Cluburi polivalente

CS Universitatea Arad și-a dublat medaliații față de anul trecut, în condițiile unui buget cu 100 de mii de lei mai mic





Bilanțul anului 2017 la Clubul Sportiv Universitatea Arad e mai mult decât pozitiv. Gruparea manageriată de Ovidiu Șerban a făcut un salt important față de 2016, dublându-și practic sportivii medaliați la competițiile importante la care au participat și asta în condițiile unui buget redus față de precedentul. „În acest an, clubul nostru se poate mândri cu 36 de medaliați la concursurile de anvergură, față de cei 18 din 2016. Practic, ne-am dublat prezențele pe podiumul de premiere, plus un loc 5 la competiția națională de rugby în 7, cu regretul că s-a ratat la mustață poziția a 4-a. Știiți că sunt transparent și va pot prezenta și bugetul avut în acest an, respectiv 1.135.232 de lei. Ne lipsesc 100 de mii de lei, dar nu și rezultatele, dimpotrivă”, a menționat Șerban.

Judoka, în pregătiri cu lotul olimpic în Japonia! Lazea – noul antrenor al secției

Luca Kunszabo și Vlad Luncan sunt cei mai importanți judoka ai CSU Arad, cu prezențe pe podium la competiții naționale sau internaționale. Drept răsplată, ambii sportivi se află în această lună într-un stagiu de pregătire tocmai în Japonia. „Lotul României de seniori e pregătit de un japonez, iar Luca și Vlad fac parte din lotul olimpic, ce se pregătește deja pentru Tokyo 2020. Ambii sunt sută la sută sportivii CS Universitatea, fără dublă legitimare cum ar crede unii”, a ținut să precizeze Șerban.

Dar, gruparea „studențească” este pe cale să oficializeze și transferul juniorului David Nagy, cu numeroase performanțe pe tatami în țară și străinătate, dar și proaspăt vicecampion european de cadeți la sambo.  Robert Nagy, frații Mraz sau Bogoș sunt alte promisiuni ai sportului pe tatami, ei urmând să intre pe mâna lui Armando Lazea. „Domnul profesor Telechi mi l-a recomandat pe fostul său elev, pe care-l vom repatria de la Dinamo. Actele de transfer sunt trimise, el va deveni principalul nostru antrenor al secției de judo”, a mai explicat managerul grupării studențești.

Campioană balcanică, printre achizițiile anului 2017 la atletism

Dacă Mădălina Florea nu a avut un an prea bun din pricina unei accidentări grave la tendonul lui Achile, secția de atletism a CS UAV a performat prin Nicolae Coman, campion național la seniori și tineret la proba de 1500 de metri și „aur” și la proba de cros (tineret). „A fost o mare surpriză și pentru noi Coman, la numai 21 de ani. Îi prevăd un mare viitor”, a menționat Ovidiu Șerban. Noemi Szucs a avut mai degrabă un an de tranziție, dar achiziția anului la atletism e fără îndoială Cristina Simion (foto, prima din dreapta). Aceasta s-a remarcat cu două titluri balcanice la seniori, în probele de 5000 metri și cros pe echipe. „Și mai pregătim o mutare importantă, e vorba despre un român cu cetățenie irlandeză, care deja are rezultate excelente în proba de maraton. De altfel, ne interesează să lucrăm doar cu atleți tineri, cu potențial și doar în probele de aruncări, sărituri, fond, semifond și maraton, căci la restul nu vom avea niciodată rezultate pe plan internațional de națiunile ce domină clar restul probelor”, mai consideră Șerban, care – bineînțeles – se mândrește și cu rezultatele lui Sorin Mâneran,  reconfirmat pentru al patrulea an consecutiv campion național la maraton.

Gimnastica aerobică rămâne „perla coroanei”

Ca în fiecare an, cele mai multe și prețioase medalii le adună elevii Ramonei Haidu, la gimnastică aerobică. Însă, 2017 a fost – poate – anul exploziei pentru Gabriel Bocșer, triplu medaliat cu aur la „europenele” pentru seniori, iar Zsofia Meszar și Francesca Morar au devenit și ele campioane europene cu echipa României, la proba de grup. „Cei trei sportivi rămân componenți ai lotului național de seniori, iar Anamaria Rugină și Daniel Țavoc sunt și ei <<tricolori>>, dar la juniori. Vă dați seama dacă gimnastica aerobică ar fi probă olimpică, că Aradul era un punct și mai important pe hartă, dar sunt interese mult prea mari din partea unor națiuni puternice ca lucrurile să rămână așa”, a mai remarcat Șerban.

Campioana mondială de șah e…„studentă”

Tot cu ocazia prezentării bilanțului pe anul ce stă să se încheie, Ovidiu Șerban a anunțat o achiziție importantă pentru secția de șah. „Micuța Flavia Sida e legitimată la CS Universitatea Arad. O vom ajuta cu tot ce ne stă în putință să ajungă cât mai sus în sportul minții, unde s-a remarcat deja, la numai 7 ani, cu numeroase titluri și medalii. Din câte știu, e campioană mondială la șah școlar la proba de blitz la categoria sa de vârstă. Am discutat deja cu  domnii maeștri Mozes și Ardelean și am decis să investim mai mult în secția de șah începând cu anul 2018, cu toate că rezultatele au fost excelente și până acum”, a adăugat Ovidiu Șerban.

Marele of – rugby-ul, dar și UTA, baschetul, poloul

Cu un buget lunar de 12 mii de lei pentru indemnizațiile jucătorilor, echipa de rugby nu poate performa nici măcar în Divizia A. E pe ultimul loc după prima parte a sezonului și, deocamdată, nu se întrevăd speranțe de mai bine. „Din păcate, banii sunt insuficienți,  iar de aici vin și rezultatele slabe. Rugby-ul e oful meu și îl țin viață doar pentru a nu mai dispărea un sport în Arad și cu speranța că într-o zi autoritățile locale și oameni potenți din punct de vedere financiar vor înțelege impactul pe care acest sport îl poate avea asupra comunității dacă e practicat la nivel ridicat. Între timp, rămânem cu două bazine construite, doar de dragul de a fi construite. Sunt interesat și de UTA, baschet sau polo, sau mai bine spus să existe un management bun la aceste sporturi. Clubul Universitatea ar fi interesat să dezvolte și un sport de echipă pe lângă rugby, și aici vorbesc despre baschet sau polo, doar că acest lucru necesită aprobare de la Minister, prin ordin de ministru. Iar acest lucru este, în acest moment, greu de obținut”, a mai punctat Ovidiu Șerban, cel mai bun manager al unui club sportiv arădean în ultimii ani.

CS Universitatea Arad are 108 sportivi legitimaţi, dintre care 37 sunt studenţi, 12 elevi şi doar cinci sportivi sunt cu dublă legitimare. Mai jos puteți vedea concentrate într-un tabel toate rezultatele importante obținute de sportivii  CS UAV Arad în anul 2017:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button