UTA Arad

Rămâne UTA în cărțile promovării? Burleanu: „Echipele cu datorii la stat nu vor mai lua licența la nivelul Ligii 1”





Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au aprobat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa de luni, 30 octombrie 2017, ”Regulamentul de licenţiere a cluburilor, Regulamentul de procedură a comisiilor de licenţiere şi Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară şi de luare a deciziilor de sancţionare a cluburilor licenţiate de Liga 1 în forma în care au fost propuse de Departamentul Licenţe/Afilieri”.

La finalul şedinţei, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că echipele din Liga 1 şi cele din Liga 2 care obţin promovarea şi care au datorii faţă de stat nu vor mai primi licenţa pentru a juca, începând din sezonul următor, în prima ligă. Potrivit declaraţiilor lui Burleanu, aceste echipe ar urma să fie retrogradate în Liga 3.

„S-a prezentat raportul de audit în ceea ce priveşte analiza financiară a cluburilor din Liga 1 şi am întărit un principiu care se va aplica din primăvara anului viitor şi din sezonul viitor, 2018-2019. Dacă vei avea datorii la bugetul de stat, nu-ţi vei lua licenţa pentru a evolua la nivelul Ligii 1. La Liga a 2-a vom aplica un sistem de monitorizare financiară, pe care îl vom întări la anul, astfel încât în doi ani de zile să nu mai avem cluburi aflate în insolvenţă la nivelul Ligii 1”, a declarat Burleanu.

Problema echipelor cu datorii a fost principalul subiect dezbătut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, chiar dacă Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a anunţat, de curând, că ar dori discutarea introducerii arbitrajului video în Liga 1. Burleanu a precizat că în cadrul şedinţei nu s-a discutat nimic despre implementarea arbitrajului video.

În acest moment, ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi CSM Poli Iaşi sunt echipele din Liga 1 cu cele mai mari datorii către stat. În Liga 2, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CS Mioveni, Dacia Unirea Brăila şi Sportul Snagov sunt în insolvenţă. Bineînțeles, ca UTA, de exemplu, să aibă șanse de a profita de eventualele probleme ale formațiilor cu probleme de ordin financiar, ar trebui să se claseze cât mai sus în clasamentul ligii secunde la finalul stagiunii.

La nivelul Ligii 2 nu va exista un caiet de licenţiere, ci vor trebui îndeplinite anumite condiţii speciale pentru a putea participa în competiţie.

liga2.ro

5 comentarii

  1. Nu cred, fiindcă să zicem daca recasul e retrogradata, scăpa prima de sub linie, nicidecum nu e favorizat locul 3 sau 4 din liga a doua..

    0
    0
    1. daca sunt 3 sau 4 echipe de liga 1 care nu indeplinesc conditiile, atunci e clar ca intra 3-4 de liga 2 in locul lor

      0
      0
      1. Stai linistit Lucian!Regulamentele sunt facute pt prosti!Mereu interpretabile,mereu se gaseste cate o portita in care se „traduce”,altfel,doar stii bine!
        Si sincer vorbind,oricat de patimas si oricat de mult imi iubesc echipa de suflet,mi-ar fi rusine sa promovez prin decizii luate prin birouri!
        De exemplu ma surprinde motivatia Tg.Muresului,care este cu 10 picioare in groapa,joaca mereu la rezultat bun si culmea,obtine si o amanare a falimentului!
        Si sa vezi tu Luciane,cam ce meci vom avea cu ei!
        Cat despre Burleanu,sa nu vorbim deocamdata!Urmareste-i doar traseul propagandistic!Tara arde si baba se piaptana!
        Deocamdata,inclusiv legea sponsorizarii este ambigua!Ne-au batut echipe,nu numai ilfovene,pe ale caror tricouri scrie clar:Primaria X,Y,Z!Cel putin pe tricourile UTA-ei nu scrie(inca)asta!Nu este o consolare,banii de oriunde ajung,sunt bineveniti,depinde de cei care i-i gestioneaza si in ce fel?
        Si ca sa inchei cu acest ROAF,facut pt smecheri,chiar tu ai facut o analiza bine documentata,cu situatia la zi a jucatorilor suspendati,care bine mersi,au evoluat in paralel in cele 2 competitii!
        S-ar da lumea peste cap,daca precedentul Foresta-Afumati,ar fi aplicat in continuare!
        Si atunci?Despre ce vorbim?

        0
        0
  2. Daca nu obtinem promovarea pe teren, sa incercam asa?
    N-are rost sa ne facem sperante din astea… daca n-ai echipa/conducere buna, mai bine nu.

    0
    0
    1. @Flavius Anghel!Stii cum este chestia asta?Cu doua taisuri!Nu cred ca in adancul sufletului,oricat de mari suporteri am fi,in cele din urma nu ne-am bucura de raul altora,pt ca trebuie sa fim sinceri pana la capat!Am zice noi…sa promovam,apoi mai vedem!Foarte incorect gandit!
      Meszar a recunoscut ca si-a incalcat principiile pe care a mers si crede-ma canu i-i iau neaparat apararea!
      Mai stii deviza „aradeni pt aradeni”?A functionat perfect pana in Liga a 2-a!Dar pana aici!
      Retoric as intreba acum pe oricine….oare cati dintre cei ajunsi de 2 ori la baraj de promovare pt Liga 1,erau constienti ca vor fi epurati,pe considerente ca nu sunt de prima liga?
      Si inca nu am terminat!Oare cati dintre „elefantii”,adusi cu surle si trambite in aceasta vara,nu gandesc acelasi lucru?Adica si ei la randul lor,veniti asa cum se stie,la UTA,ar mai fi avut continuitate in cazul unei promovari?Iti spu eu!Niciunul!Aici ma refer doar la cei adusi in vara,pt ca asa cum s-au adus in ordine cronologica,Pacurar,Florea si Hlistei,ulterior,ar fi fost solutii!Acum,asa cum se spune:asta avem,cu asta defilam!
      Terbuie atinsi la buzunare,ca sa nu aiba impresia ca la apusul carierelor,au gasit un loc caldut!
      Atentie mare,pt cei care spera la remanierea lotului,in repaosul din iarna!Pot sa plece cei care ne-au dezamagit total!Dar la fel de bine,pot sa plece si altii,veniti liberi!
      Toti au clauze bine definite!Bineanteles confidentiale mereu!
      Deci sa nu aplaudam si ne frecam mainile deocamdata!Timpul va cerne!
      Acum concentrare maxima cu Luceafarul!Succes UTA!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button