Fotbal feminin

Derby de promovare pentru echipa Aradului la fotbal feminin: „Leoaicele” – la vânătoare de moroșence duminică, pe „Șega”





Dacă UTA și-a compromis toate șansele de a juca Liga 1 din sezonul următor, există o altă echipă arădeană ce poate aduce fotbalul de prim eșalon la Arad. Vorbim despre fetele de la AC Piroș Security, care au mers ceas până acum la „matineu”, însă termină turul cu două „dueluri” de foc. Primul e și cel mai important, atâta timp cât în orașul nostru ajunge liderul seriei de Vest a ligii secunde, Independența Baia Mare, ce are șase victorii din tot atâtea partide și un golaveraj de invidiat: 50-3.

„Leoaicele” se prezintă la acest derby cu cinci victorii pe linie și restanța cu Olimpia II programată pe 22 noiembrie și, deci, speranța că le vor depăși pe moroșence în clasament și se vor încununa campioane de toamnă. „Ne aflăm în fața celui mai important meci din istoria de un an și jumătate a clubului nostru. Se știe că ne-am impus ca obiectiv promovarea în Superligă, iar Independența Baia Mare e contracandidata noastră, fără doar și poate. Ca și conducere, încercăm să le creăm fetelor și antrenorului toate condițiile pentru a reuși să trecem cu bine și peste acest meci, inclusiv o primă specială de victorie. Dar, avem nevoie și de susținerea arădenilor, va fi important să-i simțim alături pe parcursul celor 90 de minute. Suntem echipa Aradului, cu una-două excepții avem fotbaliste doar din orașul și județul nostru și încercăm să facem performanță la cel mai înalt nivel. Contăm și pe multe jucătoare care au evoluat și la UTA Tânăra Doamnă, sper ca suporterii UTA-ei, dar – în general – toți arădenii, iubitori ai fotbalului și sportului în general, să fie alături de noi la acest meci, dar și la următoarele și vom face tot ceea ce ne stă în putință să nu-i dezamăgim”, spune Pavel Piroș, președintele grupării de fotbal feminin a orașului Arad.

Independența tocmai a obținut un succes zdrobitor în fața echipei clasate pe ultima treaptă a podiumului, Vasas II Odorhei. A fost 10-0 pentru formația pregătită de Liviu Ivasuc, care are în componență și câteva jucătoare împrumutate de la Olimpia Cluj, campioana en-titre a României la fotbal feminin. În schimb, elevele lui Gigi Cameniță au avut un examen ceva mai complicat în deplasarea de la Olimpic Star Cluj, trecut – până la urmă – cu brio (6-4).

Așadar, duminică, de la ora 11, pe terenul „Șega” din orașul nostru sunteți așteptați să asistați la meciul ce poate decide echipa promovată în elita fotbalului feminin.

Formații probabile:

AC Piroș Security: Meszaros – Magocs, Bajko, Marcea, Dobrea – Olariu, Liheț, Chiș, Vanu – A. Bălaș. Danciu.

Independența: K. Nagy – Mare, D. Pop, Suciu, Rakos – Desmerean – Fedor, R. Silaghi, A. Pop, R. Dragoş – Predoi.

FOTO: Ciprian Petcuț

 









2 comentarii

  1. Bravo ,ne putem si noi mandri cu ceva in fotbalul aradean. Felicitari fetelor ,felicitari conducerii ,defapt pe unde merge PIROS ,vine si performanta.O sa fiu pe sega duminica ,sa sustin fetele.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button