Viitorul 2009, locul 3 la Cupa Moș Crăciun Luceafărul Severin: „Intimidați de numele lui Hagi…”

Viitorul 2009, locul 3 la Cupa Moș Crăciun Luceafărul Severin: „Intimidați de numele lui Hagi...”

Cele mai bune echipe arădene la grupa de vârstă 2009 au avut treabă în Oltenia la finalul săptămânii trecute și au terminat-o cu același rezultat, locul 3. Atletico la turneul final al Trofeului Gheorghe Ene, iar Viitorul la puternicul turneu organizat de ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin. În orașul de pe Dunăre și-au dat întâlnire zece echipe destul de echilibrate valoric, turneul fiind onorat și de grupa Academiei Gheorghe Hagi.

În grupă, arădenii au obținut trei victorii: 6-0 cu Academia Stoican, 4-1 cu Pro Junior Craiova, 9-0 cu Pandurii Târgu Jiu și o remiză, 1-1, cu Drăgănești Olt. Calificată de pe primul loc în semifinală, Viitorul a dat piept cu Academia Gheorghe Hagi, iar meciul a avut istoria sa aparte. „Când Marian Balaci, președintele clubului organizator și arbitru de Liga 1, a rostit la microfon numele adversarilor, i-am văzut pe copii puțin descurajați. Ne-am dat autogol în secunda 25, după care am mai luat două goluri până la pauză. Repriza a doua ne-a aparținut total, am revenit până la 2-3, prin golurile lui Lobonț și Drăgoiu, dar nu am mai putut întoarce rezultatul. Practic, copiii au fost intimidați de numele lui Hagi și până și-au dat seama că au în față doar copii de vârsta și valoarea lor a fost prea târziu. Nu e nimic, e o experiență benefică acest turneu extrem de puternic și solicitant. Au fost trei zile pline de jocuri, iar la finalul acestora am primit aprecieri și chiar invitații de a participa și la alte competiții din țară la anul, una venind chiar de la Academia Hagi”, ne-a mărturisit Flavius Pavel, antrenorul copiilor de la Viitorul, însoți la această competiție și de președintele clubului, Giovanni Catanzariti.

Până la urmă, „alb-roșii” s-au mulțumit cu locul 3 cucerit la penalty-uri, în finala mică disputată cu Drăgănești Olt. După timpul regulamentar, scorul a fost 1-1 (gol arădean al lui Iorgov), iar de la punctul cu var au înscris Sherzad și Moni pentru victoria cu 3-2 a Viitorului. De menționat că în acest ultim meci, portarul Stoica a acuzat ceva probleme de sănătate și între buturi a intrat jucătorul de câmp, Adrian Lobonț, decisiv la loviturile de departajare.

Pe malul Dunării, Viitorul a deplasat următorul lot de jucători: Luca Stoica, Adrian Lobonț, Luca Catanzariti, Ayan Sherzad, Radu Iorgov, Andrei Sârb, Răzvan Popian, George Drăgoiu, David Burta și Flavius Moni.

Facebook Comments
10
0

Un comentariu


 1. Oricine,de la orice club,pepiniera, care aduce rezultate Aradului,trebuie felicitati!Ori UTA,ori Atletico,ori Brosovszki,ori Viitorul!Fiecare in felul lor,si competitiile intre ele aduc un plus!
  Sa credem toti ca Aradul are un potential enorm juvenil si are un viitor!
  O singura echipa avem a orasului:UTA!Acolo sa ajunga spuma,spumelor copiiilor,ca sa nu fim nevoiti sa aducem prieteni cu fotbalul,genul Grigorie,Roman,Ciuca,Buleica,Grahovacz,etc!
  Avem de unde sa propulsam tineret!
  Lasand la o parte aceste pepiniere diverse,priviti cine antreneaza aceste grupe:
  aleatoric scriind:Aslau,Onet,Ciubancan,Ole Rosca,Rico,Onet,Hermann,Tigan,Botis,Nistor cu Polgar,Norbi Jozsa,Flavius Pavel,Petrut cu Adi Rusu,Diarra,Moise,Gaica,Bogosel,Tamboi,Ungur…Aradul are ca si niciodata un potential,cum nu exista niciunde in tara!Tisza vegheaza peste toti,de la UTA si Atletico!
  Dati-va mana si nu va mai jigniti!
  Adunati acesti juvenili si nu mai este nevoie de mercenari!Lasa-ti orgoliile deoparte!

  6

  0
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.