UTA Arad

Canadianul Boakai e bun de joc pentru meciul cu ASA și are șanse mari să debuteze în „alb-roșu”





Conducătorii UTA-ei s-au mișcat repede în ceea ce-l privește pe Hanson Boakai, mijlocașul canadian de 21 de ani care a demarat antrenamentele sub comanda lui Cristi Todea în urmă cu o lună de zile. Cele mai dificile formalități, respectiv obținerea cărții verzi și a dreptului de muncă în România, au fost îndeplinite, iar în această după-amiază a venit confirmarea legitimării fotbalistului la Campioana Provinciei.

Poreclit „Messi de Canada”, mijlocașul de 1,65 metri și-a încercat șansa în țara noastră și la CSU Craiova, iar ultima oară a fost legitimat în cea de-a treia divizie suedeză, la Landskrona. Până să ajungă în Europa, tânărul mijlocaș a jucat la echipa canadiană FC Edmonton, la care a strâns 27 de meciuri, două goluri şi patru pase decisive, între 2013 şi 2015. La momentul debutului său, Boakai a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Nord-Americane de Fotbal (NASL), la vârsta de 16 ani şi 231 de zile, record pe care îl deţine şi în prezent. Fotbalistul de origine din Guinea este stângaci şi poate evolua atât mijlocaş central, cât şi extremă dreapta. Hanson Tamba Boakai are și zece selecţii şi trei goluri are la reprezentativele U-17 şi U-20 ale Canadei.

Din informațiile noastre, Cristi Todea și colegii săi de pe banca tehnică vor include noua achiziție pe foaia de joc a partidei cu ASA Târgu Mureș, existând șanse bune ca el să și debuteze mâine dimineață. Locuri sunt mai ales după renunțarea la Strătilă și Buleică, doi fotbaliști cu profil ofensiv, în timp ce Daniel Florea e încă accidentat.









10 comentarii

  1. Să susținem echipa noastră! Hai UTA!!! Baftă celor 2 care debutează(Boakai şi Tomas),ce face Dorin Toma? Pe unde este?

    0
    0
    1. Toma este un copil cuminte.Foarte cuminte!Dar un copil!Si-a luat bacul,absolvent cu brio,si daca este nevoie de el,este oricand prezent.Aceasta debandada nu i-i face bine nici lui si nici altora din pepiniera lui,a generatiei sale.Grahovacz a fost coleg de camera cu el.Asa cum l-am renegat,Dolli a avut ceva de invatat de la Branko si nu ma refer la spalat pe dinti.
      Cred ca Grahovacz i-i va ramane in amintire!Asa este Tomita?

      0
      0
  2. Bafta multa echipei la meciul cu ASA si mai ales celor ce vor debuta .Avem nevoie de sange proaspat la echipa.Sa vazut ca „sangele ” adus la inceputul campionatului a fost de proasta calitate ! Fortza UTA ,victorie !

    0
    0
  3. 1,65 înălțime, cam cat are un elev normal in clasa a cincea…păi ce sa faci cu asta? Cât ar fi de tehnic, imposibil la seniori, se bagă careva în el corp la corp, se dezintegrează!

    0
    0
  4. Maradona, 1,65m….un nimic, unul poreclit botoiaș atomic…centrul de greutate jos…cu puțină tehnică, poate face destule…:))

    0
    0
  5. Daca a fost bun in liga a trei in Suedia, e de presupus, ca in liga a doua romana …va zburda, fiind acomodat cu Europa, cu frigul. Micut ca el era Vlad Michel, dar UTA a renuntat la el.Mizati pe tineri,…nu pe expirati dle Todea !

    0
    0
  6. Haideti sa nu ne inflacaram din nou.Copilul stie intr-adevar cu „bila”,l-am vazut la cateva antrenamente.Se misca dezinvolt,adevarat.Este mereu cu zambetul pe fata,ba chiar isi permite niste giumbuslucuri,gen sortz-uri,pase deviate cu calcaiul,cu umarul,are o pornire de pe loc,demaraj,fantastica,asa mic cum este..Dar cand va lua niste contacte directe cu ortopezii ligii a 2-a,mi-e teama sa nu-i treaca cheful.
    Se pare ca este foarte dornic sa joace.Sa-l vedem!Ce mai avem de pierdut?
    Tot pe aceasta cale,trebuie sa ma vad nevoit sa felicit conducerea,pt legitimarea rapida,pt ca era foarte complicata,datorita a 2 impresari,drept de munca,etc!
    In schimb,Boakai,inca nu s-a adaptat cu clima,de inteles.I-i este mereu frig bietului!
    Lasa,ca daca face fata,i-l obisnuim noi cu cate un vin fiert sau tuica fiarta!
    Interesante aceste transferuri ulterioare…Pacurar,Florea,despre Hlistei stiam ce poate(din ce cauza nu au fost de la inceput?),hai sa-l vedem si pe Boakai,poate ca ne rupe mucii!Ar fi cel mai tare!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button