Fotbal judetean

A doua schimbare de antrenor în Liga 4-a! Abrudean îi lasă locul pe banca Zăbraniului lui Irimia: „Mi-aș dori un proiect pe termen mediu sau lung”





După Unirea Sântana, o altă grupare din Top 6 Liga IV-a Arad face o schimbare la nivelul băncii tehnice. De data aceasta, una provocată mai degrabă de antrenorul Adrian Abrudean, care va da curs unei alte oferte, așa că Victoria Zăbrani a fost nevoită să se orienteze spre un alt „principal”. Și, prin vocea primarului comunei de pe Mureș aflăm și numele său.  „Doresc pe această cale să mulțumesc lui <Știli>> pentru aportul adus la formarea acestei echipe și rezultatele obținute  sub comanda s-a. Îi doresc mult succes în cariera de antrenor la oricare club va activa mai departe. Noi nu putem să stăm pe loc așa că, după discuții mai ample avute cu Cristi Irimia, pe care l-am asigurat de sprijinul total din partea mea și sigur a conducerii clubului, vreau să anunț pe această cale că  noul tehnician al clubului din Zăbrani va fi  Irimia Cristian. Îi urez succes în noua postură, o nouă provocare și pentru el, alături de multe altele pe care le-a avut de-a lungul carierei sale de profesionist”, a spus Marian Toader pentru victoria-zabrani.ro.

Ajuns la 43 de ani, Cristi Irimia acceptase să-l ajute pe Abrudean din postura de portar la Zăbrani, iar acum e decis să pună mănușile deoparte pentru a se dedica sută la sută muncii de tehnician.

– Cristi, am înțeles că vei fi noul antrenor principal al Zăbraniului…

– M-a luat prin surprindere această propunere. Sâmbătă, la masa de final de tur, Adi Abrudean și-a exprimat dorința de a pleca de la echipă, având mai multe oferte tentante și, astfel, s-a eliberat postul. Eu am licență B UEFA, am fost „secund” și la Liga a 2-a sub trei antrenori principali, la Șoimii Pâncota și chiar interimar pentru un meci de Cupă a României. Am cerut câteva zile de gândire, am vrut să mai discut cu <<Știli>>, să văd dacă nu s-a răzgândit, am cântărit bine oferta. A prelua o echipă între tur și retur nu este o muncă la care să se înhame prea mulți, dar, cunoscând echipa și fiind pe un loc confortabil, am acceptat. Mă gândesc și că pot să-mi fac planuri și pe termen mediu sau lung. Din vară, când vor fi mai mulți jucători liberi de contract, aș vrea să-i aduc pe cei care îi cunosc mai bine și la care țin foarte mult.

– Până una alta, ce se va întâmpla la nivel de lot?

– Acum, în iarnă, e mai mult treaba conducerii să se asigure că putem conta în continuare pe jucătorii pe care îi avem. Nu știu dacă rămân toți, eu nu dau eu pe nimeni afară. Apoi, apoi voi discuta și eu cu ei și vedem dacă mai avem nevoie de alți fotbaliști și dacă și putem să-i aducem. Trebuie să avem un lot de jucători minimal, să avem și ceva pe banca de rezerve. Destul am suferit în acest tur de campionat, când au fost situații cu o singură rezervă pe bancă. Odată am fost doar eu și stăteam pregătit să văd unde trebuie să intru, în poartă sau în teren.

– Crezi că vei avea parte de susținere necondiționată din partea conducerii clubului și a autorităților locale?

– La Zăbrani sunt oameni foarte corecți, se țin de cuvânt, tot ce s-a promis s-a dat la zi. Eu am avut experiențe triste în trecutul apropiat, am pierdut mulți bani, dar aici este seriozitate.  Dacă voi rămâne și din vară, mi-aș dori să gândim un proiect pe termen mediu sau chiar lung, nu pot să-mi doresc să fim o echipă de locul 8, pentru care, cred eu, nici nu ar fi nevoie de antrenor. Eu aș vrea să fim sus, cât mai sus. Baza materială de la Zăbrani este de Liga 2-a, fără nici o exagerare. Este întreținută perfect, terenul este mare, nivelat ca o masă de biliard. Deocamdată, antrenamente vom face tot două pe săptămână, în nocturnă, marți și joi, mulți fiind la servici și doar așa putem să contăm pe ei la pregătire.

– Te mai vedem și între buuturi, vei fi antrenor-jucător?

-Trecând în postura de antrenor principal, sunt nevoit să iau loc pe bancă și asta înseamnă că trebuie să găsesc un portar bun. Sunt foarte pretențios pentru acest post, o echipă bună trebuie să aibă un portar pe măsură. Sigur că și din postura de portar vezi bine jocul din teren, poți conduce echipa ca un antrenor din teren, dar, de data asta, e mai bine să fiu pe bancă.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button