Sporturi de contact

Concluziile „festinului” de judo de la Arad: CSȘ Gloria – câștigătoarea CEC-ului de 500 de euro, CSM-ul a avut 21 de medaliați la întrecerea ce i-a purtat numele





În weekendul recent încheiat, Sala Sporturilor Victoria din Arad și-a deschis porțile pentru aproximativ 600 de judoka, care au concurat timp de două zile în trei competiții dinstincte. Este vorba despre Ziua Judo-ului Arădean, ultima etapă de Euroligă și Cupa CSM Arad. Întrecerile au demarat sâmbătă, 9 decembrie, exact în ziua comemorării a șase ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Botez, părintele artelor marțiale românești. Memoria marelui maestru a fost cinstită printr-o o demonstrație de ju jitsu făcută de shihan Pavel Milovan și discipolii săi de la Seishi Budo.

Numeroase prezențe arădene pe podium la Ziua Judo-ului Arădean și Euroligă

Marea câștigătoare a Zilei Judo-ului Arădean a fost CSȘ Gloria, care, datorită rezultatelor cumulate, a intrat în posesia cecului de 500 de euro pus la bătaie de către organizatori. La start s-au prezentat 45 de cluburi din șapte țări la această, un record până acum la această competiție. O parte dintre rezultate, respectiv cele de la categoriile de vârstă Under 14 și Under 16, au contat și pentru etapa de Euroligă, iar arădenii care au urcat pe podium au fost:

Under 16 fete + 63 kg

  1. Georgiana Miller (CSȘ Gloria Arad)
  1. Bianca Prodan (CSȘ Gloria Arad)

Under 14 băieți  – 34 kg

  1. Iustin Rus (CSȘ Gloria Arad)

Under 14 băieți – 50 kg

  1. Flavius Pop (CSM Arad)
  1. Raul Găman (CSȘ Gloria Arad)
  2. Kevin Baranyi (Nădlac)

Under 14 băieți – 55 kg

  1. Luca Botezatu

Under 14 băieți – 66 kg

  1. Alexandru Petre (CSM Arad)

3. Nicolasz Must (CSȘ Gloria Arad)

3. Adrian Ostoin (CSM Arad)

Under 14 fete + 63 kg

  1. Andreea Cioprada (CSM Arad)

3. Paula Novac (CSM Arad)

Under 14 fete – 32 kg

  1. Alina Bauer (CSȘ Gloria Arad)

Under 14 fete – 34 kg

  1. Alexandra Giurcă (CSȘ Gloria)

Under 14 fete – 48 kg

  1. Daniela Brazlașu (CSȘ Gloria Arad)

2. Maria Meszaroș (CSȘ Gloria Arad)

U 14 fete – 52 kg

  1. Diana Argint (CSM Arad)

3. Andrada Voica (CSM Arad)

U 14 băieți  +73 kg

  1. Gabriel Calmar (CSM Arad)

U 16 băieți – 38 kg

  1. Iustin Rus (CSȘ Gloria Arad)

U 16 băieți – 60 kg

  1. Alexander Păcurariu (CSM Arad)

U 16 băieți – 81 kg

  1. Vlad Topala – CSM Arad

Concluziile au fost trase de către gazdele competiției:

Mihai Telechi (șeful catedrei de judo de la CSȘ Gloria Arad):Au fost două zile de competiții de un nivel foarte ridicat tehnic, în care am văzut sportivi foarte buni care au dorit să încheie anul cu rezultate cât mai bune. Comportarea sportivilor din Arad a fost excelentă, lucru care s-a oglindit în rezultatele avute. În plus, competiția Cupa CSM-ului e foarte bine venită pentru sportivii de mâine, a fost un test bun pentru ei, sperăm să învețe mult din acest două zile”

