Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Capătă, omul decisiv în: Unirea Sântana – ACS Socodor 5-0





Două dintre formațiile cu o evoluție foarte bună în primele etape ale sezonului și-au dat întâlnire, sâmbătă după masă, la Sântana. Gazdele, aflate înaintea etapei pe locul 2 în clasament, au primit vizita celor de la Socodor, surpriza plăcută a Ligii a 4-a de până acum.

Gazdele au apărut la finalizare din primele minute, dar o pasă bună dată peste apărarea celor de la Socodor a fost interceptată de Vîrzob din fața lui Capătă, care ar fi rămas singur cu portarul advers. Apoi, Prică a primit un balon în careu de pe partea dreaptă, a pivotat și a șutat din întoarcere, dar mingea s-a scurs puțin pe lângă stâlpul porții celor de la Socodor. Oaspeții au replicat printr-un șut de la 30 de metri din lovitură liberă al lui Turcuș, dar mingea nu a prins spațiul porții.

După 20 de minute de la startul partidei gazdele au beneficiat de o lovitură liberă aproape de fanionul de la colțul terenului. Martin a centrat la colțul scurt, Pleșca a reluat cu călcâiul spre colțul lung, dar defensiva Socodorului a reușit să respingă. Atacurile gazdelor au continuat și, după doar patru minute, au ratat o dublă mare ocazie. În urma unui carambol, mingea a ajuns la Prică, aflat la 8 metri lateral dreapta, acesta a șutat din prima, Vîrzob a respins până la marginea careului, de unde Capătă a reluat cu pământul, dar același portar al Socodorului a reușit să rețină. Minutul 25 a adus și deschiderea scorului la Sântana. Prică a purtat  o acțiune personală pe centru, a pasat printre fundașii adverși pentru Capătă, care, de la marginea careului, mare a tras din prima în vinclu. Gazdele au continuat atacurile, dar același Capătă a ratat reluarea cu capul după o centrare foarte bună a lui Ginghină de pe dreapta. După o jumătate de oră, gazdele și-au majorat diferența. Avrămuțiu a centrat de pe dreapta, iar Prică s-a înălțat de la șapte metri și a înscris cu capul la colțul lung. Capătă putea realiza dubla în minutul 35, șutul său de la 18 metri fiind respins cu greu de portarul advers în corner. Capătă și-a continuat prestația foarte bună și a tras de la 25 de metri ușor lateral, mingea trecând puțin pe lângă poartă. La ultima fază a primei reprize s-a făcut 3-0 pentru gazde. Același Capătă a fost lansat perfect de Prică și, de la 10 metri ușor lateral dreapta, l-a lobat pe Vîrzob.

Golgheterul celor de la Sântana a fost aproape de „hattrick” în startul reprizei secunde, dar șutul său de la 16 metri a trecut peste poartă. Oaspeții au replicat prin șutul lui Fl. Dema de la 18 metri, dar Csurka a reținut fără probleme Ginghină a avut și el o acțiune foarte frumoasă pe partea dreapta, a pătruns în careu, a pasat în fața porții, de unde Capătă a trimis incredibil pe lângă poartă. Minutul 60 a consemnat o dublă ocazie a oaspeților. Molcuț a pătruns pe stânga, a tras la colțul lung, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Imediat după, Socodorul a recuperat, Sălăjan a tras de la 16 metri, dar exact pe centrul porții. Sântana a replicat prin Avrămuțiu, iar șutul acestuia de la 10 metri lateral dreapta a nimerit transversala.  Același fotbalist a scos un penalty în minutul 68, după o acțiune personală. Cel care a transformat a fost căpitanul Andrei Peia în colțul din dreapta al portarului. Oaspeții au cedat total inițiativa și, cu 10 minute înainte de final, au primit și golul cinci. Capătă a realizat hattrickul după ce a scăpat singur cu portarul și a găsit colțul lung. Putea fi „poker” pentru fostul utist, dacă acesta nu ar fi reluat, din numai 8 metri, pe lângă.

Sântana revine la victorie după două săptămâni în care Crișul s-a distanțat la 5 puncte în frunte. E adevărat, „roș-negrii” nu mai trebuie să stea în această primă parte a sezonului.

Formații:

Unirea Sântana: Csurka (min. 75 – Matiș)– Paven, Peia, Pleșca, Toader, Vuin (min. 65 – Marc), Ghinghină (min. 69 – Pasăre), Avrămuțiu, Martin (min. 25 – Bodea), Prică, Capătă

ACS Socodor: Vîrzob – Ardelean, Bragea (min. 46 – Mako), Buruiană, Gherheș, Șulea, Turcuș, Covaci, Flueraș Min. 46 – Sălăjan), Dema, Molcuț

Arbitri: Alin Bolcaș – Paul Ardelean, Vasile Ioan

Observatori AJF: Mircea Toderici, Iosif Lovas









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button