Fotbal judetean

Reversul medaliei de la Pecica, cu descătușare în partea secundă: Șoimii Șimand – Cetate Săvârșin 7-1





Etapa trecută, la Pecica, elevii lui Marius Ciubăncan reușeau să scoată un rezultat de 1 – 1 în prima parte, căzând, însă, fizic în actul secund și primind nu mai puțin de patru goluri. Contra Săvârșinului, a fost exact invers, iar „șoimii” au obținut a treia victorie stagională.

Începutul de meci s-a jucat pe contre, cu ocazii de ambele părți, dar echilibrul s-a rupt doar după 22 de minute, când Faur a reluat bine cu capul o centrare venită de pe stânga. După doar 8 minute, fază trasă la indigo și atacantul gazdelor a realizat „dubla”, scor cu care s-a și intrat la cabine.

Partea a doua a debutat cu un penalty transformat de Ghergar la doar două minute de la reluarea meciului, pentru ca același jucător să marcheze din nou, în minutul 58, după o acțiune individuală. Săvârșinul a replicat prin golul de onoare al lui Daniel Petrean, dar gazdele și-au continuat forcingul ofensiv și și-au desăvârșit goleada. Până la final, Ghergar a realizat hattrick-ul (minutul 61), iar Balint (minutul 76) și Mărcuș (minutul 87) au închis tabela pentru un concludent 7-1. De menționat că vizitatorii au terminat meciul în zece oameni, după ce Neamț a primit ușor două galbene din partea unei brigăzi maghiare destul de confuze.

Chiar dacă încă nu contează pe golgheterul stagiunii trecute, Cosmin Petrila, Șimandul se bucură de revenirea lui Faur. „După un început echilibrat, cu ocazii ratate atât de noi, cât și de oaspeți, am reușit să înscriem și să ne dublăm avantajul din prima parte. În actul secund, am ratat foarte mult, scorul putea și trebuia să fie mult mai mare. Sunt mulțumit de atitudinea băieților, am reușit un joc foarte bun, dar încă mai avem carențe. Sper să le îndreptăm ușor, ușor, mai ales că acum am obținut o victorie de moral după două insuccese în fața unor echipe de talia noastră. Sper să continuăm șirul victoriilor, am reușit să mai aducem pe teren și din jucătorii absenți etapele trecute, iar acest lucru s-a simțit din plin în jocul nostru”, susține Marius Ciubăncan, antrenorul celor de la Șimand.

„Am făcut o primă repriză bună, dar când ratezi 7-8 ocazii de singur cu portarul nu poți emite pretenții la un rezultat bun. Sigur, și Șimandul a avut la fel de multe oportunități, doar că ei au mai și dat goluri. Cine vede scorul spune că nu am contat, dar cel puțin până la 3-0 nu a fost așa. Mergem mai departe, sperăm să învățăm din această înfrângere”, a spus și Cătălin Neamț, antrenor și jucător la Săvârșin.

Formații:

Șoimii Șimand: Vaida (min. 59 – Noaică) – Balint, Tolan, I. Ruska, Rafila – Mărcuș, Țigan, Engelhardt, Balogh – Ghergar, Faur (min. 76 – Cuc).

Cetate Săvârșin: Dionisie Petrean  – Popa (min. 50 – Daniel Petrean), Toc (min. 57 – Gherghel), Bontea, Cotuna – Geanîm (24 Neamț), I. Bogdan, Iștoc (min. 32 – Neamț), Marc (min.  66 – Boc) – Fl. Pavel, Oprea.

Arbitri: Mate Mezei – Balint Zoltan, Andraș Gorgenyi

Observator: Corneliu Tiulea









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button