UTA Arad

Todea nu vrea o echipă defensivă, Burlă – coautor la două goluri, la Brăila: „Reacție pozitivă la 2-2, simțim că putem câștiga tot până intrăm în vacanță”





Partida „Bătrânei Doamne” la Brăila a fost cea mai spectaculoasă a rundei cu numărul 18 a ligii secunde. Chiar dacă și la Clinceni – Balotești s-au marcat tot 7 goluri, desfășurarea partidei de pe malul Dunării a ținut spectatorii, dar și pe cei implicați direct cu sufletul la gură până la ultimul fluier al arbitrului.

Totuși, trei goluri încasate par cam multe pentru utiști, iar Cristi Todea își asumă – oarecum – acest aspect. „Într-adevăr, e o problemă pe care trebuie să o rezolvăm cât mai repede. Pe de ală parte, nu-mi doresc să fac o echipă defensivă, care se apără, ci prefer să dăm mereu un gol mai mult decât adversarul. Recunosc că nu ne-a cam ieșit înainte de Brăila, dar asta și din cauza absențelor, cea mai importantă fiind cea a lui Daniel Florea”, ne-a mărturisit după succesul de la Brăila antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Iar fundașii arădeni au prins mesajul, atâta timp cât cel puțin cei de bandă, Adili și Burlă au fost coautori la trei dintre cele patru goluri ale echipei lor. Bogdan Burlă conlucrat la penalty-ul obținut și transformat de Hlistei, dar a și centrat din corner la reușita cu numărul 4 a UTA-ei. „Mă bucur că am putut să ajut, dar și mai mult că echipa a câștigat după o perioadă grea. Nu a fost tocmai simplu, fiindcă am avut din nou un moment de cădere la 2-0 pentru noi, însă am avut o reacție pozitivă la 2-2, ne-am dat seama cu nu putem scăpa niciun punct la Brăila și am întors partida în favoarea noastră. Într-adevăr, antrenorul ne spune fundașilor să ajutăm pe cât putem și atacul, să ducem cât mai multe mingi în față, căci acolo avem oameni capabil să marcheze cât mai multe goluri. Dar, în același timp, Cristi Todea ne atenționează că în primul rând trebuie să ne facem treaba în apărare și apoi restul. Sigur, trebuia să fim mai atenți la Brăila, mai ales că am luat din nou două goluri din faze fixe”, spune fundașul stânga al „roș-albilor”.

Arădenii încearcă să se agațe de acest succes de moral pentru a avea un final de an pozitiv, în care le mai au de înfruntat pe FC Argeș și Chindia pe teren propriu și pe Metaloglobus, în deplasare. „În general, sunt meciuri accesibile pentru noi, deși, în special cu Chindia, suntem siguri că nu ne va fi ușor. Dar, simțim că putem câștigat tot până intrăm în vacanță, iar cel mai important meci e mereu primul, cel de sâmbătă, cu FC Argeș”, mai susține juniorul „Bătrânei Doamne”.

Poate, Bogdan Burlă are cea mai mare concurență pe post din tot lotul utist. Asani, Filaret și Dinculescu sunt de meserie fundași stânga, dar, în cele din urmă, tot el a rămas titularul postului. „Probabil, profe vede un plus la mine față de colegii mei, deși sunt conștient că se ia în calcul și statutul meu de junior. Oricum, concurența mă ajută, îmi dă o mai multă motivație la antrenamente, iar când se apelează la mine încerc să ajut cât pot, atât în apărare, cât și în față, în special cu centrări din acțiune sau din faze fixe”, a adăugat arădeanul, unul dintre cei trei supraviețuitori din echipa ce începea aventura pentru actuala UTA cu un 3-0 la Sânnicolau Mic, în stagiunea 2013-2014 a Ligii a IV-a Arad. Ceilalți doi sunt Filaret și Hlistei.

Burlă nu a renunțat la gândul de a face un pas în față în cariera sa și cum e evident că „Bătrâna Doamnă” nu va promova nici în acest sezon, fundașul de bandă stânga nu ar spune nu unei alte aventuri. „Dacă apare o ofertă bună pentru mine și pentru club, mi-aș dori să plec, însă doar în Liga 1. Dar, acum nu mă gândesc deloc la asta, ci doar la cele trei meciuri ce mai sunt de jucat până în iarnă, iar apoi vom vedea…”, a încheiat utistul.









