UTA Arad

Derby-ul Vestului – fără miză mare de clasament, dar pasiunea și orgoliile rămân la cote înalte





Politehnica și UTA se duelează, sub diversele denumiri pe care le-au purtat de-a lungul vremii, de 70 de ani. Mâine după-amiază, cel mai pasional duel fotbalistic din Vestul își dispută cel de-al 37-lea episod la Timișoara, fără o miză deosebită de clasament. Ambele grupări se cam complac în anonimatul ligii secunde, arădenii ocupând chiar o rușinoasă poziție retrogradabilă. Dar, bineînțeles, pătimașii suporteri ai celor două grupării uită de orice context când e vorba despre o „ciocnire” cu marii rivali, iar ziua de duminică se anunță una destul de încinsă în tribune și pe „dreptunghiul verde”.

De altfel, combatanții au bătut monedă pe miza indubutabilă a unui derby al Vestului, indiferent de tabloul general. „Un derby e un derby. Indiferent de locul din clasament, indiferent de jucătorii care absentează. Se poate întâmpla absolut orice, poți să conduci cu 2-0 în minutul 90 și să nu câștigi meciul. E o partidă în care atât jucătorii, cât și suporterii fac maximum pentru a obține victoria. De aceea, nici nu se poate da vreun pronostic. Vom aborda meciul în așa fel încât să câștigăm cele trei puncte. Normal, ne dorim în primul rând cele trei puncte. Eu zic că suntem o echipă care joacă un fotbal ofensiv, plăcut, care are o filosofie de joc și încearcă să și-o impună. În toate meciurile ne-am creat foarte multe situații de a marca”, a explicat Bogdan Andone, antrenorul lui ASU, completat de Cristi Todea: „Cu siguranță, majoritatea celor care suntem acum implicați în club știm importanța și valoarea acestui meci. Băieții veniți din alte orașe au înțeles și ei ce înseamnă acest derby. Pentru noi, arădenii, mai ales, e un meci cât un campionat. Noi așa am crescut în Arad. Și în trecut, chiar dacă obiectivul nu era îndeplinit, dacă UTA – Poli era câștigat, se mai spălau multe dintre păcate. În acest an, cu atât mai mult această variantă are o mai mare importanță. Vrem să ne recâștigăm încrederea și entuziasmul. Eu nu cred că nu avem calitate”.

Dincolo de partea motivațională, există și una strict fotbalistică, de ordin tehnico-tactic. „UTA are jucători cu experiență. Cu ultimul venit, Daniel Florea, am lucrat la Chiajna și la Astra. Dar așa cum am mai spus, niciodată nu vom trata un jucător din echipa adversă în mod special. Băieții vor ști la ora jocului ce au de făcut”, a mai punctat Andone. De partea cealaltă, Cristi Todea a fost și mai explicit. „Nu cred că au un lider, iar în ultimele meciuri au încercat diferite formule de echipă. Păstrează, însă, aceleași principii, bazate în special pe o agresivitate foarte bună în momentul în care pierd mingea. Au și destui fotbaliști importanți la acest nivel, doi atacanți periculoși, Bădăuță și Sorescu, pe Ignea, care coordonează foarte bine jocul de la mijloc, doi fundași centrali masivi și fundași laterali destul de ofensivi. Dar, pe de altă parte, au vulnerabilitățile și slăbiciunilor lor, așteptările erau mai mari și de la ei, nu dor de la noi. Totuși, eu zic că experiența și calitatea e de partea noastră”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Poliștii au tot lotul la dispoziție, în timp ce în tabăra arădenilor Tănase și Stahl sunt incerți. În schimb, Victor Prună ar putea prinde lotul de 18 după ce a primit o mască de protecție a nasului fracturat în urmă cu aproape două luni de zile.  Partida se joacă mâine, de la ora 15,30, pe arena „Dan Păltinișanu” și va fi transmisă în direct pe Digi Sport1, dar și live-text pe sportarad.ro.

