Gloria LT Cermei

A fost la Dinamo și în grațiile lui Hagi, iar acum, la sugestia lui Purece, face spectacol la Cermei! Buia: „E important să joc și să-mi ajut echipa!”





Cel mai mare câștig al verii pentru Lunca Teuz Cermei este – fără îndoailă – Darius Buia. Fiul cunoscutului mijlocaș băimărean, Romică Buia, nu a avut un start de carieră prea fericit la nivel de seniori, dar e decis să recupereze timpul pierdut. Crescut de LPS Banatul Timișoara, fotbalistul de picior stâng a ajuns în curtea celor de la Dinamo, unde a și debutat în Liga 1, în urmă cu trei sezoane, într-un meci cu Poli Timișoara (scor 4-1). În cei cinci ani cât a fost jucătorul „câinilor roșii”  a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile.

În vara anului 2016, ajungea la Viitorul Constanța, unde l-a impresionat pe Gheorghe Hagi, dar: „La unul dintre antrenamente am fost lovit exact în genunchiul la care mai fusesem operat și am recidivat. Domnul Hagi chiar își punea mari speranțe în mine, mi-a spus mereu că-i seamăn oarecum fiind jucător de creație, de picior stâng, dar în loc să mă ia la Viitorul, a fost nevoit să-mi plătească biletul de avion în Ungaria pentru a mă opera din nou. Atunci, la Viitorul, îl cunoscusem pe Florin Purece, care mai apoi mi-a vorbit frumos de Cermei, el fiind din zonă. Mi-a spus să am încredere în oamenii de aici și așa am făcut, după ce am realizat că la Poli nu am șanse să joc, nefiind trecut pe acea listă depusă la LPF. Eu mă simțeam deja bine e din punct de vedere fizic, dar, dacă nu mi s-a dat credit, am ales o echipă la care să joc meci de meci într-o perioadă esențială în cariera mea. Poate, la prima vedere, se poate spune că am făcut un pas înapoi, dar eu nu văd așa lucrurile. Am nevoie de minute oficiale în picioare, iar seria și adversarii sunt destui de buni. Oricine poate bate pe oricine, iar echipa noastră este destul de solidă, punctele ce le-am pierdut au venit în special pe greșeli personale”, e șirul poveștii timișoreanului, care a întâlnit și fețe cunoscute când a acceptat oferta Cermeiului și e vorba despre Bodea, Suslak și Nistor.

În cele cinci partide în care a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”. Buia și-a trecut în cont trei goluri și cinci pase decisive, în ultima etapă, cea de la Jimbolia cu Becicherecu Mic, reușind „dubla” la ambele capitolele. „Cele trei puncte erau importante pentru moralul nostru, căci am avut câteva partide în care nu am scos nimic. Sunt ok din toate punctele de vedere, încep să mă simt din ce în ce mai bine pe teren cu băieții, e și un grup frumos și unit la Cermei și vor veni și alte rezultate pozitive. După cum am mai spus, pentru mine e important să joc și să-mi ajut echipa. Normal că mi-aș dori să revin cât mai repede la un nivel superior, dar nici nu al pleca prea repede de la Cermei, aici unde oamenii m-au primit bine și sunt corecți cu mine”, a adăugat mijlocașul de 23 de ani.









15 comentarii

  1. Multi tineri promit ,puțini confirma . Ne gândim bineînțeles la UTA . Trăgeam nădejde la TRABALKA pe seceta asta de vârfuri.La vremea aia era un fel de PETRE ! Ce intervine in evoluția lor,afara de accidentări numai ei știu . Cert e că ne obligă tot ei să-i uităm și să păstrăm un sentiment de regret Multi chemați PUȚIN ALEȘI. !!!

    0
    0
    1. Pentru anul pe care la făcut TRABALKA la Lipova , a arătat ca are calitate și talent și a revenit bine după accidentarea suferită și merita o sansa in atacul UTA-ei mai ales ca e și U21 !!!

