Alte sporturi

FIG a decis: Arădeanca Olivia Cîmpian va reprezenta Ungaria în competițiile internaționale de gimnastică





Gimnasta arădeancă Olivia Cîmpian (16 ani), care a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca din aprilie, unde a obținut locul 23 la proba de individual compus, a primit aprobarea din partea Federației internaționale de gimnastică (FIG) să reprezinte de acum înainte Ungaria în competițiile internaționale.

Decizia a fost luată la reuniunea FIG care a avut loc în orașul Cotonou, capitala statului Benin, menționează site-ul Federației, precizându-se că hotărârea este cu ”efect imediat”.

Medaliată cu bronz la Europenele de juniori din 2016, solul de aur de la TOP Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multiplă campioană națională și participantă la Campionatele Europene de senioare de la Cluj, Cîmpian a părăsit Centrul de la Deva la începutul lunii iulie pentru a se antrena la un club din Ungaria. „Când am luat-o pe Oli de la Deva nu am făcut-o cu scandal, ne-am despărțit în relații bune cu toată lumea, sper să înțeleagă și dânșii că tot ce ne dorim de acum încolo este ca fata noastră să crească și mai mult în acest sport pe care-l iubește și-l practică de mic copil. Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare față de sportivii de performanță. Mergem pe linia legală, o să încercăm să-i obținem cetățenia maghiară, iar faptul că eu am activat ca fotbalist în Ungaria ne-ar putea ajuta”, ne declara în vară Marcel Cîmpian, tatăl valoroasei gimnaste arădene, antrenor de fotbal la nivel de juniori la Atletico.

De asemenea, FIG a acceptat ca alți trei sportivi, Adriana Timkova (Slovacia), Ajsa Mujacic (Croația) și Sergiy Onbysh (Azerbaidjan) să reprezinte pe viitor Cehia, Bosnia-Herțegovina, respectiv Ucraina, însă deciziile vor intra în vigoare de la data de 15 septembrie 2018.

FOTO: libertatea.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button