CSM Arad își promovează campionii continentali de la haltere și tenis de masă: „Ce sentiment când îți cântă imnul!”

CSM Arad își promovează campionii continentali de la haltere și tenis de masă: „Ce sentiment când îți cântă imnul!”

CS Municipal Arad se poate mândri şi în acest an cu performanţe europene de primă mână. E vorba, în primul rând, despre titlul continental la senioare, cu echipa de tenis de masă a României, obţinut de Daniela Dodean-Monteiro, sportivă care datorită programului competiţional infernal, nu a mai putut reveni la Arad. Campioana europeană a fost reprezentată la conferinţa de presă de astăzi, organizată de CSM Arad, de fratele şi antrenorul său, Cristian Dodean, care ne-a oferit detalii şi impresii după superba performanţă din Luxemburg, unde „tricolorele” au readus titlul continental în ţară, după 12 ani de pauză.

Cristi Dodean: „Dana e fericită şi împlinită!”

Dana este fericită şi împlinită, ştiam de la ea că echipa îşi doreşte foarte mult acest titlu european după patru finale pierdute, două cu Olanda şi două cu Germania. A învins la această ediţie a Europenelor jucătoare de top, printre care şi numărul 1 al continentului, o chinezoaică. După cum bine ştiţi, fetele au avut meciuri foarte grele, cu Portugalia, Rusia şi în finală, cu Germania, nimeni alta decât vicecampioana mondială. Am discutat cu ea după Europene şi chiar mi-a transmis că nu mai poate ajunge în acest an la Arad, având un program competiţional foarte încărcat. A început campionatul în Franţa, săptămâna viitoare va juca cu echipa sa în Champions League, iar din câte mi-a mărturisit vrea să joace şi câteva openuri, iar primul este cel al Germaniei. În 2018 sunt din nou Europene, la simplu, dubu şi dublu mixt şi Mondiale, deci alte provocări pentru Dana. Jocurile Olimpice sunt încă departe, dar sigur că ne gândim şi la Tokyo, numai că în 2-3 ani se pot întâmpla multe, inclusiv accidentări nedorite. Tot ce contează e să fie sănătoasă şi să ne bucure în continuare! Îi mulţumim pentru tot ceea ce face şi îi transmitem că o iubim!”

Halterele fac minuni la CS Municipal

O altă secţie performantă a CSM-ului e cea de haltere, unde antrenorii Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan scot parcă din mânecă, an de an, campioni pe bandă rulantă. Nu doar campioni naţionali, ci iată că şi europeni, la sub 15 şi 17 ani, categorii unde în dese rânduri se obţin rezultate mai spectaculoase decât la juniori sau tineret. Cu un total de şapte medalii, dintre care patru de aur, două de argint şi una de bronz şi cinci locuri 4, la Europenele juniorilor II din Kovoso, şcoala CSM-ului de haltere a repurtat un nou succes răsunător. Performerii clubului arădean sunt Daniela Gărgar, dublă campioană continentală şi medaliată cu argint la U15, categoria 44 de kilograme, Luciana Condurache, care la U15, categoria +75 de kilograme, a devenit dublă campioană europeană la aruncat şi total şi vicecampioană la smuls, cu trei recorduri naţionale, Cosmin Krupla, bronz la U15, categoria 50 de kilograme şi Emanuel Danciu, trei locuri 4 la U17, categoria 62 de kilograme.

Început frumos de carieră, Olimpiada – principala țintă

Antrenorul Adrian Jigău trage concluziile, după demonstraţia de forţă de la Prishtina. „Toţi cei patru sportivi prezenţi la Europene au un început foarte frumos de carieră, au tot viitorul în faţă, depinde doar de ei dacă vor reuşi în viitor, noi le suntem alături! Gărgar şi Krupla au fost debutanţi la Europene, iar Condurache e la al doilea campionat de acest nivel. Danciu a fost şi el foarte aproape de medalii, dar se poate revanşa anul viitor, la Europene şi la Jocurile Olimpice. Toţi sunt foarte tineri, fac haltere cam de 7 ani şi i-am descoperit la selecţiile în şcoli”.

