Sporturi de contact

David Nagy și Kinga Bleicziffer sunt vicecampioni europeni de sambo, la categoria cadeți





România a aruncat în luptă zece sportivi la Campionatele Europene de Sambo, rezervate cadeților, dintre care șapte au fost arădeni. Mai mult, doi dintre aceștia, s-au întors cu medalii de argint din orașul croat Porec, spre satisfacția antrenorului Arpad Nagy.

Cei care au urcat pe podiumul de premiere sunt David Nagy (categoria +85 kg) si Kinga Bleicziffer (+70 kg), în timp ce Roxana Iosub (+60 kg) a trebuit să se mulțumească cu locul 5, iar Radu Stana (+66 kg) și Robert Vlaș (+78 kg) cu pozițiile 7. În fine, Iulia Baciu (+65 kg), debutantă la o competiție de o asemenea anvergură, a ieșit a noua.

Arădenii au reprezentat la această întrecere de anvergură cluburile Judo Club Pecica, Victoria Nădlac și Podgoria Ghioroc. „Deși ca antrenor îți dorești mereu maxim de la elevii tăi, sunt foarte mulțumit de rezultatele din Croația. Din nou, rușii și turcii au cam monopolizat podiumul de premiere, dar mă bucur că ne-am făcut și noi loc printre ei, Kinga (n.a. Bleicziffer) fiind chiar o surpriză plăcută pentru noi toți. Dar, merită toți felicitați, atâta timp cât au dat cât au putut din ei la o finală europeană. Ținem să le mulțumim Primăriilor din Pecica, Nădlac șiGhioroc pentru sprijinul acordat la această  sprijinul acordat”, a spus Arpad Nagy.

Ca orice altă artă marțială, Sambo este un sport de autoapărare fără arme, a cărui origine este atestată în anii 1930. E un stil de lupte ce îmbină judo, jiu jitsu și tehnici de arte marțiale atât naționale, cât și din alte culturi. Desi este sportul de luptă preferat de vorbitorii de limbă rusă, Sambo a căpătat în timp recunoaștere internațională și caracter universal. Sambo a intrat și în România în 2004, iar din 2020 va deveni sport olimpic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button