Formații probabile:

Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Poparadu, Krausz – Predescu, Ignea, Sorescu – Bădăuță.

UTA: Grahovac – Iuga, Adili, Ciucă, Dinculescu – Polgar, Jorza, Cârstocea, Hlistei – Florea, Curtuiuș.

 

 









16 comentarii

  1. Cum sa spui : „derby ..fara miza, in clasament”, cind UTA este ….-pe loc retrogradabil ? . Si cum sa spui „fara miza”,…la un meci …Poli-UTA „?. Apoi raman surprins ce greu se reface Pruna, are cam 2 luni, si nu sint oase de sprijin, la membre, ( putea purta masca, dupa vreo 3 saptamani), la fel si de fragilitatea lui Stahl si Tanase, prea des, cu probleme medicale. . In plus, din cite stiu Poli l-a legitimat pe portarul Minca, de la CFR Cluj Mult succes pentru UTA si,- de ce nu ?- si mult noroc !

    0
    0
    1. Chiar…. ce se mai ştie de Prună şi Tănase? Tot se vorbeşte pe aici nu e deloc încurajator … are Prună mască… dar cu trauma cum e? S.a interesat cineva cum evoluează recuperarea? De ce sunt fragili Stahl şi Tănase? Are clubul vreo strategie de întărire lor? Falub zicea că jucătorii nu primesc măcar o masă din partea clubului…. sau când o fac au meniul clasic : supă, cartofi, pui…. unde e vitaminizarea? De Cosmin se zice că e doctor! Cum te implici domnule în afară de comentarii? Tot pe juniori se pun tunurile şi bieții de ei presupun că au cei mai puțini bani şi se aşteaptă de la ei să facă ce nu fac … dinozaurii! Astă denotă amatorism, diletantism, etc. din partea tuturor postacilor mai mult sau mai puțini celebri!
      FORZA UTA! FORZA JUNIORII!
      Noi nu dăm niciodată înapoi!
      P.S. Mai ştiți sloganurile astea? Mai credeți în ele?

      0
      0
      1. Minca este la Șirineasa.Acolo mai merg Vezan(da,OvidiuVezan),Tiganasu(Iasi),posbil o mare surpriza…Cristi Bud si multi altii,deci sansele ca sa ne întâlnim la anul cu Șirineasa,devin maxim posibile,in ideea sa promoveze Șirineasa,nu alta varianta…::((((

        0
        0
        1. vezan este acolo, a jucat si el cu lipova … Șirineasa se pare ca va trece la Primaria Petrosani, numele din vara ar putea fi ACS Jiul Petrasani … sigur ca vor Liga 2 si nu prea poate nimeni deocamdata sa-i incurce prea tare

          0
          0
          1. Da,intr-adevar nu prea vad cine ar putea sa-i incurce dar cu Oita(Hermannstadt),Alexandru Coman,Andrei Tanc(CFR),Vlad Rusu(Steaua,Viitorul),nici pe atat.
            Poate ca au mai mult noroc decat noi…….la transferuri bomba…..
            Am deviat de la subiect,ajunge cu alte echipe.

            0
            0
  2. Totul ar parea in regula,un 4-3-3 veritabil,sper cai il si putem juca,dar din ce cauza Carstocea si nu Pacurar?

    0
    0
  3. Tare imi e ca adevaratul derby va fi cel din etapa viitoare de la Şiria cu moldovenii din Miroslava. Din pacate un ,,derby” pentru locul 15.

    0
    0
  4. Cum adica fara miza? Eu am bagat la pariuri! Inca nu va spun cat si pe cine am pariat. Urmariti declaratia mea de avere…

    0
    0
  5. Care al 37-lea derbi de la Timisoara? Abia al doilea meci cu ASU pe Bega! Cuburile sunt altele decat cele din trecut! Un meci a fost la Timisoara si cu ACS. Dupa ce critetii scrie ziaristul pe site?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button