UTA Arad

„Messi de Canada” e în curtea UTA-ei: Are 20 de ani și e mijlocaș





Mijlocaşul canadian, Hanson Boakai, în vârstă de 20 de ani, dă probe la UTA începând de astăzi. Boakai se pregătește sub comanda lui Cristi Todea, iar în această vară și-a încercat șansa și la CSU Craiova, antrenându-se cu echipa de tineret din Liga 3-a până acum o lună de zile. De altfel, fotbalistul canadian a jucat, ultima oară, tot în cea de-a treia divizie, la Landskrona din Suedia, de care s-a despărţit la începutul acestui an.

Până să ajungă în Europa, tânărul mijlocaș a jucat la echipa canadiană FC Edmonton, la care a strâns 27 de meciuri, două goluri şi patru pase decisive, între 2013 şi 2015. La momentul debutului său, Boakai a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Nord-Americane de Fotbal (NASL), la vârsta de 16 ani şi 231 de zile, record pe care îl deţine şi în prezent.

La acea vreme, datorită tehnicii sale în regim de viteză, Boakai a fost supranumit de către fani „Messi al Canadei”. Fotbalistul de origine din Guinea este stângaci şi poate evolua atât mijlocaş central, cât şi extremă dreapta. Canadianul are 1,65 metri şi, dacă va fi păstrat, exact ca în cazul macedonianului Izet Ajrullahu, nu poate fi considerat junior și asta pentru că nu are în spate cel puțin trei sezoane în fotbalul românesc.

Hanson Tamba Boakai are și zece selecţii şi trei goluri are la reprezentativele U-17 şi U-20 ale Canadei.

 

https://youtu.be/UMyAeK6lbhk









24 comentarii

  1. Hmmmmm…..Daca ar fi dupa filmuletul prezentat,am spune ca ar ajunge „micul Maradona”la UTA.Culorile ii priesc,obisnuit se pare cu ele.
    Ma intreb doar, cum de nu si-a gasit o echipa mai de „Doamne ajuta”,prin Europa?Chiar nu l-a apreciat nimeni?
    Ne mai intrebam daca intre 2013-2015 a jucat doar 27 meciuri,doar 2 goluri si doar 4 pase decisive,este suficient?
    Noi am mai vazut pitorestii nostri,Nicolae Mitea,Zicu,chiar si Alibec si multi altii,vazuti ca mai buni decat Hagi…….
    De incercat!Mai stii?

    0
    0
    1. Trebuie sa revin neaparat!Jur ca am urmarit deja de nenumarate ori filmuletul postat,dar doar dreptaci nu-l vad!Ori in banda dreapta,ori pe cea stanga,parca tot piciorul stang il vad principal!Mingea o conduce doar cu stangul!Nu este dreptaci in nici un caz,chiar daca si dreptul il ajuta ft bine!
      Daca ne-am lua dupa DVD-uri,vom juca din nou 4-4-2,pt ca el ar face mijlocul!
      Sper sa nu fie din nou un FASSSS!Mai asta vreau sa o vad!
      Asta pana cand un ghiolban de „ortoped”,i-i va rupe picioarele!

      0
      0
  2. Mă întreb dacă ați văzut filmulețul înainte să îl postați și să scrieți articolul.Omul este jucător de picior stâng și nu drept cum spuneți voi, toate mingile și le face doar pe stângul după cum se vede in filmare. 🙂

    0
    0
  3. Daca-i asa de bun cum de nu l-au retinut cei de la U Craiova ? Nu vedeti ca nici la echipa a II a a Craiovei nu a avut loc ??? !!! Si asta o speranta pierduta !!! Plus talia de 1.65. Inca o gluma proasta a conducerii. Este foarte clar ca acum nu ai cum sa gasesti jucatori buni si liberi de contract. Poate la iarna dar acum nu prea vad de unde.Hai UTA !!!

    0
    0
  4. Ai avantajul daca. este ce pare că-l. poți vinde direct la divizionara franceza sau engleza fara intermediul lui Becali !!Jucători de genul asta fac de la început 2 ,3 milioane fiind. ,asta dacă ai noroc,,adevărate diamante neșlefuite. !!Explicația este. că alții bine poziționați nu au timp de încercări !! Banii vin adunați din clauze puse. la revânzări. !!Nu că la MAN pierderi !! Așteptăm pe MAN la Națională mare !! Și nu e departe. !!! HAI. UTA !!

