UTA Arad

UTA a reacționat la acuzațiile de complicitate la dare de mită ce îi vizează pe Drăgan și Stana: ”Ne menținem categoric poziția de nevinovăție”





În cursul după-amiezii, Compartimentul de informare și relații cu publicul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a emis un comunicat în care apărea și numele lui Claudiu Drăgan și Dorin Stana, „oficiali” ai clubului UTA, ambii fiind puși sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită. Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieșit faptul că,la data de 19 mai, într-un hotel din Suceava, Ionuț Gabriel Vlădulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a-i favoriza pe moldoveni în interesul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, aflată, la acea dată, în luptă directă pentru promovare cu formația covăsnană. În toată ecuația ar fi intrat și Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, care ar fi intermediat contactul dintre arbitrul în cauză și Ionuț Gabriel Vlădulescu.

În această seară, la aproximativ șase ore de la apariția acuzațiilor făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, clubul UTA a reacționat prin următorul comunicat de presă, unul în care își reafirmă nevinovăția în această speță.

”Comunicatul remis în cursul zilei de 6 octombrie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București reprezintă o nouă fază a anchetei ce a vizat clubul UTA și în luna iunie. Din punctul nostru de vedere, nu există niciun element nou.

Ne menținem categoric poziția de nevinovăție, atât a clubului cât și a persoanelor din club menționate. Cum am spus și în precedenta luare de poziție vis-a-vis de această anchetă, UTA și-a apărat întotdeauna șansele exclusiv pe teren.

Ne simțim total lezați de toate acuzațiile, deoarece aduc prejudicii de imagine grave unui brand clădit pe principiile onestității și fair-play-ului. Ne rezervăm dreptul ca, după finalizarea cazului, să-i acționăm în instanță pe cei din cauza cărora imaginea clubului a avut de suferit.

În continuare, clubul și toți angajații se pun la dispoziția anchetei, pe care o dorim cât mai repede încheiată, pentru a exonera numele UTA de orice implicare în meciul Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe”.









19 comentarii

  1. Bine ar fi sa sune atat de bine!Nu este nici un secret ca nu vrei sa spaguiesti un arbitru ca sa te ajute,ci doar sa fie corect!Deci despre ce vorbim?Acum intelegem anumite ciudatenii intamplate in trecut!
    Despre exonerare,nici un bai!Coaie(scuze,pt expresie)),sa ai!
    Ne paste retrogradarea prin penalizare!
    Vai Doamne!Nici nu vreau sa ma gandesc la aceasta varianta!

    0
    0
  2. Prima data era vorba de o reclamație. a SEPSY– care la fotbal vezi peste tot dar vad că e implicat arbitrul partidei și dacă el susține ceva te cheamă pe baza legii turnătorului. !! Principalul sa nu fie probe. !! Altfel ar putea suferi clubul ,persoanele fiind oficiale .Ce amănunte mai cunoașteți D-le Giro !?? Cu mulțumiri

    0
    0
    1. Exista mai multe faze ale acestei mari probleme!Se pare ca nu cei de la Sepsi au facut reclamatie ci „prietenii” celor de la Foresta,care voiau sa puna mana pe clubul respectiv,dar nu este exclusa nici o cartita din birourile de pe Calea Victoriei,sau chiar mai sus!!!
      Cat despre UTA,s-a banuit,pe vremea lui Giovanni,ca a fost implicata in pariuri.Fapt pana la urma nedovedit,dar sunt convins ca „anumiti ochi” au ramas atintiti spre Arad!
      DNA-ul nu face ridicari de pe bicicleta si convocari la Timisoara si Bucuresti,fara a avea ceva la mana.Si sa nu credeti cumva ca se va termina aici,cu arestarea lui Baboi si punerea in control judiciar a lui Dragan si Stana!FRF si LPF,vor face,daca nu o fac deja,cercetari si ei!
      DNA este una,LPF,alta!
      DNA exonereaza sau inculpa penal persoanele implicate,dar LPF,in cazul ca exista un adevar,va taia in carne vie,cu repercursiuni directe asupra UTA-ei,ceea ce nu mai este treaba DNA-ului!Dupa ROAF,se merge de la depunctare pana la retrogradare!Plus o amenda usturatoare!
      Persoanele implicate,pot fi suspendate pe viata din orice activitate sportiva!Se poate face recurs,sau contestatie,dar riscul este ca penalizarile initiale se vor mari.(Vezi cazul HAINA DE BLANA-1992,cu Alba-Iulia).
      Ceea ce am mai scris,mi-e teama ca de unde nu iese fum,nu este nici foc….Cand deja 2 persoane stiu despre asa ceva, nu mai este un secret.
      Ceea ce insa s-a intamplat cu Dragan si Stana,arata ca DNA-ul mai lucreaza inca dupa metode ceausisto-comuniste.Audieri in paralel,amenintari,intimidari cu catuse pe masa,”scrie ce stii,ca scapi mai ieftin,vezi ca celalalt a matrurisit”,etc…Ore lungi de audieri si iar de la capat,poate se schimba un mic amanunt in declaratii….
      Sincer,nu prea simt ca este de bine!Sper sa ma insel!
      Deocamdata atat!