14 comentarii

  1. Sa pleci Bogdane dar la o echipa de liga I care are bani , nu dintr-acelea cu restante salariale de luni de zile !!! Ca nu poti trai cu promisiuni. Si in liga I sunt destule echipe cu probleme financiare. Asa ca atentie mare. Vezi cazul lui Catalin Hlistei !!!

    0
    0
  2. Domnul Lucian este adevărat că Mihai Joița este deja la UTA ? Şi deja este un jucător francez la echipă? Poate chiar Gregory Tade? Sau sunt zvonuri?

    0
    0
    1. Da, este adevărat, doar că nu este vorba despre butucul Tade, ci despre Strătilă, și nu vine, ci pleacă. :)))

      0
      0
  3. Burla , esti cel mai gras jucator din istoria echipei UTA ! nu e posibil ca tu in liga 2 la o echipa ca UTA sa ai 90 de kg la 1.80 inaltime si la 23 de ani…ESTI BESICA
    El in loc sa alerge seara sa dea jos se duce la filme la mall si mananca nachos cu sosuri si bea 1 L de pepsi….
    De abea astept ziua sa zbori de la echipa , fara suparare

    0
    0
  4. Si burla, inca ceva , cand lumea te critica din tribune , veziti de joc baiatule nu cauta lumea in tribune si ameninta , ca esti jucator profesionist….
    iar dupa meciul cu pandurii cand ai ratat penalty si te a criticat lumea , ai declarat ca ti se rupe de fanii lu uta , ca nu esti curios de ei , ca te injura toti boschetarii….din acel moment pentru mine ai devenit un ZERO !!!

    0
    0
    1. Esti un gaunar!A fost singurul care si-a asumat acel penaltI!Ca a ratat,se intampla oricui!
      Nu mai dati in Burla,pt va veti vedea cand nu va mai fi,nici el si nici Adili,cu centrari!
      UTA sta in veniri din spate,nu are mijloc!Nu are constructie,nu are nici o idee de a construi!Buf si iar inainte!Aducatorul de mingi,spre inainte,P.Pacurar,sta pe banca!
      Recapitulare:daca Burla si Adili,nu pleaca in fata,pe benzi,ca sa arunce centrari pe varfuri,suntem morti!Curtuius este un deviator bun,dar nu un om de careu!Le slefuieste doar si devieri.Asa i-a facut mari pe Man si Petre!Curtuius nu este capitan!Nu il consider niciodata!
      Un capitan nu ia rosii mereu!Un Curtuius nu trebuie sa depinda de un Florea,daca il ajuta sau nu!Un Curtuius nu depinde de centrarile lui Burla si ale lui Adili!
      Un Curtuius nu are voie sa spuna ca Man si Petre au facut cariera pe spatele sau,cum declara!
      Un Curtuius care a fost adus reciclat,nu are voie sa spuna ca isi face treaba,atat timp cat proportiile sale indica rateuri!Un Curtuius caruia,ca atacant de careu,nu i-l recomanda cu nimic!
      Curtuius trebuie sa cunoasca gustul amar al bancii de rezerve!Sa nu fie atat de bazat,ca fara el,nu se poate!Ba da!Se poate!Unul care se distreaza si da motive diverse ca nu are concurenta,si se considera singur atacant,atunci este bai mare!
      I-l vreau pe Curtuius pe banca cu FC.Arges!Cu Florea,Pacurar si Hlistei titulari!Hai Todea!
      Puteti sa-mi dati mii de dislike-uri!Vreau ca,ca Curtuius sa nu mai fie atat de sigur pe postul sau!Vreau ca sa ne dovedim ca putem!Vreau ca sa ne dovedim ca avem de unde sa aducem din spate,copiii mai motivati!
      Vreau sa cred ca avem din ce sa recladim,fara impresari,fara smecheri,fara profitori!
      Vreau sa cred ca putem!Si putem,garantat!
      UTA este si a mea!Si nu mi-o poate fura nimeni!Nici Falca,nici Meszar,nici SCU,nici Proca,nici Collin,sau cine sunt acestia?
      UTA mea este alb rosie!Nu neagra si nici verde!
      Nu apartine nici unuia,nici altuia!Apartine noua,aradenilor,mostenire din partea Baronului Neumann!Macar atat i-i datoram!

