorit și Neamț a schimbat din mers așezarea elevilor săi. Trimis atacant, Geanîm a deschis tabela în minutul 19, după ce Neamț l-a lăsat liber cu portarul. După 1 minut, Daniel Petrean a făcut 0-2, după o execuție de atacant clasic și Cetate părea că nu va avea probleme să-și apropie punctele. Dar, gazdele au revenit treptat în joc și Gheorghieș l-a bătut din două încercări pe portarul oaspeților.

În general s-a jucat pe contre, cu garda jos, dar ocaziile lui Iștoc și Pavel s-au răzbunat în minutul 66. D. Munteanu a centrat excelent în fața porții și Gheorghieș a realizat „dubla”. Apoi, Liga a fost hipnotizat în două rânduri de portarul Petrean, care a respins incredibil în fața masivului fotbalist. După ce ratat un penalty obținut de Toc, Neamț s-a revanșat cu momentul de inspirație prin cea de-a doua sa schimbare. La 2 minute de la intrarea pe gazon, juniorul Claudiu Boc a reluat imparabil, cu capul, centrarea lui Fl. Pavel.

Cu ceva emoții, Săvârșinul își pune număr la casă în noua stagiune. „Este o mare gură de oxigen pentru noi, aveam mare nevoie de aceste trei puncte în fața unei contracandidate directe la salvarea de la retrogradare. Sâmbăta viitoare, îi găzduim pe cei de la Mailat și vrem să legăm rezultatele pozitive. Mă bucur că am reușit să-i readuc la echipă pe frații Petrean, ambii decisivi la Curtici. Ne-au și lipsit doi jucători importanți, Popa și Oprea, dar ne-am dorit prea mult această primă victorie în campionat ca să o ratăm. Sunt foarte fericit și pentru juniorul Boc, care a înscris un gol pe cât de frumos, pe atât de important la doar 16 ani”, a precizat Cătălin Neamț, antrenor și jucător al „galben-roșilor”.

Formații:

Curtici: Iacob – Turda, Al. Don (6 Spătaru, 75 Hornea), Rancov, Șt. Șiclovan – Morar, Gavriș, Ursoi, D. Munteanu (81 A. Crișan) – Liga, Gheorghieș.

Săvârșin: D. A. Petrean – Toc, D. Muntean (67 I. Bogdan), Bontea, Cotuna – Marc (89 Benescu), Sil. Iștoc, Fl. Pavel, Geanîm – Neamț (90 Ursu), D. S. Petrean (80 Boc)

Arbitri: Alin Bolcaș – Zoltan Nagy, Gabriel Hărduț.

Observatori AJF: Gabor Biro, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button