X
  Categories: UTA Arad

Filaret a jucat fără greșeală la debutul stagional în „alb-roșu”: „Victorie frumoasă în condiții grele, am fost mai determinați decât Chindia”

Probabil, UTA și Mădălin Ciucă se vor despărți în această iarnă, prețul pe care clubul fanion îl plătește fiind unul destul de piperat. Dacă dăm crezare zvonurilor ce vorbesc despre o primă de instalare de Liga 1, plus salariile pe care fostul fundaș al Iașiului le-a primit și le va mai primi la reziliere, este clar că vorbim despre una dintre cele mai păguboase „afaceri” făcute de șefii arădeni în această vară. Și totul pentru a-l redescoperi pe Richard Filaret, unul dintre fundașii muncitori ai Aradului, care a jucat și cu Sânnicolau Mic, și cu Filiașul sau Brașovul în toate eșaloanele de la începutul noului proiect.

„Optarul” Bătrânei Doamne și-a așteptat rândul tot turul pentru debutul stagional în „alb-roșu”, iar când a fost trimis pe teren, lângă Scutaru, a jucat fără greșeală. Nu s-a complicat deloc, așa cum îi stă bine unui fundaș central, mai ales pe un gazon acoperit cu zăpadă și a contribuit din plin la cel de-al doilea succes al campionatului acasă. „Am așteptat, poate, mai mult decât m-aș fi gândit să joc în acest sezon, dar a meritat. Am obținut o victorie frumoasă în condiții foarte grele, împotriva unei echipe bune, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Știam că cei de la Chindia nu te iartă când are ocazia, nu degeaba e pe loc promovabil, doar că azi am fost mai determinați decât ei. E adevărat că ei au avut trei meciuri într-o săptămână, toate în deplasare, dar noi am fost mai bine pregătiți în primul rând din punct de vedere mental. Am jucat exact ceea ce a trebuit să jucăm pe un teren greu. E foarte important că ne-am despărțit de suporterii noștri cu o victorie până la anul și am început cu dreptul turul. Sper să fie de bun augur”, a spus fundașul de 26 de ani la finalul partidei cu Chindia.

 

Întrebat cum a găsit motivația necesară pentru a ajunge în formă la „spartul târgului”, Filaret a adăugat: „Sunt profesionist, mi-am așteptat rândul trăgând de mine la antrenamente și la jocurile de Liga 4-a în care am fost folosit. Mă ajut pe mine și echipa când sunt trimis pe teren, asta am făcut mereu de când m-am apucat de fotbal. Sper să joc mai mult, dar așa am sperat și anul trecut și m-am accidentat destul de grav în aprilie. Acum mi-am revenit complet și sunt pregătit să mă bat pentru un loc de titular în retur”.

Pentru prima oară în acest sezon, Cristi Todea și-a numărat inclusiv fundașii centrali, după ce la Ciucă s-a renunțat, Adili a fost suspendat, iar Manea – accidentat. Variantă mai era juniorul Iuga, dar antrenorul utist a apelat la un fotbalist mai experimentat și nu i-a părut deloc rău. Dimpotrivă. „Tot timpul am discutat cu Filaret şi când nu apelam la el. Îmi era greu să merg la el și să îi spun că nu intră în primii 18, iar el a demonstrat că e profesionist și că îi pasă de această echipă. Cel mai important lucru pentru el e să aibă constanţă şi să joace cât mai multe meciuri a nivelul de azi și atunci nu cred că mai poate fi scos din echipă”, a menționat  „principalul” arădenilor.

 

Facebook Comments
10
0
lucian :

View Comments (20)

 • UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! Felicitari FILARET pt. jocul prestat atat tie cat si colegilor tai de echipa, Bravo, bravo, bravo pt. devotamentul de care a-ti dat dovada pe teren, o victorie pe deplin meritata , un gol al victoriei, culmea, dat de un dambovitean ce a facut junioratul la Chindia, Daniel Florea !!! NICK !?, ce credeai oare ca, am disparut , ce tot iti faceai dreptate in fata lui LUCIAN , saracul de tine cata ura , dusmanie si rautate este in tine !!! Vai ,ce suparat sunt eu ca, a luat-o pe coaja Chindia !!! Mai omule, intelege odata pt. totdeauna ca, prima mea echipa de suflet este UTA., apoi Chindia, asa ca, poti sa latri cat vrei pana vei ragusi de necaz !!! Multumesc pt. sustinere lui Puiu din Sibiu, Lingriv aradean stabilit in Targoviste,Lucian, Dan, Remus , Giro etc., oameni care cred in mine si stiu ca sunt un utist sufletist de ani de zile de pe vremea lui Domide , Broschivschi, Lereter, Leac , Cura, Coras, Tisza, Kukla, Jivan, Iorgulescu, Axente etc., vai de capul tau NICK !!!!!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! Hai si cu NOUL STADION si apoi cu PROMOVAREA !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! BRAVO BAIETII , A-TI LUPTAT EXEMPLAR !!!

  • Sincer credeam ca ai murit dar ma bucur ca nu e așa macar te mai pot necăji un pic mincinosule

 • Dacă juca Filaret nu era bine ca era pe filiera Atletico ,am avut alți pe care tot ii plângea DOCTORU COSMIN de ani încoace gen Ciuca Buleică Roman Grigorie mercenari!Nu te aud Doctore nu te mai aud pe aceasta tema,taci ca porcu in cucuruz

 • La echipa lui Ungur când a jucat nu prea a ajutat Rici..din contră au luat 5-6 cu el în teren de la Socodor sau Șimand..

 • Prostul , tot prost ramane care moare de grija aluia ,te necajesti pe tine mai infumuratule de doi bani, nu vezi ma ca, nu te baga nimeni in seama, aiuritule !!!

 • Aceste doua echipe se vor duela in mod sigur si la anul in urmatorul campionat si deci, o voi vedea pe UTA. , dinou la Targoviste !!!

 • Ești mai bătrân si trebuie sa fiu deacord cu tine nu îți mai spun nimic

 • Nu trebuie sa fi deacord cu mine ci trebuie sa fim oameni civilizati si respectuosi in a-ti exprima o opinie !!!

 • Exista @suporter. care a gasit cauza relelor de la UTA Este "Docturul Cosmin", sau 'Doctorul Moldovan'. .Din cauza lui nu are UTA rezultate...Ne zice el : ...".Dacă juca Filaret nu era bine ca era pe filiera Atletico ,am avut alți * nr..se pun doi de i ),pe care tot ii plângea DOCTORU COSMIN de ani încoace gen Ciuca Buleică Roman Grigorie mercenari!Nu te aud Doctore nu te mai aud pe aceasta tema,taci ca porcu in cucuruz.." Imi vine sa rad 1. 1.Filaret a plecat de la Atleticoo, de mult, via Anglia, si a revenit la UTA.. Nu mai are nimic cu AStletico, asa cred. Aici baiatul s-a cam tot accidentat, dar cu exceptia unui meci (la Giarmata..in C) a jucat mereu decent. Ca nu a fost folosit ..sint eu de vina ? 2.Eu am spus ca nu cred ca este corect sa iei un junior, la 16-17 ani, sa il dai in coproprietate. si dupa 2 ani de antrenament, cheltuiala si competitii, cu cota buna, UTA sa ia doar jumatate. Eu asa cred. 3. .Nu i-am plans pe Ciuca, pe Buleica,pe Roman, pe Grigorie, din contra. mereu l-am criticat pe Meszar si ai lui ca au adus..( am zis eu..) expirati. Cautati postarile.... 4. chestia cu "taci ca porcul in cucuruz", e o prostie, eu chiar nu tac. Cit despre "porcul din cucuruz" asta i se potriveste , mai bine acestui asa zis suporter , care il suspectez de a
  fi...din ( sau de linga ) club, si de aia, ascuns sub protectia anonimatului se leaga de mine ,chiar ma jigneste,.. care am criticat conducerea UTA, anul asta tot timpul. Mai obosesc si eu, si daca vad ca la UTA chiar nu se misca...nici arena (macar Motorul), nici forma de organizare si conducerea,. ba mai mult se aduc aiurea fucatori expirati, ce ne duceau spre C, s-ar putea chiar sa tac, pentru ca nu merita sa ma enervez. Stiu asta i-ar bucura enorm, pe unii, care isi fac mendrele ..zi de zi, la UTA. Oricum orisicine priceper putin fotbal , intelege ca la UTA critica supara, dar prestaia este jalnica.