      0
      0
  3. Nu te apuci persoana oficială sa faci. așa ceva. !!Chiar daca îți trece prin cap pui pe altul și nu implici clubul. ! !! Recompensa unilaterala a mai fost incriminată odată la. Becali. ! Am simțit de la București că retragerea , fie și pe alte criterii,, a lui TUCUDEAN ,senior la vremea respectivă nu e de bun augur. !!De asemeni alungarea diplomata ălui. VACZY !!E treabă arădenilor ,dar nu și-au făcut ,cum se vede ,bine așternutul pentru culcare. .Nota slabă pentru vigilenta comitetului suporterilor. !!

    0
    0
    1. Domnule Gavrila,v-as contrazice putin!Becali,asa cioban,cum este el,nu a trimis pe Teia Sponte la Cluj,cu bodyguard,,ca sa mituiasca arbitrul ci ca sa PREMIEZE un comportament normal(daca se poate numi asa),de a lupta cinstit!Cand a fugit dupa autocarul Bistritei cu manunchiul de Euro in mana,tot pt ca Gloria sa nu arunce prosopul!
      Eu nu vad aici nimic deplasat,in a oferi echipei care iti poate influenta clasarea,un premiu,ca sa-si apere corect sansele!Dar legile sunt legi si sunt facute pt a fi respectate!
      In cazul de fata,UTA,prin persoane oficiale(din pacate) din cadrul conducerii,sunt implicate in dare de mita,chiar daca prin intermediari,la arbitraj!!!!!Ft grav!.De aceea sunt acuzati inca „doar” de complicitate!
      Ati inteles?
      Ce treaba ar putea sa aiba comitetul de suporteri?Credeti ca li se cere parerea?

      0
      0
  4. Penibil, cum sa dai un asemenea comunicat cand stii foarte bine ce ai facut.
    Anchetatorii stiu exact data ora si locul unde sau dat banii.
    Chiar jenent, important e sa nu sufere clubul iar cei vinovati sa plateasca poate se vor invata odata minte.

    0
    0
  5. Penibil, cum sa dai un asemenea comunicat cand stii foarte bine ce ai facut.
    Anchetatorii stiu exact data ora si locul unde sau dat banii.
    Chiar jenent, important e sa nu sufere clubul iar cei vinovati sa plateasca poate se vor invata odata minte.

    0
    0
  6. Cind DNA comunica public inseamna ca se bazeaza pe probe. Acum DNA trebuie sa demonstreze cine, cind si unde ,vorbim de UTA, a contactat ( pe cine..), cine a mers cu banii. Se spune ca au folosit intermediari. Nu cred ca DNA sa fie atit de naiv, de neprofesionist,incat sa nu detina dovezi, in momentul in care face acuzatii publice. Comunicatul Clubului UTA implica clubul, nu persoane din club. Ma tem la ce e mai rau, adica, dupa proces, la o pedeapsa pentru club. Ar fi chiar dramatic.Daca se va confirma implicarea celor de la club in aceasta tarasenie, ar fi inca o dovada ca clubul UTA nu este in maini bune
    UTA

    0
    0
  7. Nu iese fum fara foc….si e mare pacat de clubul nostru UTA cu,, nepriceputi,, din randul ei nu au invatat din cazul Haina de Blana !Fotbalul romanesc are oameni priceputi…ca Dinu Gheorghe,,Chivorchean,Bobar,Dumitru Dragomir,Argaseala….care stiu cu ce se mananca fotbalul !Vedeti daca jucatorii utisti au fost neputinciosi si au fost barati de puncte la Braila,acasa cu Luceafarul !!! si poate unii din conducere s-au gandit sa ajute echipa noastra care nu castiga puncte pe teren…!Fiind o lupta la baioneta intre UTA si Sepsi,toti erau cu ochii pe parcursul lor si deci apar suspiciuni…A aparut in Prosport banuiala celor de la Sepsi care poate s-au luat masuri….si au castigat la SV…!Vazand ca ,,gluma,, se ingroase,poate a venit esecul cu Balotestii ca sa nu mai iese fum,dar uite ca DNA nu doarme.Sunt curios sa vad pe cine ar actiona in instanta UTA ca i-a terfelit ,,unii,,numele,dar sa spuna cine sunt aceia si sa vedem daca se si tin de cuvant !!!!Ne-am facut de rusine si unii din TM cer ca UTA sa fie retrogradata in liga 5 AR !GIRO se gandeste doar la depunctare ! Vedeti daca nu avem conducatori isteti la UTA IAR JUCATORII AU JUCAT IN DORUL LELII SI INCAPABILI SA CASTIGE UNELE MECIURI CHEIE…!Doane da sa iese bine,dar e multa prostie in capul unora…!Hai UTA !

