Sporturi de contact

În weekend, Polivalenta arădeană își deschide porțile pentru trei competiții de judo ce adună aproximativ 1000 de sportivi din 9 țări!





Finalul de an și de săptămână concentrează trei competiții importante ale sportului pe tatami în orașul nostru. Sâmbătă și duminică, judoka din 9 țări vor lupta la Sala Sporturilor Victoria pentru medaliile puse în joc la Ziua Judo-ului Arădean, Cupa CSM și ultima etapă de Euroligă. Într-o conferință de presă organizată la sediul CSȘ Gloria Arad, organizatorii au oferit toate detaliile, pe care vi le redăm și noi în rândurile de mai jos…

Silviu Turc (principalul organizator al evenimentului): „Suntem bucuroși să anunțăm publicul larg faptul că păstrăm tradiția judoului în orașul nostru și putem organiza competiții de asemenea anvergură. Așadar, sâmbătă 9 decembrie, cu începere de la ora 9, în Sala Sporturilor Victoria, va debuta Ziua Judo-ului arădean, ajunsă la a șasea ediție, dar și ultima etapă a Euroligii, aflată la a cincea ediție. Din păcate, este și o zi de doliu pentru noi, căci în urmă cu șase ani, fix pe 9 decembrie, a trecut în neființă marele maestru Mihai Botez, cel în cinstea căruia organizăm Ziua Judo-ului arădean. Programul va începe cu un moment pregătit de Shihan Pavel Milovan și clubul său Seishi Budo în memoria lui Misa bacsi. E onoare pentru noi, trebuie să îi ținem vie amintirea și mai memoria maestrului. De la ora 10 va avea loc deschiderea oficială a competiției la care vor lua parte și oficialități locale, urmând ca după aceea să înceapă competițiile propriu-zise. Ne așteptăm la un număr foarte mare de participanți, s-ar putea să ajungem chiar la o mie de sportivi, avem multe răspunsuri pozitive. De asemenea, sunt bucuros că din acest an și sper ca și pe viitor, ni s-a alăturat și CSM Arad, cu care avem o relație foarte bună”.

Arpad Nagy (antrenor CSȘ Gloria Arad): „Va fi un nivel foarte ridicat, cu cluburi foarte puternice, atât din țară cât și din străinătate. Pentru prima dată vom avea la start și reprezentanți din Germania și Austria, este un pas foarte important pentru noi. Duminică va avea loc și Cupa organizată de către CSM Arad și clubul de judo din Pecica împreună cu autoritățile locale din acest oraș, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat, pentru categoriile de vârstă sub 12 și sub 10 ani. Competițiile se vor desfășura pe trei saltele, vom avea sistemul video al Federației de Judo, ne vom apropia de un nivel de organizare foarte ridicat. Am hotărât să întindem competițiile pe două zile, pentru a nu ne aglomera cu programul și pentru a oferi șansa sportivilor din alte țări și alte orașe să viziteze și Aradul. Este și ultima etapă a Euroligii la Judo, premierea va avea loc duminică, când sperăm să avem și unul-doi arădeni pe podium. David Turc și Robert Vlas chiar au șanse mari în acest sens”

Mihai Telechi (șeful catedrei de judo CSȘ Arad):Ne bucurăm de faptul că putem organiza astfel de competiții în orașul nostru. Cât despre CSȘ Gloria, pot spune că a fost un an bun pentru clubul nostru, cu multe medalii cucerite la toate nivelurile de vârstă. Chiar vreau să felicit sportivii pentru performanțele și munca lor din acest an. Pe această cale, vreau să vă anunț că anul viitor, între 23 și 25 februarie, la Sala de Sport a UAV Arad <<Mihai Botez>> vom organiza finala națională Under 18 la cadeți”

Lucia Mihalache (director CSM Arad): „Suntem bucuroși de acest parteneriat și de faptul că putem să punem umărul la organizarea a cât mai multor competiții în Arad. Astăzi am fost sunată de către cei de la Federația Română de Judo care doresc ca anul viitor să organizăm o altă Cupă a Europei în orașul nostru, au fost mulțumiți și impresionați de felul în care ne-am descurcat la cea din acest an. Duminică, înaintea startului competiției de la U 10 și U 12, vom premia și sportivii cei mai mici ai acestui sport, care deocamdată nu au competiții oficiale, dar vin la sală și practică acest sport. Cred că este un lucru bun pentru toată lumea că putem să organizăm la Arad competiții de o asemenea anvergură”.

Toți sportivii prezenți la Ziua Judo-ului Arad vor primi, pe lângă diplome și medalii și de un pachet cu dulciuri de la…Moș Nicolae. Așadar, toți iubitorii judo-ului sunt așteptați la Sala Sporturilor Victoria în weekendul 9 – 10 februarie pentru un adevărat festin sportiv.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button