      0
      0
    2. Da,asa este nea Ionescu Gavrila,dar doar putini din pepinierele proprii ale UTA-ei raman cu capul lucid si pe umeri!
      Adrian Petre ne-a dus acolo sus,la vise de 90 minute pana la Liga 1!!Si?Incet,incet s-a vazut vedeta iar aroganta lui se reporteaza acum la Ejsberg!Anonim!Nu este el de vina ci cei din jurul sau,care l-au alimentat!Sa ajunga sa ne injure si sa ne jigneasca pe noi,cei care ne bucuram pe ploaie,soare,vant si ger atunci cand inscria pt UTA?A crezut ca a plecat Dennis Man si gata!Nimic de comentat!Dar ar trebui sa-i de-a cota parte lui Curtuius,la cate assist-uri i-a dat!
      Ciudat ca Purece a fost dorit inapoi de catre UTA,dar a preferat sa-l recomande la Cermei pe Buia jr????Felicitari d-lui Bulz!UTA a adus…..nu mai are nici un rost de povesti desarte….
      Imi aduc aminte de tatal sau,Buia sen.,cand dupa trista amintire,UTA-Poli,era urcat pe gardul dinspre galeria Poli si ramas pur si simplu in chiloti!
      UTA nu are ochi si urechi!Orbul gainii!Lasa ca avut pt Grigorie,Roman,Scutaru,Ciuca,Carstocea,Buleica,Grahovacz!Ce campanie de transferuri?????
      Atatea talente prin ligile 3-4,dar cand dai afara pe cei care 2 ani la rand te duceau acolo sus si alegi „Harakiri”,nu vor mai exista nici Trabalka si nici altii.Punct!
      Nimeni nu poate spune ca Trabalka sau altii,ar fi rupt gura targului,dar macar s-au incercat?Aici este cuiul lui Pepelea!Unde sa-i incerce?In care amicale?

      0
      0
    1. Gras , slab cum consideri tu a dat într-un retur 25 de goluri , 5 goluri la baraj și acum in cupa și liga 3 are câtva goluri marcate FAIRRRR

      0
      0
    2. Fair sa stii ca din pacate UTA nu are doi atacanti cum sunt cei din Lipova . Si Trabalka si Vasinc pot juca oricand la UTA. Si pe langa ei mai sunt jucatori in judetul asta care ar putea juca linistiti la UTA. Si eu sunt suporter utist dar vad altfel lucrurile. Cred ca si la nivel managerial sar gasi conducatori de cluburi din judet care ar putea fi utili in structurile de conducere ale clubului UTA. Doar ca probabil nu ar veni nimeni sa fie pe post de marioneta .

      0
      0
  2. Trabalka si Vasinc nu sunt de vanzare. Sunt doi atacanti care au marcat impreuna 44 goluri dar la alt nivel. Sunt convins ca impreuna ar putea marca cel putin 18-22 goluri intr-un sezon si la alt nivel. Dar momentan sunt bine unde sunt .

    0
    0
  3. Las ca el ii tine si isi face treaba cu ei asa amator cum spui tu ca e iar noi restul care tinem cu UTA ne plangem vesnic ca asta stim sa facem cel mai bine. Mai bine nu scriai nimic Gelule. La noi nu e bun nimeni. Noi avem orgolii in loc sa le lasam naibii si sa vedem interesul echipei noatre.. Hai UTA

    0
    0
    1. In loc sa ne ajutam noi arădenii între noi , noi ne f***m in gura unii pe alții ca așa suntem noi , Radule dacă conducerea UTA-ei ii vor de ce sa nu ii lași spune-ne și noua un argument ??

      0
      0
      1. Nimeni din conducerea UTEI nu a solicitat nici un jucator de la Lipova. Eu cred ca daca ar fi nevoie de vreun jucator de la noi sa ajute Uta in redresarea ei s-ar putea gasi solutii . Dar nu cred ca UTA are nevoie de vreun jucator de la Lipova. Suntem o echipa mica, mai avem de muncit pana ajungem sa prezentam interes din partea clubului UTA.

        0
        0
  4. Si tu crezi Luciane ca daca cei de la UTA ar fi vrut un jucator de la Lipova nu sar fi gasit intelegere din partea celor de la Lipova ? Mai ales ca am vazut in lotul celor de la Lipova cativa juniori de la UTA. Eu cred ca ar putea exista o intelegere intre cluburi. Dar pentru asta trebuiesc lasate orgoli si alte chestii care nu fac bine nimanui.

    0
    0
  5. La ce rezultate are in momentul de fata ar trebui sa ii dea la iarna pe toți afara cu salarii jucatori cu salarii mari și care se ziceau ca vin cu experiența etc .. și readuși jucatori cu pofta de afirmare și arădenii care spunea lumea ca nu sunt buni , uite ca au venit alții mai „buni ” din păcate !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button