UTA Arad

Scutaru așteaptă lămuriri privind politica low-cost a UTA-ei: „S-au schimbat multe din vară încoace, nu prea există explicații pentru parcursul destul de slab”





Unul dintre fotbaliștii cu experiență la care „Bătrâna Doamnă” a apelat în vară cu scopul de a defila spre elită  i-a fost adversar direct în barajul de menținere/promovare în Liga 1. Cristi Scutaru a acceptat oferta arădenilor după ce s-a despărțit de ACS Poli și a fost unul dintre cei mai utilizați fotbaliști în primele 21 de etape ale prezentei stagiuni.

Rezultatele au fost mult sub așteptări și, în locul unei poziții pe podium, UTA e implicată, mai degrabă, în lupta pentru supraviețuire. „Nu prea există explicații pentru parcursul nostru destul de slab. Chiar discutam cu familia și prietenii și le spuneam că nu mi s-a mai întâmplat niciodată în carieră ca echipa la care evoluez să fie la o distanță atât de mare între pretenții și realitatea din clasament. Ceea ce am simțit eu din teren a fost că nu aveam voie să pierdem puncte în multe dintre partidele în care am evoluat mai bine decât adversarii. Că a fost lipsă de concentrare pe ambele faze ale jocului, atac și apărare, că uneori am fost și ocrotiți de șansă, contează prea puțin acum în special pentru suporterii noștri care se așteptau la cu totul alte rezultate din partea noastră. Din păcate, nu mai putem da timpul înapoi, știm că sezonul a fost în mare măsură compromis și, pe undeva, e normal ca și conducerea clubului să schimbe strategia. Pe de altă parte, există și riscul de a te despărți de prea mulți fotbaliști, fără a ști cine îi va înlocui în noile condiții financiare oferite de club”, spune fundașul de 30 de ani al „roș-albilor”.

Scutaru a aflat din presă despre noua politică „low-cost” a conducerii clubului ce i-ar putea grăbi plecarea de la UTA. „Într-adevăr, lucrurile s-au schimbat mult din vară încoace și implicit și planurile pe care cei care conduc club le au cu unii jucători. Deocamdată, pe mine nu m-a căutat nimeni să discutăm despre viitor, despre ceea ce înseamnă acele reduceri salariale de care am citit pe internet, probabil voi afla detalii după data de 8 ianuarie, când e programată reunirea lotului. Cert este că eu mai am contract cu UTA până în vară și mi-aș dori să nu mai joc în Liga 2-a din sezonul viitor. Anii trec și pentru mine și aș vrea să revin în Liga 1 sau poate să joc afară. S-au interesat deja ceva echipe de mine, dar, necunoscând planurile UTA-ei în ceea ce mă privește, am evitat, deocamdată, orice discuții”, a adăugat fotbalistul reșițean.

În datele InStat aplicate primelor 21 de etape ale ligii secunde, Cristi Scutaru e cel mai bun utist la capitolul dueluri câștigate în defensivă, dar și la cel al intercepțiilor în jumătatea de teren adversă.

FOTO: UTA Media Design









6 comentarii

  1. Intrebare: daca rezultatele erau pe masura entuziasmului din vara se mai trecea la varianta UTA LC? Atunci ar fi existat bani mai multi?

    0
    0
  2. Mie,sincer,mi s-a parut foarte dubioasa aceasta brusca schimbare de a alege autocarul(ca sa fie si Pletl multumit) in dauna avionului,ca miljoc de transport!Banuiam deja ca se vede fundul sacului!Cu atat mai mult incat s-a trecut la intarzieri pecuniare!Chiar Meszar a declarat,la „ultima etapa”,in Subcetate,ca nu pot fi numite „amenzi”,pt ca UEFA si FIFA,nu permit asa ceva!
    Deci,cea mai simpla a fost aceasta cale!
    Se explica multe!Daca se vroia un dus rece,se facea dupa meciul cu Metaloglobus,nu atunci cand zarurile erau deja aruncate!
    Pelin are dreptate!Daca eram in grafic,erau alti bani(mai multi)?In fotbal,greu gasesti creditori,fara interese meschine!Ceea ce vedeti dvs,finantatori,inclusiv Becali,sunt in fapt creditori!Se numara pe degete echipele care returneaza credite acordate din fond privat,pt ca nu cred ca vre-o banca,ar fi creditat UTA!Cu ce sa gireze?Ce este si apartine strict UTA-ei?Sa fim seriosi @Lucian!Zici ca in caz de promovare?Ok!Dar pana atunci?Blana ursului din padure?

    0
    0
  3. Scutarule de faza aia le-ai zis prietenilor tăi, când în meciul cu pandurii te dai efectiv la o parte din calea atacantului gorjenilor că sa înscrie? Du-te că nu te reținem!

    0
    0
  4. Si eu am o nelamurire! Cum dreack trece mingea de ăsta asa usor …..asta trebuie sa-l intereseze pe anti utistul scutaru .

    0
    0
    1. Scutaru nu ne-a tradat!Nu cred!Privesc si reurmaresc meciurile pierdute!I-i vad figura de „rau”,sau bucuros la gol!Scutaru nu ne-a tradat!Clar!Nu poti mima asa ceva!Incrancenarea!
      Ne-au tradat „elefantii”,adusi pe mare incredere de catre impostorul de Mihalcea!
      Pe el l-au tradat!Automat pe noi toti!
      O fi el Timisorean(Resitean de fapt),dar Scutaru trebuie sa ramana!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button