Silviu Turc (principalul organizator):În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc  Direcției Județene de Sport Arad și Universității Aurel Vlaicu, care ne-au oferit sprijinul pe timpul acestor turnee. An de an, am ridicat o ștachetă cu aceste concursuri, sper și cred că am făcut-o și în acest an. Învățăm la fiecare turneu și știm ce îmbunătățiri avem de făcut în ediția următoare. Faptul că am ținut concursul pe două zile a produs la ecouri bune din partea cluburilor participante, care au putut să vadă orașul și au rămas împresionate de cum arată Aradul noaptea. Vreau să mulțumesc și celor de la CSM Arad pentru sprijinul acordat, în special domnului profesor Arpad Nagy și țin să precizez că sportul și judo-ul în mod special reușesc să unească oamenii. Din păcate, avem și amărăciunea că festivitatea de premiere a sportivilor a fost făcută de primari din Ungaria și Serbia, pe când autoritățile locale arădene ne-au ignorat, deși au fost invitate la eveniment”.

CSM-ul a avut 21 de medaliați la competiția ce le poartă numele

La ediția a 9-a a Cupei CSM Arad, competiție cu caracter internațional, s-au aliniat la start un număr de 245 de judoka de la 29 cluburi judo din Ungaria, Serbia, Croaţia, Germania, Austria şi România. În deschiderea întrecerii, au avut loc câteva meciuri între cei mai mici judoka (prichindeii). CSM-ul a urcat pe prima parte a podiumului în clasamentul general, palmaresul judoka pregătiți de Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Arpad Nagy, Gabriela Botaş şi Dorin Drimbe fiind de 21 de medalii: 11 de aur, una de argint și 9 de bronz. Pe locurile următoare în clasamentul pe echipe s-au clasat: CS Podgoria Ghioroc Arad, Liberty Oradea şi  CS Focsani.

„Sportivii secţiei de judo CSM Arad, cât şi tehnicienii  lor  împreună  cu ceilalţi  colegi din conducerea clubului, doresc ca prin puterile lor să ducă tradiţia  mai departe, ca să-şi poată păstra  locul de cinste în ierarhia naţională a sportului românesc şi nu numai. Totodată, ne dorim să oferim bucurii suporterilor fideli şi tuturor arădenilor, a iubitorilor de sport în general. Îi mulţumim Primăriei muncipiului Arad ce ne-a pus la dispoziţie sala de judo, colaboratorilor, Federaţiei Romane de Judo, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad, sponsorilor, tuturor celor care au ajutat şi ajută la dezvoltarea judo-ului arădean. În semn de recunoştinţă au fost  oferite plachete de merit din partea  Clubului Sportiv Municipal  Arad, prin doamna director, Lucia Mihalache, a menționat Dorin Drimbe, antrenor al CSM Arad.

Medaliații CSM Arad au fost următorii:

Under 10

-29 Kg. Raicu Ariana –Loc. 1

-32 Kg. Luţă Natalia –Loc .1

-48 Kg. Koles Reka   -Loc. 3

-24 Kg. Zelujek Bogdan –Loc.3

-30 Kg. Mercea David – Loc. 1

-38 Kg. Budugan Andrei – Loc. 1

-38 Kg. Moleriu Alexander –Loc. 3

-46 Kg. Cope Morodan Michael –Loc 3

-50 Kg. Pohaci Ioan – Loc 1

Under 12

-26 Kg. Hegyi Timeea –Loc. 1

-29 Kg. Bociort Maria –Loc. 1

-32 Kg. Ciocădău Cristiana –Loc. 3

-40 Kg. Mercea Cristiana –Loc. 1

-52 Kg. Mantea Alexandra –Loc.1

-57 Kg. Arsenie Georgiana –Loc. 1

+57 Kg. Tuduce Daria –Loc 1

-27 Kg. Barta Tudor –Loc. 3

-30 Kg. Roşca Robert –Loc.3

-42 Kg. Pop Vlad –Loc. 3

-50 Kg. Leucuţa David – Loc.3

+60 Kg. Roman Ştefan –Loc. 1

O galerie de poze de la cele două zile rezervate sportului pe tatami puteți vedea AICI









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button