X
    Categories: Fotbal judetean

Abrudean și-a intrat în pâine la Crișul! A programat reunirea lotului pentru 22 ianuarie și e preocupat de achiziții: „Avem deja tatonări”

Colaborarea dintre Crișul Chișineu Criș și antrenorul Adrian Abrudean a fost oficializată în această seară cu obiectiv clar promovarea în Liga 3-a. „Știli” preia gruparea de pe Crișul Alb din mâinile lui Zsolt Muzsnay din postura campioanei de toamnă, la 7 puncte distanță de viceliderul CS Ineu. Tehnicianul de 43 de ani a pregătit-o pe Victoria Zăbrani în turul campionatului, administrându-i – de altfel – noii sale echipe, singura înfrângere din campionat. „Vreau să le mulțumesc oamenilor de la Zăbrani pentru susținerea și încrederea acordată. Perioadă petrecută acolo a fost extrem de utilă pentru mine și, nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru implicare și rezultatele destul de bune obținute împreună. Le doresc din suflet mult succes în continuare, sunt niște oameni deosebiți, iar prietenului meu Cristi Irimia îi doresc succes în noua postură de antrenor principal. Dacă va avea succesele din timpul carierei de fotbalist va ajunge departe și în această meserie. Știu cât îi place fotbalul, cât suflet pune în tot ceea ce face, iar Zăbraniul nu putea face o alegere mai bună în acest moment”, a ținut să precizeze la despărțirea oficială de „alb-roșii”.

Fără îndoială, Abrudean face un pas în față, având perspective reale de a ajunge cu Crișul în Liga 3-a, acolo unde a activat deja ca și tehnician al celor de la CS Ineu și Național Sebiș. „Am primit această ofertă și era normal să îi dau curs. M-a onorat propunerea managerului Dani Cherecheși și nu a fost greu să mă decid cunoscând lotul de jucători, condițiile și faptul că preiau o echipă de pe locul 1 cu perspectiva de a juca barajul și de a accede în Liga a 3-a. Iar acesta ar fi nivelul minim la care, cred eu, că trebuie să joace această echipă”, a menționat noul tehnician, care – probabil – îl va lua cu el și pe Remus Lung. „Și eu și conducerea clubului îl dorim pe Remus ca antrenor secund. Cât de curând, el va avea o discuție cu președintele Cherecheși și dacă vor ajunge la un acord eu îl aștept”, a adăugat „Știli”.

Acesta are avantajul de a cunoaște deja jucătorii de la Crișul Chișineu. Cu mici excepții, pe unii i-a văzut evoluând în zeci de partide, deci nu îi va fi greu să-și facă o filozofie de joc, dar și să opteze, eventual, pentru o altă așezare în teren. Cert este că și-ar mai dori câteva achiziții la nivel de seniori, dar și juniori pe care să-i călească pentru barajul de promovare și, speră el, și pentru eșalonul terț. „Nu am discutat cu jucătorii, ei sunt în vacanță. Am înțeles că la capitolul plecări sunt doar cele știute, Jude, Hosu, Tenche și Borșa. Vom avea nevoie de completarea lotului cu încă vreo 4-5 jucători, vom vedea ce putem aduce în această perioadă. Este foarte importantă revenirea și revenirea Alin Mihai, în atac stăm foarte bine cu trei vârfuri de calitate, mai avem nevoie de completări la mijloc și la linia de fund, aici pierzându-l pe Pascariu pentru câteva luni de zile. De asemenea, trebuie să conturăm și un grup de jucători Under 19 pentru a face față la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, dacă vom ajunge acolo. Ne vom întâlni la antrenament pe 22 ianuarie, până atunci sper să rezolvăm toate aceste achiziții. Avem deja tatonări, cam știm ce dorim să ducem, sperăm să le concretizăm în perioada următoare”, ne-a mai mărturisit „principalul” liderului.

Crișul a făcut doar doi pași greșiți în stagiunea de toamnă, ambii în deplasare, la Socodor și Zăbrani. Are de departe cel mai bun golaveraj din Liga 4-a (60-4) și dă golgheterul turului, pe Nicu Modan (cu 23 de reușite).

Facebook Comments
12
1
lucian :

View Comments (2)

  • La Păuliş este un jucator mult peste nivelul ligii IV - MIJLOCAS - GRIGOREAN LAURENTIU !

    • Daca asta e jucator peste nivelul ligii 4 inseamna ca si tu esti cioban ca el! in afara de talentul de a-si lovi adversarii nu am vazut nimic la el.