UTA Arad

Falcă, în pielea lui Stan Pățitul: „Am demarat procedurile unei licitații paralele la investiția CNI în stadionul UTA” Dar când se taie panglica?





Primarul Aradului e pățit și suflă și în iaurt. E Stan Pățitul din poveste și s-a ars cu PSD-ul în chestiunea pasajelor de pe Centura Aradului, a CET-ului, a salubrizării și nu se mai lasă prins în offside.

La ședința de Consiliu Local de astăzi, la proiectul de cedare a arenei „Francisc Neuman” către Compania Națională de Investiții, Gheorghe Falcă a oprit toate respirațiile din sală pentru a spune el, pe un ton blând, umed, cât de mult îi pasă de stadionul din Calea Aurel Vlaicu și ce este dispus să facă doar pentru a-l termina la termen. Care termen, încă nu se știm cu siguranță, dar să-i dăm puțin cuvântul. „Totul a pornit de la dezbaterea născută în jurul stadionului din Alexandria, de 5 mii și ceva de locuri, care costă 12 milioane de euro, cheltuieli suportate de CNI. Atunci, mai precis în 2016, am profitat și noi că țara era condusă de un Guvern neutru și am obținut această co-finanțare de 2,5 milioane de euro din partea Statului. L-am auzit pe domnul de la CNI (n.a. Adrian Cefalan) că instituția pe care o conduce nu poate interveni la stadionul din Arad decât după ce termină Primăria, de parcă nu se pot face lucrări paralele. O enormitate. Dar și dacă ar fi așa, CNI-ul ar fi trebuit să înceapă demult procedurile de licitație pentru cele 2,5 milioane de euro, ceea ce nu s-a întâmplat. Atunci, ca să nu mai pățim ca și cu pasajele blocate de PSD și a termina acest obiectiv important al Aradului, Primăria a demarat procedurile unei licitații paralele la investiția CNI. Doamna ministru a Dezvoltării (n.a. Sevil Shhaideh) a aflat acest lucru și m-a sunat personal, iar când i-am explicat acest lucru a făcut presiune pe cei de la CNI. Astfel, am acceptat să cedăm temporar stadionul, însă, vă spun de pe acum, dacă într-o lună de zile cei de la CNI nu intră în procedură de licitație, nu au cum să atingă obiectivul stabilit. Dar, repet, fiindcă suntem responsabili și nu mai vrem să riscăm ca și cu pasajele, facem o licitație paralelă”, a spus Falcă, de pe un imaginar cal alb, pe subiectul investiției de 2,5 milioane de euro a CNI în instalația de nocturnă și gazonul arenei „Francisc Neuman”.

Momentul de glorie al edilului a fost cam abrupt întrerupt de Marin Lupaș, fost președinte al UTA-ei, actualmente consilier local independent. Pe bună dreptate, Lupaș l-a întrebat pe Falcă, dar și pe colegii pesediștii dacă își dau mâna pentru finalizarea în luna august-septembrie 2018 a noii arene „Francisc Neuman”.  „Păi dacă eu am votat pentru proiectul stadionului și alții nu, dumneavoastră care credeți că este răspunsul? Dacă sunt inițiatorul ce înseamnă?”, e întrebarea pe care Ghiță Falcă o crede retorică, dar oare chiar așa să fie? Așa cum el nu are încredere în CNI, PSD, Căprar și Vărcuș, marea parte a suporterilor nu mai crede o iotă când Falcă vorbește despre stadion și mai ales despre termenul său de finalizare. Ce o fi însemnând că el e inițiatorul, că a tot inițiat stadionul acesta de vreo 5 ani de zile și încă încercăm să-i smulgem cu cleștele o promisiune privind data la care va fi gata. Iar răspunsul e, ați ghicit, „Dacă eu sunt inițiatorul…”.

 









19 comentarii

  1. Le astept sa participe la licitatia paralela si marile lanturi de supermarketuri. Facem sa fie bine, ca si asa fotbalul imi aduce doar spaga nu si contributii la bugetul local, unde supermarketurile contribuie din greu prin cota din tva si impozite pe salarii, in timp ce fotbalul o sa fie rentabil doar cand o sa fiu lasat sa aloc macar 5 -10% din bugetul fraierilor, ca sa-i administreze sclavul meu Meszar. Momentan, cu milionul de euro ce mi-l aduce anual Meszar nu reusesc sa-mi sustin decat cheltuielile curente.

    0
    0
      1. Multumesc organizatiei de tineret pentru sustinerea online de care ma bucur. Multumesc si pesedeului pentru faptul ca nu mi-a facut niciun denunt. Pace si convietuire in ale furaciunii….

        0
        0
  2. Desi nu tin cu Falca ca e un mincinos notoriu ,totusi cred ca articolele voastre provoaca extrem de mult . Daca Falconeti va taie finantarea cred ca o sa ne luam la revedere dela Uta ! Si dupa cum observ cam asta doriti . Omul se straduieste e cam tarziu dar tot o face , sper sa nu se aju ga ca Bihorul sau Brasovul

    0
    0
  3. L-as crede saca nu ar fi altfel. Conditia CNI-ului este sa ii fie predat amplasamentul, Ori daca acesta nu se mai afla in folosinta Municipiului Arad, cum se va realiza investitia municipalitatii in acest obiectiv pe durata cat nu va avea folosinta bunului, caci acesta se transmite in folosinta gratuita catre CNI. In concluzie acesta va trecer la cni si se vor opri lucrarile municipalitatii pana va finaliza cni-ul lucrarile sale. Deci va dura mult si bine pana vom avea stadion.