Adi Jigău apreciază eforturile şi sacrificiile la care recurg tinerii halterofili, în speranţa că într-o zi îşi vor îndeplini marele vis, calificare la Jocurile Olimpice: „E foarte greu să faci sport de performanţă, e nevoie de multă muncă şi antrenament. Avem şi la club o bază foarte bună, dar la lotul naţional au parte de pregătire centralizată, cu tot ceea ce înseamnă antrenamente, masă, casă, plus vitaminizare. E foarte greu ce reuşesc aceşti copii, fac sacrificii mari pentru a reuşi în viaţă. La 14 ani să pleci de lângă familie, de lângă prieteni, să laşi şcoala de aici, nu e puţin lucru. Şi iată că au reuşit. Anul viitor avem Europene, cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice juvenile din Argentina, sper şi îmi doresc ca toţi cei patru să reuşească. Noi privim spre viitor şi pregătim sportivii pentru ceea ce urmează, aşa că dacă nu în 2020, la Tokyo, sigur în 2024 putem avea surprize plăcute la Jocurile Olimpice.”

Toamna se numără campionii!

Şi nu orice campioni sau medaliaţi, după cum spune chiar directorul clubului arădean, Lucia Mihalache: „Avem opt medalii europene, în sporturi olimpice şi probe olimpice, să fim bine înţeleşi. Există trei categorii: sporturi olimpice şi probe olimpice, sporturi olimpice şi probe neolimpice  şi sporturi neolimpice. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc din suflet sportivilor şi antrenorilor, care au tot meritul pentru aceste performanţe. Nimeni nu ştie care e sentimentul unui campion pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european sau mondiale, atunci când îţi cântă imnul. Felicitări Danielei Dodean, campioană europeană la tenis de masă şi celor patru sportivi de la haltere, care ne-au adus şapte medalii la Europene. Vreau să le transmit că îi preţuim şi îi respectăm, este o mare onoare pentru noi să ne reprezinte. Şi vreau să mai adaug ceva, foarte important: toţi aceşti sportivi sunt crescuţi şi formaţi de noi, sunt ai CSM-ului, pentru că de cumpărat şi adus sportivi din alte părţi e uşor”, a spus „Puşa” Mihalache în conferinţa de presă de astăzi, dedicată performanţelor continentale ale secţiilor de tenis de masă şi haltere.

Directorul CSM Arad a dorit să clarifice şi o altă problemă legată de Daniela Dodean-Monteiro, sportivă de top mondial a Aradului şi a României: „Am auzit şi eu tot felul de prostii şi răutăţi, de vorbe în târg, cum că Dana nu ar fi legitimată la noi. Tocmai de aceea l-am rugat pe Cristi Dodean să aducă carnetul sportivei noastre, pentru a se vedea că totul e o minciună. Cred că acum s-a convins toată lumea, aveţi dovadă fotografiile. Vreau să menţionez că nu voi permite nimănui să spună vreun lucru urât despre un sportiv al CSM Arad!”, a mai adăugat „Puşa” Mihalache. Directorul CSM-ului se bucură pentru rezultatele din acest an, un 2017 cu noi medalii europene:

Avem deja în jur de 180-200 de medalii – dintre care 50 doar la tir –  la Campionate Naţionale şi Cupa României şi anul nu e încă gata, mai sunt competiţii unde sportivii noştri au şanse reale la podium. Important e să privim în perspectivă, spre Jocurile Olimpice din 2020 şi chiar 2024, în sportul de performanţă aşa se planifică lucrurile. Anul viitor am putea participa cu cinci sportivi la Jocurile Olimpice juvenile, cu cei patru de la haltere, plus Daria Haristiade la tir, mă bucur că avem sportivi tineri, care vin din spate şi ne asigură viitorul. Pe această cale vreau să fac un apel către firmele arădene care doresc să ne ajute financiar, să sponsorizeze o secţie sau un sportiv anume, îi aşteptăm cu tot dragul să vină alături de noi!

csmarad.ro

Facebook Comments
0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.