Șoimii Lipova

Sabău a dat start pregătirii cu scopul de a implementa un joc mai bun echipei în retur, „șoimii” rămân pe piață pentru un „închizător” cu experiență!





Nu mai puțin de 23 de jucători au avut Flavius Sabău și Attila Bier la primul antrenament al anului la Șoimii Lipova. Față de noutățile anunțate de președintele Radu Pop la finalul săptămânii trecute, respectiv foștii reșițeni Cristian Poiană și Fabian Himcinschi, la reunire s-au mai prezentat alți doi tineri fotbaliști. Este vorba despre fundașul lateral, Robert Goșa (ex. Târgu Jiu) și Marius Duță (ex. Turnu Măgurele), un mijlocaș de bandă. „Ambii corespund profilului, respectiv evoluează pe posturile rezervate juniorilor, dar, deocamdată sunt în probe. De la reunire a lipsit portarul Moroz, căci trebuia să-și rezolve problemele cu actele, dar a revenit Iliescu, cu intenția de a mai rămâne cu noi cel puțin până în vară”, a precizat antrenorul principal al „alb-albaștrilor”.

Învoire a obținut și Vlad Filimon, în timp ce, față de turul campionatului, nu mai fac parte din lot: Piț, Copil, Tomuț, Vasile și, mai nou, Bercu. Fundașul central va fi împrumutat până în vară în Liga 4-a cu scopul de a evolua constant. „În schimb, Atti Bier va rămâne cu noi ca antrenor secund și jucător, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să căutăm un mijlocaș central cu profil defensiv. Ar fi de preferat să aibă și experiență la acest nivel, sperăm să-l găsim până plecăm în cantonament pe 25 ianuarie. În rest, suntem acoperiți pe toate posturile. Himcinschi a crescut, de exemplu, concurența în atac, acolo unde în tur am contat doar pe doi fotbaliști de profil. În plus, sunt conștient că vor apărea și suspendările în partea a doua a sezonului, poate și accidentări, trebuie să fim pregătiți să facem față acestor eventuale probleme”, a mai spus Sabău.

Exact peste zece zile, „șoimii” vor trece granița, în Ungaria, pentru un stagiu de pregătire de o săptămână. Divizionara a treia va fi oaspetele „Thermal Hotel Gara Gyógy – és Wellness Szálloda”, din Füzesgyarmat, o localitate din vecinătatea orașului Debrecen. „Avem toate condițiile de pregătire acolo, un teren-două, doar pentru noi, dotate inclusiv cu nocturnă. Condițiile de recuperare sunt și ele la înălțime, peste ceea ce am avut în România, la Tășnad sau Băile Herculane. Scopul nostru, al meu, ca și antrenor, este acela de a implementa un joc mai bun echipei. În primul rând, mă interesează ca echipa să poată alerga și mai bine decât în toamnă, dar mai ales să facem mult mai bine atât faza de apărare, cât și cea de atac”, a mai punctat Flavius Sabău.

Pentru etapa de reacomodare cu efortul, „alb-albaștrii” vor ajunge zilnic la Lipova, digul Mureșului fiind cadrul perfect pentru alergările de anduranță.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button