    0
    0
  4. Dar Falca face investiții din banii lui? De o lasa pe UTA fara bani ca scriem noi materiale nasoale . Pana una alta am consemnat in modul nostru ca face primarul licitatie paralela, un lucru de lăudat, numai ca omul nu vrea decat sa si castige imaginea de bun samaritean, când avem un stadion in constructie de ani buni de zile. Cat despre lucrari , ele pot fi făcute si pe mai departe de firma tehnodomus. Licitațiile nu se pot face pe ceva ce nu ai in administrare.

    0
    0
  5. Falca a decis demolarea tuturor bazelor sportive.A mers pe ideea ca cine nu este cu el,este impotriva lui!Acum incearca din rasputeri cu voce de pisica blanda,sa arunce hoitul in incapacitatea proprie de gestionare!Se vorbea ca ne ajung fonduri proprii!Ca nu vor fi 15.000,locuri,scazute la 12.000,oricum nu avem cu cine sa le umplem,la o populatie scazuta de pe la 220.000 aradeni,prin 1989,la 170.000,astazi!Poate doar daca ar veni Barcelona!Sa fim seriosi!
    Nu mai este un secret ca s-au pierdut fonduri europene nerambursabile,din cauza intarzierilor birocratice de a le accesa!Atat timp cat la licitatii s-au acceptat doar Tehnnodomus,Silco Trans,Paniprod,ce ma mai mira?
    CNI-ul,are dreptate!Fa-ti treaba la care te-ai angajat,si eu vin eu apoi cu 2,5 mil.Euro,pt finisari!Dar ce finisari vrei,cand tu inca nici nu ai structura construita la care te-ai angajat!Falca vrea lucrari angajate,gen nocturna suplimentara,pe niste structuri inexistente.In disperare,monteaza cupole,pe cand inca nu sunt ridicate tribunele!
    Pune acoperis la o casa neridicata!Baga curent in pereti neridicati!
    Se rasuceste baronul Neumann in mormant!
    Mama lui de baron,ce greutate ne-a lasat pe umeri….Pfffff!Neumann este de vina!Ca a format si construit acest brand,pe care ne pi..cur-am!Haoleu!

    0
    0
    1. Modificare unui proiect e benefica la spaga chiar daca lungeste termenele. Am invatat asta de la mentorul meu in ale furaciunii, profesorul dr. Oprescu si a lui Arena Nationala.

      0
      0
    2. Falca a ordonat demolarea epavelor-stadioane ,daca chiar vreti stadioane cereti stadioane noi nu epave,dar pentru ce echipe?!!!

      0
      0
  6. Vad ca pe aci se mai strecoara niscai „pupincuristi”ca vezi ca o pati ca Falca opreste finantarea de la UTA da sunt si io curios dar din ce bani finanteaza el din bani personali cumva?
    Ca sint curios si eu poate nu stiu.
    E mosia lui cumva acest Oras?
    Sau toate nerealizarile acestui visator al
    proiectelor grandioioase si nerealizate inveci vecilor se plange din nou ca il incurca opozitia.
    Mama ei de opozitie si de neruconascatori .

    0
    0
    1. Sa candideze toti cei care ma contesta si nu o sa-i voteze nici macar cati oameni intra pe Motorul. UTA sunt eu, iar banul public mi se cuvine mine, ca nu fur de la voi ci de la cei multi si neinteresati de fotbal.

      0
      0
  7. Cineva minte precum respira. Spunnea ceva la un moment dat, dupa o vreme o da la intors si tot asa de ani de zile. Si cu toate astea e in frunte de 13 ani si ceva. Astept noi si noi proiecte care asa vor si ramane, praf in ochii…naivilor!

    0
    0
      1. Bine ca pricepi tu, geniule! Ce e asa greu de priceput? De aproape 3 ani si jumatate se lucreaza(sa zicem) la un stadionas de 12000 de locuri. Iar acum cineva spune ca daca nu se respecta termenele( care oricum sunt depasite) altcineva e de vina. Oricine altcineva , numai el nu. Iti e clar acum?

        0
        0
  8. Adevarul este ca politicieni indiferent de culoarea politica trebuie sa lucreze in interesul aradenilo dar la Arad politicieni nu pot lucra impreuna pentru terminarea lucrarilor incepute de atitea ani vezi pasajele incepute de 6 ani vezi stadionul inceput de 3ani si inca vor trece multi de acum ,Exeplu la Craiova s-a terminat un stadion de 30000 de locuri in 2 ani de ce acolo se poate si la noi nu motivul sa fie doar ca Aradul are primar PNL si guvernarea este PSD si se bloceaza toate proiectele pentru Aradeni RUSINE LA TOTI POLITICIENI

    0
    0
    1. Pasajele o sa le preia de la ministerul transporturilor si indiferent daca nu o sa mai circule nici 2 tiruri pe ora dupa finalizarea autostrazii Faget-Deva, totusi, daca e rost de o spaga consistenta am sa le fac si pe alea, cu un credit impovarator. Vedeti ce strateg bun sunt? Ma pricep si la alte furaciuni, nu doar la fotbal.

      0
      0
  9. Cand a fost initiat proiectul se stia de contributia CNI? Din cate stiu eu, nu. Si atunci intreb : daca nu ar fi aparut varianta CNI erau bani pentru finalizarea proiectului ? Si daca da de ce nu e functjonal stadionul la 40 de luni de la inceperea lucrarilor?

    0
    0
  10. Hopaaa… se strânge lațu.. bade. Cauți voturi? Și eu caut mântuirea sufletului. Vorba ceea- cu p**a in c*r si cu sufletul în eden mai greu. Sau poate ai găsit mata rețeta, dă-on coaci, totii! Ezoz!

    Cu viermi ca tine nici la pescuit nu se merge.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button