Fotbal judetean

Barajul pentru promovarea în Liga 3-a se joacă tot fără juniori, campioana județului Arad își află adversarul luna viitoare





Ultima ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal pe anul 2017 a fost una destul de importantă pentru prim divzionarele județene cu aspirații de promovare. Acestea știau că vor fi obligate să folosească cel puțin trei juniori Under 19 la jocurile de baraj pentru Liga a 3-a, însă prevederea a fost scoasă din noul regulament de disputare dat publicității de FRF. Totodată, se știu oficial și cele șapte regiuni a câte 6 combatante, în care se vor face împerecherile pentru „dubla” din vară.

Dar să spicuim din adresa FRF către cluburile interesate din țară:

”Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în prezenţa tuturor reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal, în luna februarie 2018, de către Departamentul Competiţii al FRF, astfel:

– în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (șapte) regiuni:
• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu
Mare, Sălaj
• Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
• Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul celeilalte echipe.

În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:

– pot fi efectuate maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători

– nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21

– ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite

-echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei”

În Liga IV-a Arad, mare favorită la câștigarea prezentei ediții de campionat este Crișul Chișineu Criș. Noua formație a lui Adi Abrudean are 7 puncte peste cea de-a doua clasată, CS Ineu, la finalul turului și cu 10 mai mult decât echipele de pe pozițiile 3 și 4, Unirea Sântana, respectiv Progresul Pecica.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button