National Sebis

Sebișul nu concepe să se împiedice de Bălești la despărțirea de proprii susținători: „Să facem un joc cât mai bun, dar și mai importante sunt punctele!”





Sorții au vrut ca Național Sebișul să încheie anul fotbalistic în fața propriilor susținători, cu șase mari de a le oferi acestora un succes la despărțire. Atâta timp cât s-a întors cu șase puncte din deplasările consecutive de la Sibiu (6-0 cu Hermannstadt II) și Craiova (1-0 cu CSO Filiași), formația noastră nu ar trebui să aibă prea multe probleme în fața codașei Internațional Bălești. Însă, nou promovata din județul Gorj susține că nu a venit în excursie pe Crișul Alb și caută să-și ia revanșa pentru eșecul din runda precedentă.

Chiar și fără „piesele grele” Enciu (suspendat) și Dică (intrat mai repede în vacanță), sebișenii au destule argumente pentru a trece de Bălești. Unul dintre ele îl reprezintă și evoluția bună a defensivei, care nu a mai primit gol de 180 de minute. Argeșeanul Alex Dumitrache a devenit unul dintre stâlpii acestei apărări și e anunțat titular și mâine, începând cu ora 14. „Pentru mine a fost o jumătate de an pozitivă, am avut ce învățat de la ambii antrenori cu care am lucrat. Împreună cu colegii am format un grup unit, în care nu m-am simțit dorul de casă, păcat că nu am avut întotdeauna rezultatele așteptate. Dar, vrem să ne revanșăm la primăvară, campionatul încă se joacă. Deocamdată, e important să legăm a treia victorie consecutivă și să ne despărțim frumos de susținătorii noștri în acest an. Nu ne subestimăm niciun moment adversarul, dimpotrivă suntem siguri că ne vor pune probleme dacă nu vom fi concentrați sută la sută pentru acest meci. Vrem să facem un joc cât mai bun, dar și mai importante sunt punctele”, anunță fundașul de 23 de ani al lui Cojocaru și Merșca.

Rămasă fără Dan Vasilică, antrenorul care o promova și începea sezonul în Liga 3-a, Băleștiul a încăput pe mâna lui Cristian Popescu. Rezultatele au rămas în general modeste, gorjenii pierzând un derby al suferinței (1-2 cu Hermannstadt II) chiar runda trecută. „Sebișul e favorită pe hârtie, dar nu venim în excursie, ci vrem să ne recuperăm punctele pierdute acasă cu Sibiul. Întâlnim una dintre echipele bune ale seriei, care pleacă în fiecare an cu gândul de a promova și se bazează pe jucători importanți, cu experiența ligilor doi și trei. După părerea mea, Săulescu este cel mai valoros jucător al lor, poate dezechilibra oricând o apărare. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarilor și să contribuim la un spectacol agreabil, cu atât mai mult cu cât partida se joacă de 1 Decembrie. Sper doar să nu avem de suferit de pe urma faptului că facem deplasarea chiar în ziua partidei. Altfel, sunt sigur că vom face un joc bun, în tonul altora din acest tur. Din păcate, nu am cules mereu ce am semănat, altfel eram în primele șase-șapte echipe ale seriei”, spune Bogdan Chiriac, antrenorul secund al „internaționalilor”.

Formații probabile:

Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Ruță, Sz. Vereș – Săulescu, Petculescu, Tătulea – Ionică.

Internațional Bălești: Preoteasa – Negrea, Bălașa, Lupulescu, Almic – Coiculescu, Munteanu, Frățilescu, Budică – Amariei, Berescu.

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – Alin Mureșan (Florești – Cluj), Dragoș Popa (Băișoara – Cluj)

Observatori FRF: Gavril Bîrjac (Zalău), Dorin Micșa (Timișoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button