National Sebis

Sebișenii, la vânătoare de puncte cu puștii „tricolori” de pe Bega: „Adversar mai accesibil, dar nu-l subestimăm”





Față de ultima partidă disputată pe stadionul „Crișana”, cel de pe 4 octombrie, împotriva UTA-ei în Cupa României, Național Sebiș nu-l mai are pe Alin Chița pe banca tehnică. Acolo a rămas Cosmin Merșca și tot acolo s-a întors după cinci luni de zile Călin Cojocaru, care a rămas și cu atribuții de manager general. Debutul a fost pozitiv cu patru puncte cucerite pe terenuri străine, însă alte trei sunt necesare ca aerul pentru un atac la podiumul seriei a IV-a a Ligii a 3-a.

Adversarul e mai mult decât abordabil, având în vedere că vorbim despre o echipă de puști născuți în anul 2000. „Am pregătit cu seriozitate și acest meci. Am avut antrenamente cu încărcătură, dar și mai relaxante, având în vedere adversarul ce este unul mai accesibil. Nu desconsiderăm echipa Centrului prin prisma poziției din clasament, știm că au copii talentați care sunt preocupați de joc, ies la construcție și pot fi letali la finalizare dacă nu suntem atenți”, a spus Cosmin Merșca, acesta anunțându-i indisponibili pe mijlocașii ofensivi Dică și Petculescu.

Tânărul tehnician a vorbit și despre prăpastia creată între Șirineasa și urmăritoarele sale. „Sigur, uitându-ne la clasament, situația nu este chiar încurajatoare pentru noi, dar în fotbal sunt momente și momente. Și noi am terminat turul cu șapte puncte avans și am ratat lamentabil apoi chiar și podiumul. Șirineasa ar putea avea și ea ceva sincope și trebuie să fim acolo sus, să profităm de ele. Ne pregătim să facem jocuri bune, campionatul este lung, mai sunt multe puncte în joc”, a adăugat Merșca.

Centrul Național de Pregătire Timișoara e pe sec de trei etape, timp în care a înscris un singur gol și a încasat 9. De altfel, „principalul” formației de pe Bega admite: „Echipa este într-un moment mai slab față de începutul campionatului când am avut câteva meciuri foarte bune. Probabil, am crezut că suntem cei mai grozavi și am lăsat-o mai moale ca joc și ca atitudine”.

Cristi Petcu a vorbit și despre partida de mâine, de la ora 15: „Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă cu jucători de calitate, cu obiectiv, dar noi trebuie să jucăm și să ne apropiem de nivelul pe care îl are adversarul, ca și exprimare în joc. Trebuie să ne revanșăm, căci etapa trecută am jucat acasă și am făcut un meci foarte slab cu Hermannstadt II. Asta e situația la juniori, sunt oscilații de formă, dar nu mai vreau să le punem capăt odată. Vreau implicare, jocuri bune și rezultate. Evident, toate echipele cu care jucăm sunt favorite cu noi, evident, pe când ținta noastră este să creștem în valoare. Nu vrem să pierdem vremea, vrem să vedem progres”. Jurj și Burghelea sunt plecați la lotul național Under 18 și nu vor putea evolua pentru „tricolorii” de pe Bega.

Formații probabile:

Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Pintea, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Ruță – Săulescu, Ionică, Tătulea – Enciu.

Centrul Național de Pregătire Timișoara: Dobre – Stoianovici, Țieranu, Goța, R. Popa – Șimăndan, Coroiu, Trip, Peter – Talpoș, Chera.

Arbitri: Ioan Păușan (Crișeni – Sălaj) – Sergiu Neichi și Gabriela Toderaș (ambii din Satu Mare)
Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Petru Boroș (Oradea)








4 comentarii

  1. Acum chiar ca echipei din Sebis i se potriveste numele National daca tot are in lot jucatori din toata tara. Ceea ce este trist este faptul ca vazand primul 11 al Sebisului nu vad niciun aradean intre acestia. Pentru mine nu este un fapt deloc placut. Joaca aradeni la Lugoj, Sirineasa, Resita, Satu Mare si in alte locuri !!! Trist !!!

    0
    0
    1. Au fost jucatori arădeni ,din păcate sant tot mai putini ,asta se poate observa si in lotul echipei UTA,care are condiții foarte bune si nu găsește jucatori arădeni din păcate ………..

      0
      0
  2. Nu contează de unde sant,contează sa faca treaba ,jucatori de la Lugoj ma refer la cei arădeni au fost toți la Sebis au jucat câțiva ani si au plecat iar alți nu au calitatea necesară sa joace la Național Sebis

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button