Ape line, „Laci” Gorbe!

Ape line, „Laci” Gorbe!

Sportul arădean este mult mai trist şi sărac fără Laslo Gorbe , iar familia kaiacului îşi plânge unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi camarazi, plecat să vâslească pentru totdeauna, în Ceruri.

Mereu zâmbitor şi optimist, dar în acelaşi timp extrem de serios, dedicat şi profesionist, sportivul şi antrenorul de la CSM Arad are meritul de a fi pus bazele secţiei de kaiac-canoe dar şi a echipei de dragon boat, cu care a reuşit să exceleze la nivel naţional şi internaţional. „Am încheiat un sezon cu rezultate foarte bune şi merituoase pentru kaiacul arădean. Medaliile obţinute pe plan naţional, dar mai ales participarea lui Carmen Petre la Europene şi Mondiale ne certifică faptul că suntem pe drumul cel bun. De asemenea, Carmen Petre a fost selecţionată în lotul naţional de tineret, iar Ioan Sabău este deja la Snagov, alături de lotul naţional de juniori I”, ne-a declarat Gorbe Laslo exact acum o lună. Îşi ascundea cu demnitate necruţătoarea boală, dar pe de altă parte era fericit, precum un campion care ajunge la finish. Fericit pentru şi-a îndeplinit misiunea: 2017 a fost, spunea el, unul din cei mai buni ani din istoria kaiacului arădean.

Am adăuga noi că „Laci” era de un altruism incredibil, sacrificându-se până la epuizare pentru bucuria şi satisfacţia sportivilor săi, pe care îi educa şi creştea în cel mai frumos şi curat stil posibil.

Alături de el s-a aflat, atât la bine cât şi la greu, prietenul de-o viaţă, Alexandru Stoian, cel cu care făcea echipă în staff-ul tehnic al Clubului Sportiv Municipal Arad. Iar cine îl poate descrie mai bine pe „Laci” decât camaradul său, cel care îl cunoştea precum un frate. Vă lăsăm să îl re(descoperiţi), în câteva rânduri emoţionante, pe Gorbe Laslo, un OM pentru care kaiacul şi Mureşul erau totul: stil de viaţă, familie, prieteni…

“GORBE LASLO DANIEL nascut in 24.07.1964 a inceput cariera de sportiv la A.S.Vointa Arad dupa care se muta la C.S.M Pitesti ca sportiv de performanta in cadrul Lotului National de KAIAC-CANOE. L-am cunoscut ca sportiv ,coleg si prieten, a fost un om plin de viata, un adevarat campion, un om cum rar mi-a fost dat sa intalnesc, cu suflet mare, iar sufleteste era extrem de delicat pe linga faptul ca iubea copiii ajutandu-i si in formarea lor de viata. Si-a dedicat intreaga sa viata kaiacului, trecand prin toate etape performantei: sportiv, antrenor, membru comisia de competitie kaiac marathon si arbitru in FRKC, fiind si unul dintre promotorii Dragon Boat-ului in Romania. Si-a inceput activitatea de antrenor la Clubul Sportiv Scolar Gloria Arad, iar din anul 2011 activeaza ca antrenor la Clubul Sportiv Municipal Arad. Apreciat ca fiind un om onest si extrem de muncitor, un coleg deosebit si un adevarat om de echipa, stia sa daruiasca bucurie celor din jurul lui. 

In ultimii ani s-a ocupat indeaproape de activitatea competitiilor din tara si strainatate, fiind medaliat la campionatele nationale, europene si mondiale ca sportive, iar ca antrenor a scos din mana lui multiplii campioni in disciplina kaiac-canoe si dragon boat . Dedicat trup si suflet muncii sale, GORBE a incercat din rasputeri sa castige si cea mai importanta cursa din viata sa, dar din nefericire a cedat in fata destinului, la doar 53 ani.

Iti multumesc pentru clipele memorabile petrecute impreuna!

Ramas bun, prietene drag!

Sa te odihnesti in pace.”

NU TE VOM UITA NICIODATA PRIETENII

Antrenor
Stoian Alexandru

Ceremonia funerară va avea loc duminică, 5 noiembrie 2017, de la ora 14, la cimitirul Pomenirea din Arad (adresa calea Bodrogului, nr.1). Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu bunului nostru coleg şi prieten, o pot face de azi, 03.11.2017, cu începere de la ora 16, la Casa Funerară Rostyl Arad R.S.C . situată pe strada Cocorilor, nr.27, unde este expus corpul neînsufleţit al celui care a fost Gorbe Laslo Daniel.

csmarad.ro

 

Facebook Comments
0
0

Un comentariu


  1. De ce oamenii minunati pleaca prea devreme ???Mult prea devreme !!!Au trecut multi ani de cind nu ne-am vazut si de multe ori imi aduceam aminte cu mare placere de timpul cit am lucrat impreuna,ba am si povestit multora aventurile prin care am trecut impreuna.Aradul,si nu numai,a devenit mai sarac prin plecarea Ta.Pacat ca sunt departe si nu pot veni sa te mai salut odata.Ultima data.Ramas bun PRIETEN DRAG !

    0

    0
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.