    0
    0
  8. Uta nu cred ca va fi penalizata , deoarece nu a avut nici un beneficiu depe urma rezultatului dintre suceava si sepsi . Sepsi castigind meciul cu 4-2 !

    0
    0
    1. Gresit!Ce prostii vorbesti!Daca Sepsi ar fi pierdut,alta era situatia!Nu a avut nici un beneficiu pt ca nu le-a iesit pasenta!Foresta nu ar fi castigat nici daca ar fi intrat cu 8 jucatori de camp,minim acceptat!Pai dubios sa pierzi la Braila.apoi esecuri acasa,apoi sa incerci sa spaguiesti!Trist,dar real din pacate!
      Ne paste uraganul!
      Acum ne explicam rezultatele de la Siria,cu arbitrii care nu cunosc regulamentul,sa joci acasa defaforizati,Cu echipe care vin la victorie,cu elefanti cacati in bocanci,care inainte sa debuteze,erau deja in infirmerie?Nasol de tot!

      0
      0
  9. Si daca ar fi asa ca, Dragan si Stana sa fie vinovati, ce vina ar avea clubul UTA. de aceste jocuri facute pe ascuns , deci nu este normal sa sufere UTA. tarata in mocirla si suporterii ei din Arad si din tara, datorita unora !!!

    0
    0
    1. S-or fi trezit Dragan si Stana,peste noapte din banii din pusculita proprie,sa blatuiasca arbitrul!Nelu Targoviste,esti obositor!UTA UTA UTA UTA UTA UT UTA de mii de ori!Esti un tampit!Inceteaza te rog!Ne duci la disperare!Nu iti dai seama ca devii penibil?
      Tara arde si baba se piaptana!UTA UTA UTA UTA UTA!Inceteaza!Avem alte probleme pe aici!

      * editat de lucian
      cartonas galben, ai jignit alt suporter utist … la al doilea stai 2 etape, ca si @peluzar

      0
      0
      1. Interesant @lucian,pt ca eu cand sunt jignit in toate felurile,atunci cand scriu ceva la obiect si subiect,nu te sesizezi!Iti place si tie Can-Can-ul!Uneori articolele voastre(ale tale) depasesc 2500 vizualizari.Daca doar jumatate din acestia ar cunoaste fenomenul UTA si ar fi prezenti la meciuri……..
        Vei spune iar si din nou ca nu ai timp de a fi jandarm.
        La @Nelu Targoviste,in frunte cu tine,avem toti suporterii niste datorii pt ajutorul Live Text de la Targoviste!
        Dar suntem conectati cu totii la alte probleme majore!Nu stiu cati dintre OZN-isti stiu ca ne paste din nou liga a 5-a,precum FC.Arges?????
        Care suporter are chef sa scrie 20 de randuri UTA,HAI UTA,UTA?Prin asta se considera suporter adevarat?
        Mie poti sa-mi dai si 100 cartonase galbene,pt ca sunt dintre putinii care nici in ruptul capului,nu imi schimb nick-name-ul si nici I.P.-ul!Si apropos:la 4 galbene se sta o etapa…:)))))!Sau am intrat alaturi de Dragan si Stana la DNA?
        Ar trebui sa fiu reabilitat,dupa ce am inventat notiunea „elefanti”!Vai ce injuraturi mi-am luat!Unde erai pe atunci?
        Oare din ce cauza felicit anumite comentarii,chiar daca altadata nu eram de acord cu parerea respectivului?
        Oare din ce cauza vad suporteri din tara,realisti….Nea Puiu Sibiu,Ionescu Gavrila,etc……Si altii,,gen Albautistul isi aroga toate pilele,relatiile si cunostintele din vremea comunismului,care inca este setat ca si Apollo 13 a ajuns pe luna datorita relationarilor si incuscririlor sale?Eu i-as cere dosarul CNAS!
        Suspenda-ma lucian,nu am nici o problema!Voi fi si mai motivat si la fel de subiectiv!
        Sper ca ajungi sa citesti!Multumesc!

        0
        0
  10. Si pana lá clarificarea situatiei nici o demisie de onoare ????? Si daca omul este curat revine !!!! Asa ceva nu exista la noi. ???? Si daca domnii sa zicem sunt vinovati oare clubul pe cine Da in judecata sí cere despagubiri ???

    0
    0
    1. Daca un om e cercetat nu mai trebuie sa munceasca? Nu mai trebuie sa isi intretina familia? Daca e cercetat e musai si vinovat? Si cu prezumtia de nevinovatie cum ramane? Si daca nu sunt vinovati si demisioneaza si mai dureaza cercetarile un an le dai tu (sau altii care cer demisii) salar pentru perioada asta?

      0
      0
        1. Nu fi asa sigur ca amandoi au fost la Suceava. E posibil sa te inseli si e posibil ca cel putin unul dintre ei sa nu fi vazut Suceava in viata lui…

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button