Fotbal judetean

Îngheț la vicelider: CS Glogovăț – Progresul Pecica 0-0





Viceliderul venea la Horia cu gândul de a rămâne la o distanță rezonabilă de liderul din Chișineu Criș, dar a dat peste o echipă gazdă arțăgoasă, bine așezată în teren, nesupusă greșelilor personale. A ieșit o remiză albă ce nu o ajută deloc pe Progresul, care cade de pe locul 2.

Cel puțin prima repriză a fost foarte săracă în faze de poartă. Pecica și-a concretizat dominarea teritorială doar prin șuturile de la distanță ale lui R. Fritea parate de Ciornei, câteva acțiuni pe stânga ale lui Vlad și o lovitură de cap a lui Șiclovan ce a trecut milimatric pe lângă, după cornerul aceluiași R. Fritea. „Roș-galbenii” au încercat și ei două – trei contre, însă Rusu nu putea avea probleme la finaliările de la distanță ale lui Negrea și Borteș.

Partea secundă a început cu o ocazie importantă a lui „Vladi”. După o acțiune pe stânga, mingea a ajuns la Borteș în 13 metri, acesta a șutat cu dreptul în blocaj, iar mingea s-a scurs de puțin pe lângă bara din dreapta lui Rusu. Gornic a trecut, după o oră de joc, pe lângă gol. Danciu a centrat de pe dreapta și fostul utist a reluat cu capul, din 4 metri, pe lângă colțul scurt al porții adverse. Replica pecicanilor a venit din partea lui Măgulean, printr-o lovitură liberă de la 30 de metri, bătută puternic, dar pe direcția lui Ciornei. Imediat după, atacantul oaspeților a fost schimbat cu japonezul Murakami.

Ocazia părții secunde a avut-o Danciu, în minutul 69, când a scăpat singur cu Rusu, dar a tras telefonat spre colțul lung și portarul oaspeților a respins. De cealaltă parte, Wild a fost periculos printr-o lovitură de cap la un corner și meciul rămânea deschis. Tot cu „cap”, cel al lui R. Popa, din centrul careului mic exact în brațele lui Ciornei, s-a încheiat în minutul 80 seria de oportunități a Progresului. Centrările ce au urmat, inclusiv cu portarul Rusu în careul advers, au fost anihilate și astfel partida s-a încheiat exact cum a început.

„Vladi” s-a descurcat chiar și fără șase piese importante, Mitrea, Cornea, Blănaru, S. Popa, Varga și Pantea. Dacă mă întreba cineva înainte de meci dacă sunt mulțumit cu rezultatul de egalitate spunea că da, însă acum nu mai sunt de aceeași părere. Am avut ocaziile mai clare, băieții s-au dăruit, au respectat tot ce le-am spus și rezultatul e mai mult decât meritat. În ultimele șase etape am pierdut un singur meci, ceea ce înseamnă că suntem în grafic”, a menționat Călin Dehelean, antrenorul celor de la Glogovăț.

Pecica obține a doua remiză albă consecutivă, după cea de la Nădlac. „Sunt o dilemă pentru mine jocurile bune de acasă, spre deosebire de cele slabe de afară. Când nu dai gol 180 de minute în deplasare e clar că avem o problemă. Azi ne-a lipsit și Mirel Arsene, plus Angel Ponta, doi fotbaliști importanți pe faza ofensivă, dar, chiar și așa, nu aveam voie să ratăm victoria. Dar, am întâlnit o echipă ce ne-a depășit la capitolul ambiție, a știut exact ce a vrut de la acest meci, s-a apărat bine și și-a atins scopul. Sigur, au avut și ei ceva ocazii, dar fiindcă ne-am expus noi contraatcurilor lor. O altă problemă e și lipsa de concurență, în special la capitolul juniori”, a spus și Dorel Mutică, „principalul” celor de la Pecica.

Formații:

Glogovăț: Ciornei – Neag, Mariș, Ruja, Avram – Danciu (70 Palcu), Doboș, R. Ardelean, A. Gornic (89 Magdi) – Borteș, Negrea.

Pecica: Rusu – Petrache, Wild, Șiclovan, V. Fritea – Coșa, Marinescu, R. Fritea, Vlad – R. Popa, Măgulean (64 Murakami).

Arbitri: Cristian Coroban – Remus Naghi, Silviu Mocanu. Observatori AJF: Marius Alexa, Eugen Roșu.

2 comentarii

  1. „Ocazia părții secunde a avut-o Danciu, în minutul 69, când a scăpat singur cu Rusu, dar a tras telefonat spre colțul lung și portarul gazdelor a respins” cred ca portarul gazdelor era Ciornei si nu Rusu !!!!sau mai bine zis a respins portarul oaspetilor…… Apoi la declaratii se intelege ca vin din partea gazdelor si a oaspetilor dar cine le da ??!! ( declaratiile bineinteles ) , in rest bun articolul

    0
    0
  2. Declarațiile le-au dat chiar antrenorii. Am fost acolo, când Călin Mnerie le-a cerut antrenorilor să vină să dea declarațiile și să verifice ce este scris pentru site, înainte ca el să le posteze. Da, este adevărat că, uneori, din trei-patru informații de bază, spuse de antrenor, se poate face o declarație de către jurnalist, dar acum chiar nu a fost cazul, ceea ce nu este greșit, din punct de vedere moral și profesional.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button