UTA Academie

O „manita” și la Under 17, în Cupă: UTA – ACS Poli 5-0





Pe o suprafață foarte moale, îngreunată și de crampoanele celor 22 de fotbaliști care au evoluat în meciul echipelor de juniori mari, puștii lui Sandu Gaica au dispus și ei de ACS Poli, în primul tur al Cupei României. Evoluția „puștilor” a fost la fel de convingătoare, scorul final vorbind de la sine.

Arădenii au intrat ceva mai greu în joc, dar apoi și-au masat adversarii în 20-30 de metri. Au apărut și ocaziile, trei dintre ele imense, la loviturile de cap ale lui Miculescu și Isac, acesta din urmă trăgând apoi în portar din postură de singur cu acesta. Până la urmă, însă, mai precis în minutul 37, o pasă pe jos a lui Merian, a trecut de Tăședan, dar a fost reluată în plasă, dintr-un metru de Dumitru. Miculescu a ratat încă o ocazie mare, finalizând din poziție ideală pe direcția lui Daninescu. 1-0, scor la pauză.

Arădenii au continuat să domine și partea secundă și, la prima fază de poartă, și-au majorat avantajul. Haloș a centrat de dreapta, Miculescu a reluat cu capul în transversală, mingea i-a revenit în 4 metri și „nouarul” UTA a trimis cu talpa în plasă. Era minutul 45, pentru ca după 8 minute, același David Miculescu să ducă scorul la 3-0, beneficiind de o acțiune personală și un șut al lui Merian, respins în față de portari advers. Între cele două reușite, Zamfir s-a remarcat cu o paradă excelentă la lovitura liberă a lui Chiriac. Showul gazdelor a continuat cu golul de 4-0, venit în minutul 58. Dumitru a centrat de pe dreapta, iar Tăședan a înscris cu capul de  pe colțul scurt. 5-0 a fost în minutul 67, când Miculescu a făcut „tripla”, dintr-un penalty obținut de Nistor.

Sandu Gaica a făcut toate schimbările, iar UTA și-a pierdut din turație, însă nu a riscat nimic în apărare. Astfel, scorul a fost identic cu cel de la echipele mari. „Mă bucur pentru cele trei goluri, mai ales că au fost reușite împotriva lui Poli, dar e meritul întregii echipe. I-am mai bătut și în campionat pe cei de la Poli cu 3-0, știam că suntem favoriți și că o să-i învingem și acum. Din câte văd, UTA e mult peste Poli la nivel de juniori la ambele categorii de vârstă. Am înscris cinci goluri, puteam să dăm și mai multe dacă terenul nu ar fi fost atât de greu. În Cupă avem ca obiectiv jucarea finalei, dar și în campionat vom termina sus. Chiar dacă am pierdut la Ardealul, eu zic că avem cea mai bună echipă, sau cel puțin dintre cele pe care le-am întâlnit până acum”, a spus David Miculescu, omul meciului cu „alb-violeții”.

Formații:

UTA: Zamfir – Haloș, Spătar, Salka, Mohaci – Isac (68 Selegean), Hrezdac – Dumitru (71 Răzban), Miculescu (71 Hațegan), Merian (64 Duma) – Tăședan (60 Nistor).

Poli: Daninescu – Foca, Badaod, David, Țartău – Românu, Turdean, Vancea, Grosu – Periat, Dobrincu. Au mai jucat: Chiriac, Buga

Arbitri: Cristian Chitocea – Iona Humiță, Florentin Frimu (toți din Caraș-Severin)









Un comentariu

  1. Peste 4 sau 5 ani vom avea echipa de Liga Europa la UTA Dar sa ne ferească sfântul de conducerea asta ,de nepăsarea asta fata de stadion de lipsa de interes a populației Aradului de dorința de câștig fraudulos din vânzări.Atunci ne vom aduce aminte de zilele de astăzi când tremuram că sa rămânem în. B !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button