      0
      0
      1. ce si a asumat ba vasile ? i a smuls mingea din brate lui carstocea , mai sa il ia la palmi ca sa bata el penalty….ala e asumat ? vorbesti dar nu cunosti ce vorbesti , stai in banca ta mai bine

        0
        0
          1. si nu ai voie sa faci asemenea declarati, el mucos la 23 de ani declara ca fanii lu uta is boschetari si i se rupe de ei….asta ii arata caracteru , si de ce mereu se cearta cu arbitrii , in loc sa se retraga pe postu lui..>ZERO !

            0
            0
  5. Bai Todea tu nu sti ce inseamna cuvantu Demisia, uitate putin la italieni au ratat calificarea si isi dau demisile in lanț. Ai si tu bun simt…

    0
    0
  6. Un articol, facut parca la comanda, care sa il ajute pe Burla. De cind esti „coautor” la un gol, daca bati un corner ?. Apoi „a conlucrat la penalty-ul obtinut si transformat de Hlistei”, poate ca Burla a transmis braileanului sa il faulteze pe Hlistei. Sa fim seriosi ! Despre Burla este definitoriu ce zice @utist-ca are 90 de kg la 1.80 inaltime si la 23 de ani. Asta arata nivelul de pregatire fizica ….la UTA. Nu are de ce sa isi faca vise de prima liga, acolo se alearga, se fac ambele faze, nu se traieste doar din a bate lovituri libere. Daca Burla nu ar fi fost (inca) under 21 ma indoiesc ca avea loc in echipa. Inca ceva , pentru @ giro- cam frizezi ridicolul, de ce nu este adevarat ca si Petre si Man au invatat fotbal linga Curtuius ? Curtuius este inca un jucator valoros pentru UTA, nu il baga in „categoria Stratila”. Dar sint de acord cu tine, ca Pacurar ar trebuie sa fie titular, poate ca trecerea lui Tanase sau Jorza ,ca fundas dreapta si trecerea lui Adili ca fundas central, ar face loc, la mijloc si lui Pacurar. Oricum, fundasii centrali Manea si Scutaru sint prea lenti si nesiguri. Cu FC Arges victoria nu ar trebui sa fie greu de obtinut, cu Chindia va fi mult mai greu. Dar, la UTA se cer 2 lucruri : primul, toti sa puna osul la bataie, al doilea sa oprim permeabilitatea apararii, ca la 1-0 poti lua 3 puncte, dar la 0-2 , la pauza e mult mai prost.

    0
    0
  7. Domnule mare “utist”, băiatul in primul rând are 21, nu 23 de ani.. ca merge la film ce ?! Nu ai viața inafara programului sau?! Dar bineînțeles trebuie sa aruncam cu pietre in el in loc sa îl încurajam și uitam când da centrări sau pase de gol, atunci nu mai îl faceți in toate felurile, atunci îl ridicați in slăvi. E copil, e normal sa mai greșească, e ceva firesc. Un lucru e cert, ambitia și determinare lui pentru aceasta echipa nu o au mulți. Era singurul pe care l-am văzut plângând după un meci pierdut când toți ceilalți s-au consolat cu înfrângerea, dar degeaba astea nu le vedem, vedem doar ca merge la film (și asta deloc inafara programului ) sau ca are niște kilograme in plus, le-o avea și pe alea nu zice nimeni, dar cu kilogramele alea in plus da randament cum nu dau mulți la echipa și cu asta termin !

    0
    0
    1. kg alea in plus incep sa se vada in multe dueluri
      nu e problema ca merge la film , dar bai nene cand sti ca esti gras nu manca frate toate prostiile seara si bea pe sucuri
      ambitie a avut la inceput , insa de cand s a interesat cluburi de liga 1 de el si a luat o in cap….
      nascut talent , mort speranta….cam asa suna viitorul la cum o tine acum

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button