UTA Arad

Juniorii UTA-ei au pus o cărămidă importantă la cel de-al doilea succes intern: „Am avut încredere în ei”





Evident, suprafața de teren moale și alunecoasă a fost unul dintre avantajele pe care UTA le-a avut în fața Chindiei, o echipă ce a „înghițit” într-o săptămână peste 2000 de kilometri și a bifat, joi seara, 120 de minute în meciul de Cupă cu Astra Giurgiu. În plus, târgoviștenii formează una dintre cele mai combinative formații din eșalonul secund, iar gazonul de ieri, de la Șiria, i-a încurcat rău.

Dar, până la urmă, și arădenii au jucat în aceleași condiții, iar tabela dă verdictul: 2-1. Cristian Todea chiar sublinia că atitudinea a făcut în mare măsură diferența, dar am mai observat un aspect inedit. Toți utiștii au evoluat constant bine, iar unul dintre semnele de întrebare apărea în dreptul juniorilor. Cu atât mai mult cu cât doi dintre ei au apărut pe postul cheie de mijlocaș central. Ionuț Tănase și Amir Jorza au făcut cuplul în centrul liniei mediane și le-au ținut piept cu brio mult mai experimentaților Honciu și L. Mihai, printre cei mai importanți oameni ai lui Nicu Croitoru. „Dacă îmi era teamă să joc cu ambii la mijlocul terenului nu o făceam, căci mai existau și alte soluții. Dar, am avut încredere în ei şi şi-au făcut treaba pe deplin”, a observat Cristi Todea la finalul confruntării cu târgoviștenii.

Apoi, în absența suspendatului Burlă, pe banda stângă a apărut Iulius Dinculescu, care, de asemenea, a făcut un meci destul de bun, în special din punct de vedere defensiv. „Până nu am venit eu, Dinculescu nu a jucat deloc. L-am debutat la Satu Mare și azi l-am titularizat, pentru că am încredere în el, e de viitor. Mă bucur că a evoluat bine, e o concurenţă interesantă pe acel post de fundaș stânga. Am trei jucători şi toţi îşi fac datoria. Și Asani e profesionist, a intrat cu sufletul pentru câteva secunde şi asta contează mult pentru o echipă ca a noastră”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

FOTO: UTA Media Design









6 comentarii

  1. Astazi la Resita in turneul Gheorghe Ola de copii s-a jucat Unirea A-Iulia- Atletico Arad si la finalul timpului regulamentar a fost 2-2,dupa care s-a trecut la LOVITURI DE LA PUNCTUL CU VAR .Atletico a ratat 2 lovituri,iar albaiuleanii au marcat de doua ori…..!

    0
    0
    1. Scor final 2-2 , loviturile de departajare sau exacutat pentru a fi de folos doar in cazul in care se ajunge la finalul competitiei la egalitate de puncte!!!

      0
      0
    2. Albautistule,sunt ca si un caine Foxterrier,care atunci cand iesi din vizuina,ca si un porc mistret si aberezi,te musc instantaneu de fostele tale „bilute”!
      Am asteptat cu nerabdare revenirea lotului 2008,de la Zona,Resita,ca sa stau de vorba cu unii din delegatia trimisa de catre Atletico Arad!PENIBIL ce s-a intamplat acolo!Jenant!
      Sunt multe de spus!Am vazut filmari,am vazut faze care nu fac cinste resitenilor!
      Dar nici arbitrilor din zona ta!
      Sa incepem cu Alba-Atletico!Penibil si jenant!
      Atletico a jucat slab,recunoscut de catre toti,dar si daca intr-un picior jucau,nu s-ar fi terminat 2:2!
      Delegatia aradeana a ajuns duminica seara la Resita,lejer,conditii cum nu viseaza multe echipe din liga a 2-a!Cazati la cel mai de „lux” hotel din Resita!ROGGE,ca sa se afle ulterior ca este al lui Oprita!Deja existau anumite dubii,din start!
      Mai,dar cica al naibii,toti canii maidanezi adunati de prin Resita,au latrat toata noaptea in jurul hotelului!
      O caldura infernala in hotel!Au trebuit sa doarma cu geamurile deschise,sistemul de incalzire,neputand fi oprit!Deci odihna de noapte cu latraturi de maidanezi si sauna,toata noaptea!
      Se face dimineata!Mic dejun!Bufet suedez cica!Dar doar resturi!Alta psihologie!
      Martori ar fi multi,doar sa aiba curaj sa iasa pe interval!
      Nu numai parintii aradenilor au vazut „filmul” ce urma,ci toti in afara de cei de la Resita!
      Inimaginabil!Am vorbit in aceasta seara cu 2-3 dintre ei!
      Se spune in unanimitate,FELICITARI COPIILOR Resitei,sunt prea mici,nu inteleg ei prea multe!Rusine organizatorilor si adultilor implicati!Arbitrii ar fi fost de tot circul rasului!
      Nu ai voie la copii de 9 ani,sa faci asa ceva!
      Sa pozitionezi agitatori in spatele arbitrilor,si in spatele bancilor adverse,care sa injure antrenorul Diarra(de culoare),facut in toate felurile,crainicul de sala de asemenea un alt golan care incita!
      Nu asa se cresc copii!Nu asa se promoveaza copii!
      Antrenorul Resitei era un fel de clovn!Un fel de drogat!
      Voi mai intreba,dar ce mi se spune,este demn despre cel mai ordinar blat din istoria juvenila!
      Copiii nu sunt mercenari!Plang amarnic,cand se simt nedrepatiti!Isi sacrifica ore multe,zile intregi de antrenamente.pe caldura,pe ploaie,pe frig.Ca sa primeasca comportarea unor personaje,animalice?
      Promit ca voi reveni asupra acestui subiect!Doar sa ma mai intalnesc cu cei implicati.
      Felicitari Atletico 2008!Fotbalul este foarte murdar!Si se murdareste de la acest nivel minor!Pt, ca cei maturi va baga in asa ceva!
      Capul sus!

      0
      0
  2. Dinculescu mi-a plăcut ,muncitor ,puternic defensiv bravo copile ești de viitor!ceilalti juniori ii Cunoșteam și rănind cont ca sunt sub 19 avem încă viitor

    0
    0
  3. Cred ca ori Dinculescu, ori Burla ar trebui incercati si pe banda dreapta, au fizic, stiu sa se apere, astfel am bifa 2 sub 21 ani, (nici Iuga nu ar trebui neglijat ) , ramanand ca , in functie de necesitai si situatii dintre Tanase, Jorza si Stahl sa fie folosit doar unul, de la inceput. Pe un teren bun, Tanase si Jorza nu mai pot compensa lipsa de tehnicitate si experienta, cu terenul de duminica trecuta, cu gheata s-a putut compensa o diferenta, prin implicare fizica. Asa s-ar face loc pentru un mijloc mai solid, mai experimentat, si in atac, cu Adili, cu Pacurar, cu Hlistei, cu Curtuius si Florea. Citind lotul, ma gandesc ca Adili si Asani ar trebui folositi, mai mult si la mijloc,dar pentru iarna ar trebui evaluate posturile mai deficitare, adica poarta, fundasii central, mijlocul si atacul, ii partea dreapta, poate si , inca un atacant.UTA trebuie sa foloseasca tineri de 20-21 ani , cu fizic, nu juniori de perspectiva, la care sa le creasca o cota…Nu cred ca doar Atletico ar trebui sa fie furnizorul de tineri under 21, sint chiar si in judet tineri cel putini comparabili cu ce are UTA, azi

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button