Bocsiganul Gag pregătește la Suceava asaltul la podiumul european la aruncare a greutății: „Vreau să fac lucruri mărețe, dar e nevoie de timp”

Bocsiganul Gag pregătește la Suceava asaltul la podiumul european la aruncare a greutății: „Vreau să fac lucruri mărețe, dar e nevoie de timp”

Participant la Jocurile Olimpice de la Rio, sportivul anului 2016 al județului Arad, dar și atletul român numărul unu al anului, arădeanul Andrei Gag a părăsit-o pe CSM Arad pentru a se legitima la CSM București. Transferul a avut loc în vară, iar sportivul născut la Bogsig a punctat deja pentru gruparea din Capitală.

Astfel Gag, a fost premiat, joi, de Primăria Sectorului 1 din Bucureşti, alături de ceilalți sportivi români care au adus delegației României 11 medalii la Universiada de la Taipei.

Cu această ocazie, Gag a declarat că în anul 2018 se va concentra pe participarea la Campionatele Europene de atletism, programate în perioada 7-12 august la Berlin (Germania), acolo unde își propune să câștige o medalie în proba de aruncare a greutății.

„Sper ca în viitor să fac lucruri mărețe, dar este nevoie de timp. Este o probă tehnică, o probă de maturitate, care necesită timp. Nu poți să devii de azi pe mâine foarte bun. Trebuie să ai răbdare. Pentru 2018 mă voi concentra foarte mult pe Campionatele Europene de la Berlin. O să o las mai moale în sezonul de iarnă ca să pot să mă încarc pentru aceste Europene. Eu tind cât mai sus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi fi apt din punct de vedere fizic și sper să termin acolo în față. Voi încerca o medalie”, a afirmat Gag, preluat de agerpres.ro.

Sportivul în vârstă de 26 de ani a menționat că nu se va mai antrena în străinătate ca în trecut, urmând să se pregătească mai mult la Suceava. „Sportul de performanță este ca o loterie. Poți să ai mulți ani de pregătire în spate, iar când vine competiția să dai chix pentru că pot interveni anumiți factori. La noi, la atletism, sunt condițiile meteo, pentru că aici contează dacă plouă, ninge, dacă e frig sau cald. Așa că rezultatul tău depinde de multe lucruri. Anii trecuți m-am pregătit destul de mult în Germania alături de câțiva prieteni. Însă anul acesta, banii pe care îi plăteam în străinătate m-am gândit să îi investesc în câteva facilități în România. Am construit la Suceava un minimum necesar de care are nevoie un aruncător”, a explicat el pentru aceeași sursă.

Andrei Gag a fost premiat, joi, de Primăria Sectorului 1, alături de ceilalți sportivi români care au adus delegației României 11 medalii, dintre care trei de aur, două de argint și șase de bronz, la Universiada de la Taipei, desfășurată la finalul lunii august.

Premiile în bani oferite în cadrul evenimentului desfășurat în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 sunt următoarele: medalie de aur — 5.000 de lei, medalie de argint — 3.750 lei și medalie de bronz — 2.500 de lei. De asemenea, antrenorii celor 11 medaliați au fost premiați cu jumătate din suma încasată de sportivul respectiv.

 

Facebook Comments
0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.