    0
    0
  5. Așa după filmulețe pe Youtube toți îs Messi și Ronaldo, înainte să ajungă la UTA , pe Domnul carstocea l-am urmărit tot după filmulețe de Youtube, și îmi parea că am dat lovitura cu el:)) am dat într-adevăr , am dat-o in bară..dacă era ceva de capul lui Messi din Guineea via Canada, îl rețineau oltenii! Mă întreb cu ce e mai bun asta că arădenii noștrii care excelează la echipe de liga a treia fruntașe, mă refer la vezan și Bozian..

    0
    0
        1. Ok, se pot da si nume? Nota: nu sunt ironic sau rautacios dupa cum poate s-a inteles. Nefiind foarte conectat la ce se intampla in liga 4, sunt doar curios cine sunt acei jucatori.

          0
          0
          1. spre surprinderea ta si a altora … DA, mai exista fotbal și fotbalisti buni și în liga 4 și 3 …
            daca esti curios, fa-ti timp si du-te la meciuri sa-i vezi … asa se fac aprecieri, dupa ce-i vezi pe viu, nu din vorbe sau dupa dvd-uri … poate ma insel eu si nu sunt 4 la criș și 3 la santana, poate ca sunt mai multi … recomand tuturor sa mearga si la liga 4 la meciuri … de liga 3 nici nu are rost sa mai va spun …

            0
            0
  6. Pai daca este supranumit Messi de Canada, atunci de ce nu joaca la o echipa de top si a venit la UTA !!?

    0
    0
  7. Din ce se vede în filmuleț se pare ca e un jucător bun,însă am mai vazut din ăștia …..sa vedem cum se descurcă in romania pe gazonul de la siria …

    0
    0
  8. Asa este, din acest filmulet, pare un jucator bun, mai degraba un pasator bun ,un fel de coordonator de joc dar , ramane de vazut cum va evolua in Romania in liga2a unde meciurile sunt dure cu aparari supraaglomerate. Sa vedem ce va fi cu el dar , de ce oare nu a confirmat la CSU Craiova de a venit la UTA. in liga2a daca este asa de bun precum sosia lui Messi ??:

    0
    0
  9. Si de Adili s a vorbit tot dupa filmulete pe youtube si multi au fost negativisti dar se pare ca a fost un castig

    0
    0
    1. sigur ca e mai greu sa urmaresti jucatori straini, dar sa mergi prin judet sa vezi sportivi mi se pare ceva de primul curs de management sportiv al unui club sportiv, capitolul resurse umane, subcapitolul legitimari si transferuri … scuze, am uitat ca nu avem conducatori cu scoala …

      0
      0
  10. @lucian pai eu tocmai ce spuneam ca nu sunt ironic sau rautacios si tu mai iei la bani marunti gratuit. Nu am zis niciunde ca in liga 4 sau 3 nu sunt fotbalisti buni, eram curios doar sa aflu cateva nume. Jeez!

    0
    0
    1. modan . cigan si capata sunt peste curtuius ca sa dormi linistit si sa nu mai ai cosmaruri dar nu au junioratul la atletico bd si nu pot juca la UTA de saulescu de la sbis nu mai vb

      0
      0
  11. Orice samsar de jucatori stie sa faca un DVD cu niste reusite ale celui care e de vanzare.Pana nu il vede un antrenor in iarba geaba te uiti la DVD.Il baga Todea la 2-3 meciuri amicale si isiva face o idee despre el,daca ii place il opreste daca nu ….pa ! Degeaba comentam noi ,antrenorul decide si el raspunde de decizie !

    0
    0
  12. Centrul de greutate jos poate fi cel mai mare castig al unui jucator la mijlocul terenului. Poate ca n-avem atacanti, dar daca ai un descurcaret care-ti ofera cateva sanse pe meci s-o bagi in poarta atunci poate fi o solutie. Poate fi sclipirea de care se duce tot mai mult lipsa in fata careului…

    0
    0
  13. Da LuCIANE ,ai dreptate fiind total deacord cu tine. Sunt multi jucatori tineri foarte talentati care, putin slefuiti de un antrenor bun, poate face pasul in liga2a si de ce nu si mai sus, vezi exemplul lui BANCU de la CSU Craiova care a fost vazut de aradeanul DAN OPRESCU ,cand era antrenor la FC Olt, vazandu-l pe acesta jucand la o echipa de liga 5a si vazand in el multe calitati, la promovat in liga2a si lucrand cu el tehnico tactic pe teren,pt. ca BANCU, nu a facut junioratul la nicio echipa , acuma ajungand , surpriza mare, TOCMAI IN ECHIPA NATIONALA , CHEMAT DE CONTRA LA LOTUL REPREZENTATIV !!!Daci trebuiesc niste scouteri in care sa urmareasca meciurile de judeteana pt. ca, in mod sigur se va gasi talente in care poate face pasul spre liga2a precum BANCU, daca se vrea !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button