Antrenament de două ore și jumătate pentru utiști: De la sala Cross, pe traseele „marca” Feri Tisza

Antrenament de două ore și jumătate pentru utiști: De la sala Cross, pe traseele „marca” Feri Tisza

Jucătorii „Bătrânei Doamne” au bifat cel mai solicitant antrenament de la reluarea pregătirilor. Timp de două ore și jumătate, „roș-albii” au dat uitării mingea și au lucrat, specific, doar pe latura fizică. La ora 10, Curtuiuș et. comp. au descins la sala Cross Arad, din Complexul Bou’ Roșu, cadrul perfect pentru tipul de exerciții bazate pe stretching, forță și dinamică necesare fotbaliștilor. Au fost amenajate opt „ateliere” de lucru, componenții al lotului trecând de două ori pe la fiecare dintre ele.

Încălziți bine, utiștii au ieșit în aer liber și curat lângă malul Mureșului, unde păștea o turmă de oi. Autocarul i-a lăsat pe „roș-albi” la piciorul podului Micalaca, aceștia au trecut și liniile ferate și au ajuns pe digul neamenajat ce duce spre Vladimirescu. E unul dintre traseele pe care obișnuia să lucreze Francisc Tisza cu numeroasele grupe de juniori ce i-au trecut prin mână și din care a făcut parte și actualul „principal”, Cristi Todea. Totodată, „secundul” Cristi Păcurar i-a fost partener în dezvoltarea ca fotbaliști a lui Man, Petre sau Stahl. Apropo, acesta din urmă și-a sărbătorit pe „front” împlinirea celor 19 ierni. Talentatul mijlocaș de bandă a fost mai mereu în preajma lui David Popa, un vârf pe calitățile lui Adi Petre, cel cu care Albert Stahl a colaborat destul de bine sezonul trecut în „alb-roșu”.

După ce au făcut diferite exerciții de forță și rezistență în panta acoperită de un soi de mușchi numai bun pentru încheieturi, fotbaliștii arădeni aveau deja senzația de „deja-vu”. „Parcă mă văd la antrenamentele lui nea’ Feri…grele acum, dar bune la primăvară”, a fost remarca lui Manea, înainte de a fi inclus înainte de una dintre cele două grupe de alergare. Însoțite de Todea, care s-a pregătit cot la cot cu mai tinerii săi elevi, acestea au plecat spre Vladimirescu și s-au întors la start după o jumătate de oră destul de epuizate.

Din peisaj au lipsit portarii Bodea, Barna, Svedkauskas și juniorul Zamfir, care au avut program separat cu Dan Țapoș, la baza „Ionuț Popa”. Din păcate, Bogdan Burlă continuă să absenteze de la antrenamente, iar situația sa medicală pare destul de complicată. Fundașul stânga simte dureri pe tibie și, din câte se pare, ar mai avea nevoie de destule zile de repaus.

O galerie foto de la antrenamentul de azi al UTA-ei, de pe malul Mureșului, puteți vedea AICI

 

Facebook Comments
6
0

2 comentarii


 1. Todea se vede ca ani au trecut de cand sa retras dar inca citim ca mai face si el.cu baieti alergari. Miute , de botis nici nu vb ba la bendea , ba antrenamente , dar mister pacurar ?el e certat cu miscarea se pare

  5

  5
  Răspunde

 2. Excelent!La alergat pe diguri si prin Padurea Ceala!Asta inseamna dezmortire!Aer curat!Printre oi mioritice,nu printre bucatari austrieci din Malnitz,pe bani multi si fara finalitate!
  Ahaaaaaa!V-ati adus aminte de Tisza?Inseamna ca nu este rau!Dar daca tot v-ati amintit,atunci aduceti-l urgent,d-le Meszar,doar este oricand la dispozitia dvs!
  Nu Todea,Botis(lipsa) sau Pacurar ar fi trebuit sa fie la Pod!Ci nea Feri!
  Este modest,nu mai are dansul chef,dar trebuie urgent capacitat!Traieste noapte si zi din fotbalul aradean,nu ar avea odihna daca i s-ar da aceasta sarcina!Ar considera-o o tema de casa,pe care o va rezolva mereu!!Doar dl.Meszar l-ar putea convinge!Se stie cum si din ce cauza!
  Hai nea Feri Bacsi!Mai faceti un efort si imbucura-ti-ne!Este mare nevoie de dvs!
  Cu dvs,nu trebuie nici pregatitor,preparator fizic si nici psiholog!
  Fie-va mila de UTA,nea Feri!Nu pt dvs,ci pt absout tot ce ati facut pana acum!

  8

  11
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.